Șoc și groază! Crimă, macabru și tragedie în Cimitirul musulman din Constanța

0
6894

În urma unei sesizări primite la redacție, remisă și către Secretariatul de Stat pentru Culte din cadrul Guvenului României (vezi aici), am aflat despre situația absolut tragică, macabră și revoltătoare în care se află Cimitirul musulman din Constanța, situat în cartierul Inel II (zona INTIM) al municipiului Constanța, considerat a fi cel mai mare al comunității musulmane din orașul nostru.

Deplasat la fața locului, reprezentantul ziarului nostru a realizat o filmare în direct, distribuită în mai multe grupuri de socializare din rețeaua facebook/ youtube atât în limba română (vezi aici), cât și în limba turcă (vezi aici).

Urmăriți imaginile filmate și vă veți convinge că acestea par desprinse dintr-un film de groază, realizat parcă să înfricoșeze orice privitor, dacă nu ar fi cât se poate de reale, șocante, înspăimântătoare și revoltătoare:

?

♦ întreaga suprafață a cimitirului este efectiv năpădită de buruieni înalte și atât de dese și încălcite, încât nu numai că fac imposibilă deplasarea cuiva, dar inspiră groază la gândul că printre acestea și la baza lor ar putea mișuna (martorii mi-au confirmat că există!) tot felul de vietăți periculoase (șerpi, șobolani, gângănii), la care se adaugă haitele de câini, oricând pregătite să atace pe cineva izolat și fără putință de autoapărare.

?

♦ există multe morminte vandalizate, ale căror monumente funerare au fost dislocate, dărâmate și/ sau distruse, ceea ce demonstrează că nimeni nu este preocupat de supravegherea și paza cimitirului, acesta fiind la discreția oricui.

?

♦ aleea principală, la un moment dat, se îngustează la circa 1,20 m, din cauza existenței unor morminte repartizate ilegal, ceea ce face imposibil accesul vreunei mașini de intervenție a pompierilor, în cazul unui eventual incendiu de vegetație uscată.

♦ între morminte nu există alei/ spațiu minim de acces, trecerea de la un mormânt la altul făcându-se (situația te obligă) pe plăcile funerare, existând un real pericol de accidentare din cauza gardurilor din sârmă și oțel forjat ce împrejmuiesc fiecare loc de veci.

20170715_142406♦ din spusele celor contactați am înțeles că cimitirul este considerat „închisˮ, din cauza faptul că nu mai există locuri de repartizat pentru înhumarea celor decedați. Totuși, aici au loc înmormântări „prin substituireˮ, dacă ne este permisă această formulare, adică sunt dezgropați morții și alții sunt depuși în locul acestora! Ce se întâmplă cu oasele din scheletele celor deshumați? Dar cu resturile textile?

Groapa comună plină de oase umane, resturi textile, gunoaie, mizerie și mirosuri pestilențiale

20031535_820839138093855_9114122403091899522_nUndeva, în dreapta aleei principale, lângă rădăcina unui copac sufocat de buruieni și gunoaie, sub un planșeu de beton, lângă care zace o foaie de tablă ruginită, se află o cavernă subterană adâncă, în care ți-e groază să privești.

Prin gaura grotei ți se oferă o priveliște macabră: se văd o mulțime de oase, provenite din scheletele umane dezgropate, resturi de textile, provenite de la deshumări, ierburi și crengi uscate, pet-uri, sticle și doze de băuturi, saci de iută, probabil plini cu oase din schelete!, lăzi și găleți din plastic, alte gunoaie și mizerii (vezi foto!), totul într-un miros pestilențial ce îți provoacă greață și stare de vomă.

20046452_820838464760589_5939782235056886155_nTicăloșie, nerușinare, nesimțire, incompetență, iresponsabilitate, minciună și superficialitate

În nesimțirea și netrebnicia sa, muftiul Murat Iusuf aruncă vina pe enoriași (vezi aici), dar, în afară de promisiuni prostești și lamentări nerușinate, nu a întreprins nimic concret pentru rezolvarea acestei situații incredibile și excepțional de grave.

20031905_820844478093321_2927195843208812145_nEste cazul să intervină reprezentanții Parchetului și ai celor responsabili de starea de igienă colectivă a populației, focarul de infecție existent aici fiind nu numai un atentat la civilizație, ci și un risc major pentru sănătatea cetățenilor, o crimă împotriva comunității locale.


Pe aceeași temă mai puteți citi:

„Muftiul Murat Iusuf, acest netrebnic Teodosie musulmanˮ – https://rezistenta.ro/muftiul-murat-iusuf-acest-teodosie-musulman/

„Osman Fedbi, nu fi ticălos, respectă legea!ˮhttps://rezistenta.ro/osman-fedbi-nu-fii-ticalos-respecta-legea/

„Interlopii din Constanţa îşi fac «adăposturi antiatomice» în cimitirul musulmanˮ – http://evz.ro/interlopii-din-constanta-isi-fac-adaposturi-antiatomice-in-cimitirul-musulman-959273.html

„Constanţa: Zeci de morminte vandalizate în Cimitirul Musulman din Medgidiaˮ http://jurnalul.ro/stiri/locale/constanta-zeci-de-morminte-vandalizate-in-cimitirul-musulman-din-medgidia-727902.html

„Cimitirul musulman – mai sunt sau nu locuri de veci?ˮhttps://www.replicaonline.ro/cimitirul-musulman-mai-sunt-sau-nu-locuri-de-veci-296436/

 

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentLa biserica „Sf. Maria” din Constanța, „contribuția benevolă” este obligatorie!
Articolul următorUn minor abuzat sexual de Teodosie: – „Ar fi vrut să-l ling în fund, dar nu am acceptat așa ceva!ˮ
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.