Agramata-doctor Anamaria Ciobotaru – alt caz penal

0
1235
De parcă nu-i ajung păcatele grave pe care le are, agramata-doctor Anamaria Ciobotaru (fostă Peftiți-Dobre) – profesor, doctor, asis. univ. și director al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța – continuă să-și facă de cap, crezând, în mod inconștient sau prostesc, că este eternă pe funcția pe care o ocupă și instituția pe care o conduce este moșia clanului Peftiți.
Reiterez faptul că individa zace și își face mendrele de peste 12 ani pe scaunul de director al Colegiului, timp în care, din cauza superficialității, incompetenței și iresponsabilității, și-a bătut joc nu numai de instituție, ci și de mulți dintre cei subordonați.
Este revoltător faptul că Primăria Constanța/ Consiliul Local Municipal, Inspectoratul Școlar Județean și P.S.D./ P.N.L. Constanța sunt complici cu această individă și îi tolerează toate netrebniciile și comportamentul absolut revoltător față de propriii colegi.
În context, reamintesc că agramata-doctor Anamaria Ciobotaru este vizată în dosarul despre fraudarea concursului pentru ocuparea funcției de director al Colegiului (dosar nr. 8596/ 118/ 2016, aflat în stare de recurs la Curtea de Apel Constanța – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal (vezi aici și aici ) și pârâtă în dosarul nr. 2775/ P/ 2016 de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, referitor la comiterea infracțiunilor de delapidare și deturnare de fonduri – fapte prevăzute și pedepsite  conform art. 295  și art. 297 din Codul Penal – (vezi aici).
De asemenea, lucrarea de doctorat a individei face obiectul analizei Consiliului Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (C.N.A.T.D.C.U.) din cadrul Ministerului Educației Naționale (fiind supectă de plagiat/ autoplagiat), după ce redacția noastră a sesizat această instituție (vezi aici și aici).
Secvențe cu Adriana Câmpeanu veselă.
Secvențe cu Adriana Câmpeanu veselă.

În cursul anului 2017, agramata-doctor Anamaria Ciobotaru și-a dat acordul pentru punerea la dispoziția numitei ADRIANA-TEODORA CÂMPEANU (vezi aici declarația de avere) a unui spațiu din incinta Colegiului, loc în care aceasta și-a susținut Cursurile de tehnician pentru aparate electromedicale.

 

Adriana Câmpeanu (stânga), această Maria Grapini a P.N.L. Constanța.
Adriana Câmpeanu (stânga), această Maria Grapini (dreapta) a P.N.L. Constanța.
Precizez că aceste cursuri nu au absolut nicio legătură cu profilul instituției de învățământ, dimpotrivă, au fost în beneficiul exclusiv al numitei Adriana-Teodora Câmpeanu, patroană a unui cabinet medical individual de stomatologie (în Constanța) și, în același timp, medic stomatolog la un cabinet școlar din Năvodari (vezi aici).
În context, trebuie reținut că, potrivit surselor, Adriana-Teodora Câmpeanu ar fi fost colegă de clasă cu Anamaria Ciobotaru, individa fiind, în prezent, consilier local (P.N.L.) și reprezentant al Consiliului Local Municipal Constanța în Consiliul de Administrație al Colegiului.
De asemenea, persoana mai este membră în Consiliile de Administrație din Liceul „Ovidius”, Liceul „George Călinescu”, Școala gimnazială nr. 11 și Grădinița „Căsuța din pădure”.
Adriana-Teodora Câmpeanu, în mijlocul participanților la cursurile de tehnician pentru aparate electromedicale. Fotografia este realizată în clasa Cameliei Sima (lider de sindicat/ Colegiu), care este învățătoarea unuia dintre copiii Adrianei Câmpeanu.
Adriana-Teodora Câmpeanu, în mijlocul participanților la cursurile de tehnician pentru aparate electromedicale. Fotografia este realizată în clasa Cameliei Sima (lider de sindicat al Colegiului, numită și susținută de agramata-doctor Anamaria Ciobotaru), care este învățătoarea unuia dintre copiii Adrianei-Teodora Câmpeanu – consilier local și reprezentant al Consiliului Local Municipal Constanța în Consiliul de Administrație al Colegiului Pedagogic.
Cursurile de tehnician pentru aparate electromedicale s-au desfășurat în clasa numitei Camelia Sima – liderul de sindicat al Colegiului (o altă apropiată a agramatei-doctor Anamaria Ciobotaru), membru cu statut de observator în Consiliul de Administrație al Colegiului, învățătoare la care este elev (clasa a II-a) unul dintre cei doi copii ai Adrianei-Teodora Câmpeanu!
Adriana Câmpeanu, consilieră P.N.L. îmbrăcată ca o pesedistă.
Adriana Câmpeanu, consilieră P.N.L. îmbrăcată ca o pesedistă.
Modalitatea în care agramata-doctor a pus la dispoziția unei persoane fizice/ firme/ O.N.G. spațiul unei clase din incinta Colegiului este un abuz cu conotații penale, încălcând grosolan următoarele prevederi legale:
– Legea Educației naționale nr. 1/ 2001, Secțiunea a 2-a – „Baza materială a învăţământului preuniversitar de stat – Art. 112, al. (2) Terenurile şi clădirile unităţilor de educaţie timpurie, de învăţământ preşcolar, şcolilor primare, gimnaziale şi liceale, inclusiv ale celorlalte niveluri de învăţământ din cadrul acestora, înfiinţate de stat, fac parte din domeniul public local şi sunt administrate de către consiliile locale. Celelalte componente ale bazei materiale sunt de drept proprietatea acestora şi sunt administrate de către consiliile de administraţie, conform legislaţiei în vigoare.”
ANEXA 1 la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 26/ 2017 - „Procedura de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanța, aflate în administrarea unităților de învățământ preuniversitar.”, pag. 1.
ANEXA 1 la Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 26/ 2017 – „Procedura de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanța, aflate în administrarea unităților de învățământ preuniversitar.”, pag. 1.
– Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 26/ 2017, Anexa nr. 1„Procedura de închiriere a bunurilor imobile din domeniul public al municipiului Constanța, aflate în administrarea unităților de învățământ preuniversitar.”
Având în vedere cele prezentate mai sus, redacția noastră s-a adresat, la data de 01 octombrie a.c., în baza Legii nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, către conducerea Colegiului, Consiliul de Administrație al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Inspectoratul Școlar Județean și Primăria/ Consiliul Local Municipal Constanța, prin care am solicitat următoarele:
¶ Prevederea legală în baza căreia spațiul respectiv a fost oferit spre folosință;
¶ Documentul în baza căruia a fost pus la dispoziție spațiul din incinta instituției;
¶ Procesul-verbal al ședinței Consiliului de Administrație al Colegiului prin care s-a aprobat punerea la dispoziție a spațiului din instituție;
¶ Acordul Primăriei/ Consiliului Local Municipal pentru punerea la dispoziție a spațiului respectiv.
¶ Documentele de plată (facturi, chitanțe, etc.) și sumele încasate (dacă spațiul a fost obiectul unei închirieri);
¶ Dovada virării cotei parte de 50% către bugetul local;
¶ Alte documente (contract, ofertă de licitație, motivele de ordin economic/ social care justifică închirierea, avizarea documentației de închiriere, referatul de oportunitate, caietul de sarcini, anunțul de publicare într-un ziar de circulație națională, componența și decizia comisiei de evaluare, etc).
Zoia-Gabriela Bucovală - inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
Zoia-Gabriela Bucovală – inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
În situația în care, după expirarea termenului de 30 de zile, nu primim răspuns la solicitarea noastră, vom înainta plângere penală la Parchetul competent.
Fapta prezentată mai sus dovedește nu numai netrebnicia agramatei-doctor Anamaria Ciobotaru, ci și siguranța cu care ea acționează, bazându-se pe prietenia cu Zoia-Gabriela Bucovală – inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța (cele două muieri se tutuiesc!), pe susținerea politică din partea P.S.D./ P.N.L., pe prietenia cu Decebal Făgădău – primarul municipiului, pe neimplicarea reprezentanților Consiliului Local Municipal în Consiliul de Administrație al Colegiului, dar și pe relațiile dubioase pe care individa le cultivă în Ministerul Educației.
Vă mai recomandăm:
16 februarie 2017 – Anamaria Ciobotaru continuă să își facă de cap (https://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-continua-sa-isi-faca-de-cap/);
14 martie 2017 – „Anamaria Ciobotaru sau dezastrul de la Colegiul Pedagogic (I)” (https://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-sau-dezastrul-de-la-colegiul-pedagogic-i/);
15 martie 2017 – „Anamaria Ciobotaru sau dezastrul de la Colegiul Pedagogic (II)” (https://rezistenta.ro/alte-aspecte-din-acelasi-dezastru-de-la-colegiul-pedagogic-ii/);
25 septembrie 2017 – „Anamaria Ciobotaru – primele zile de școală, primele fărădelegi” (https://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-primele-zile-de-scoala-primele-faradelegi/);
06 octombrie 2017 – „Gașca Coralia Stan & Anamaria Ciobotaru recunoaște falsul în acte publice” (https://rezistenta.ro/gasca-coralia-stan-anamaria-ciobotaru-recunoaste-falsul-in-acte-publice/).
 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentCum își bate joc Biserica de poporul român în cazul referendumului pentru familia tradițională
Articolul următorUn monah ortodox îndeamnă și binecuvântează… uciderea homosexualilor
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.