Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home3/rezistenta/public_html/wp-config.php on line 206 Agramata-doctor Anamaria Ciobotaru – alt caz penal | Rezistenta
De parcă nu-i ajung păcatele grave pe care le are, agramata-doctor Anamaria Ciobotaru (fostă Peftiți-Dobre) – profesor, doctor, asis. univ. și director al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța – continuă să-și facă de cap, crezând, în mod inconștient sau prostesc, că este eternă pe funcția pe care o ocupă și instituția pe care o conduce este moșia clanului Peftiți.
Reiterez faptul că individa zace și își face mendrele de peste 12 ani pe scaunul de director al Colegiului, timp în care, din cauza superficialității, incompetenței și iresponsabilității, și-a bătut joc nu numai de instituție, ci și de mulți dintre cei subordonați.
Este revoltător faptul că Primăria Constanța/ Consiliul Local Municipal, Inspectoratul Școlar Județean și P.S.D./ P.N.L. Constanța sunt complici cu această individă și îi tolerează toate netrebniciile și comportamentul absolut revoltător față de propriii colegi.
În context, reamintesc că agramata-doctor Anamaria Ciobotaru este vizată în dosarul despre fraudarea concursuluipentru ocuparea funcției de director al Colegiului (dosar nr. 8596/ 118/ 2016, aflat în stare de recurs la Curtea de Apel Constanța – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal (vezi aici și aici) și pârâtă în dosarul nr. 2775/ P/ 2016 de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, referitor la comiterea infracțiunilor de delapidare și deturnare de fonduri – fapte prevăzute și pedepsite conform art. 295 și art. 297 din Codul Penal – (vezi aici).
De asemenea, lucrarea de doctorat a individei face obiectul analizei Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (C.N.A.T.D.C.U.) din cadrul Ministerului Educației Naționale (fiind supectă de plagiat/ autoplagiat), după ce redacția noastră a sesizat această instituție (vezi aici și aici).
În cursul anului 2017, agramata-doctor Anamaria Ciobotaru și-a dat acordul pentru punerea la dispoziția numitei ADRIANA-TEODORA CÂMPEANU (vezi aici declarația de avere) a unui spațiu din incinta Colegiului, loc în care aceasta și-a susținut Cursurile de tehnician pentru aparate electromedicale.
Precizez că aceste cursuri nu au absolut nicio legătură cu profilul instituției de învățământ, dimpotrivă, au fost în beneficiul exclusiv al numitei Adriana-Teodora Câmpeanu, patroană a unui cabinet medical individual de stomatologie (în Constanța) și, în același timp, medic stomatolog la un cabinet școlar din Năvodari (vezi aici).
În context, trebuie reținut că, potrivit surselor, Adriana-Teodora Câmpeanu ar fi fost colegă de clasă cu Anamaria Ciobotaru, individa fiind, în prezent, consilier local (P.N.L.) și reprezentant al Consiliului Local Municipal Constanța în Consiliul de Administrație al Colegiului.
De asemenea, persoana mai este membră în Consiliile de Administrație din Liceul „Ovidius”, Liceul „George Călinescu”, Școala gimnazială nr. 11 și Grădinița „Căsuța din pădure”.
Cursurile de tehnician pentru aparate electromedicale s-au desfășurat în clasa numitei Camelia Sima – liderul de sindicat al Colegiului (o altă apropiată a agramatei-doctor Anamaria Ciobotaru), membru cu statut de observator în Consiliul de Administrație al Colegiului, învățătoare la care este elev (clasa a II-a) unul dintre cei doi copii ai Adrianei-Teodora Câmpeanu!
Modalitatea în care agramata-doctor a pus la dispoziția unei persoane fizice/ firme/ O.N.G. spațiul unei clase din incinta Colegiului este un abuz cu conotații penale, încălcând grosolan următoarele prevederi legale:
– Legea Educației naționale nr. 1/ 2001, Secțiunea a 2-a – „Baza materială a învăţământului preuniversitar de stat – Art. 112, al. (2) Terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale. Celelalte componente ale bazei materiale sunt de drept proprietatea acestora şi sunt administrate de către consiliile de administraţie, conform legislaţiei în vigoare.”
– Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 26/ 2017, Anexa nr. 1 – „Procedura de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanța, aflate în administrarea unităților de învățământ preuniversitar.”
Având în vedere cele prezentate mai sus, redacția noastră s-a adresat, la data de 01 octombrie a.c., în baza Legii nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, către conducerea Colegiului, Consiliul de Administrație al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Inspectoratul Școlar Județean și Primăria/ Consiliul Local Municipal Constanța, prin care am solicitat următoarele:
¶ Prevederea legală în baza căreia spațiul respectiv a fost oferit spre folosință;
¶ Documentul în baza căruia a fost pus la dispoziție spațiul din incinta instituției;
¶ Procesul-verbal al ședinței Consiliului de Administrație al Colegiului prin care s-a aprobat punerea la dispoziție a spațiului din instituție;
¶ Acordul Primăriei/ Consiliului Local Municipal pentru punerea la dispoziție a spațiului respectiv.
¶ Documentele de plată (facturi, chitanțe, etc.) și sumele încasate (dacă spațiul a fost obiectul unei închirieri);
¶ Dovada virării cotei parte de 50% către bugetul local;
¶ Alte documente (contract, ofertă de licitație, motivele de ordin economic/ social care justifică închirierea, avizarea documentației de închiriere, referatul de oportunitate, caietul de sarcini, anunțul de publicare într-un ziar de circulație națională, componența și decizia comisiei de evaluare, etc).
În situația în care, după expirarea termenului de 30 de zile, nu primim răspuns la solicitarea noastră, vom înainta plângere penală la Parchetul competent.
Fapta prezentată mai sus dovedește nu numai netrebnicia agramatei-doctorAnamaria Ciobotaru, ci și siguranța cu care ea acționează, bazându-se pe prietenia cuZoia-Gabriela Bucovală – inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța (cele două muieri se tutuiesc!), pe susținerea politică din partea P.S.D./ P.N.L., pe prietenia cu Decebal Făgădău – primarul municipiului, pe neimplicarea reprezentanțilorConsiliului Local Municipal în Consiliul de Administrație al Colegiului, dar și pe relațiile dubioase pe care individa le cultivă în Ministerul Educației.
♣ 25 septembrie 2017 –„Anamaria Ciobotaru – primele zile de școală, primele fărădelegi” (https://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-primele-zile-de-scoala-primele-faradelegi/);