Un monah ortodox îndeamnă și binecuvântează… uciderea homosexualilor

0
1177
Este de notorietate faptul că, de-a lungul întregii sale existențe, Biserica Ortodoxă Română a fost aservită celor aflați vremelnic la Putere, fie că aceștia au fost liberali, țărăniști, legionari, comuniști sau de orice altă coloratură politică, scopurile sale fiind mai puțin sau deloc ortodoxe și mai mult pentru bani, privilegii, lux, bogății, relații și influențe, toate cultivate – speculativ și fariseic -, sub semnul Crucii și… în numele Domnului, dar numai în interesul înalților săi ierarhi.
Ultima dovadă în acest sens a fost cu ocazia recentului referendum perfid și inutil (06 – 07 octombrie 2018), când B.O.R. s-a năpustit cu toată puterea, furia și slugărnicia reprezentanților săi și, deviind grav de la menirea ei, s-a înhăitat cu găștile P.S.D./ A.L.D.E./ P.N.L., compromițându-și și mai grav imaginea jegoasă și făcându-se efectiv de rușine în ochii propriilor credincioși.
Sunt de notorietate ieșirile sforăitoare și ticăloase – unele paranoice, altele demente -, ale unor reprezentanți ai B.O.R., unii dintre aceștia având rang de „înalți ierarhi” (arhiepiscopi și mitropoliți), membri ai așa-zisului „Sfânt Sinod”!
Evident, „indicațiile prețioase” pentru ieșirea acestor „păstori” compromiși în fața turmei de credincioși au purtat binecuvântarea Preafericitului Daniel Ciobotea, unul dintre cei mai huliți patriarhi din istoria Bisericii Ortodoxe Române.
Unii dintre înalții ierarhi ai B.O.R., membri ai Sinodului, au „uitat” de practicile lor homosexuale și s-au întrecut în învrăjbirea populației românești ortodoxe, fundamentalismul religios fiind (re)activat cu prilejul referendumului pentru familia tradițională.
Am asistat astfel la mesaje manipulatorii și de instigare la ură și la discriminare de o violență verbală rar întâlnită.
Mitropolitul Laurențiu Streza, supărat pe jurnaliștii care au publicat o fotografie cu bolidul său de lux.
Mitropolitul Laurențiu Streza, supărat pe jurnaliștii care au publicat o fotografie cu bolidul său de lux.
††† Laurențiu Streza – Mitropolitul Ardealului (15 septembrie 2018):
„Dacă nu veniți la referendum, ne vor lua și copiii noștri, pentru că ei nu pot face copii!” (vezi aici).
††† ÎPS Teodosie Petrescu – arhiepiscop al Tomisului (24 septembrie 2018):
„(…) Vă chemăm pe 6 și 7 octombrie să apărăm familia alcătuită din bărbat și femeie și această chemare este o datorie sfântă la care vă îndemnăm să veniți. Cine nu mărturisește adevărul dumnezeiesc se situează în afara lui Dumnezeu și în afara conștiinței sale. (…).” (vezi aici).
 ††† Î.P.S. Nifon, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei:

„(…) Tineri sau bătrâni, barbaţi sau femei, cu toţii trebuie să devenim misionari activi, în aceste zile, ai valorilor familiei, îndemnându-ne membrii familiilor noastre, cunoscuţii, prietenii sau pe cei cu care interacţionăm, fizic sau în mediul on line, să iasă la vot şi să voteze DA PENTRU FAMILIE, pentru fidelitatea faţă de identitatea noastră creştină şi românească şi pentru binele urmaşilor noştri! (…).” (vezi aici).

††† Slatina (jud. Olt, duminică, 30 septembrie 2018): câteva sute de persoane, în cea mai mare parte preoți din cadrul Episcopiei Slatinei și Romanaților și familiile acestora, au mărşăluit, pe bulevardul A.I. Cuza din Slatina, într-un demers de susținere a referendumului pentru redefinirea familiei tradiționale.
Arhidiaconul Ioan Ardelea a tunat și fulgerat la credincioşi, pentru că au plecat din biserică la citirea apelului B.O.R. pentru referendum: "Cine nu merge la vot și crede că e creştin ortodox se înşală amarnic. Amarnic se înşală! "
Arhidiaconul Ioan Ardelean a tunat și fulgerat la credincioşi, pentru că au plecat din biserică la citirea apelului B.O.R. pentru referendum: „Cine nu merge la vot și crede că e creştin ortodox se înşală amarnic. Amarnic se înşală!”
††† Preotul Ioan Ardelean, arhidiaconul lui Teodosie de la Constanța, a tunat și a fulgerat că, pur și simplu, nu mai sunt creștini ortodocși cei care nu se vor prezenta să voteze DA la referendum:

„(…) Dacă cumva cineva crede că nu merge la referendum şi nu-şi mărturiseşte credinţa faţă de Hristos şi după aceea crede că e creştin ortodox se înşală amarnic. Amarnic se înşală! (…).” (vezi aici).

Cosmin Santie, preot paroh în Viforata (jud. Dâmbovița) a propus revenirea la afurisenia, anatema și excomunicarea credincioșilor.
Cosmin Santie, preot paroh în Viforata (jud. Dâmbovița) a propus revenirea la afurisenia, anatema și excomunicarea credincioșilor.
††† Preotul Cosmin Santi, cadru didactic al Facultății de Teologie, din cadrul Universității Valahia Târgoviște și preot paroh în Viforata (jud. Dâmbovița, marți, 09 octombrie 2018):

„Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate. Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine[1], iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanța de afurisire, anatemă și excomunicare. Este momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva Bisericii și a lui Dumnezeu.”

††† Un preot din Sângeru (jud. Prahova) a folosit tristețea unei înmormântări pentru a face propagandă referendumului din 6-7 octombrie 2018.
††† Părinţii din Schitul Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos (05 octombrie 2018):

„(…) O neprezentare la vot ar fi un atu pentru cei ce doresc aceasta: fie că sfătuiesc şi fac diversiuni care să determine neparticiparea sau să influenţeze pe cei care nu sunt încă pregătiţi şi lămuriţi a o face, fie că politizează referendumul, fie că se încumetă la ameninţări şi diferite represalii sub diferite forme. Dumneavoastră gândiţi-vă de cine trebuie să ascultaţi: de Dumnezeu sau de Mamona? (…).”

Inepțiile lui Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului și un prea servil al infractorului Teodosie.
Inepțiile lui Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului și un prea servil al infractorului Teodosie.
††† Eugen Tănăsescu, preot, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului (13 septembrie 2018, postare pe facebook):

„Nu mergi la referendum dacă: a) ești gay; b) nu ști ce-i căsătoria; c) te răzbuni pe o căsătorie nereușită.”

Trăirile unor ar putea fi naive și ilare, dacă n-ar fi ticăloase.
Trăirile unor preoți ar putea fi naive și ilare, dacă n-ar fi ticăloase.
††† Preot paroh la parohia din Zăneștii de Jos (jud. Neamț, sâmbătă, 06 octombrie 2018, ora 20:30):

„Îmi asum, ca duhovnic, nu voi mai da Sf. Împărtășanie celor care sunt împotriva lui Hristos! O spun public pentru că nu are rost să vii să-mi spui că esti creștin ortodox, dar nu votezi pentru familie. Caută-ți alt duhovnic, mult succes!” (vezi aici).

††† Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului și președinte ALDE Prahova, alături de politicieni din P.S.D, P.N.L. și P.M.P., au participat (septembrie 2018) la o întâlnire propagandistică pentru susținerea referendumului din 6 – 7 octombrie, organizată în incinta bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Bănești (Prahova). Scopul întâlnirii și, mai ales, modul în care politicienii s-au situat cu spatele la altar, au oripilat întreaga suflare ortodoxă din România. De asemenea, în fotografiile realizate cu această ocazie se poate observa că drapelul României a fost așezat pe masa „prezidiului” cu culoarea roșu în partea stângă.
Liberalul Mihail Neamțu a ținut un discurs într-o biserică, îmbrăcat în hainele unui cântăreț la strană, îndeamnându-i pe români să meargă să voteze la referendumul privind familia tradiţională.
Liberalul Mihail Neamțu a ținut un discurs într-o biserică, îmbrăcat în hainele unui cântăreț la strană, îndeamnându-i pe români să meargă să voteze la referendumul privind familia tradiţională.
††† Mihail Neamțu (membru al P.N.L.) a predicat într-o biserică, îmbrăcat în haine preoțești:

„Vin din viitor şi am o veste nu tocmai bună. Viitorul nu arată foarte bine, dacă noi nu ne implicăm…” (vezi aici).

††† Patriarhul Daniel (06 octombrie 2018):„Am votat pentru modificarea în forma pe care a făcut-o Parlamentul României și am menționat faptul că, ținând seama de scopul acestui referendum, participarea la vot este un drept, o onoare și o binecuvântare.”

 Un monah ortodox îndeamnă și binecuvântează… uciderea homosexualilor, deci și a unor înalți ierarhi din Sinodul B.O.R.!

La aproape o săptămână de la devastatorul eșec al referendumului „pentru definirea familiei tradiționale”, monahul Teodot a postat pe blogul personal „Monahul Teodot – blog oficial, Ortodoxia – singura credință mântuitoare” (vezi aici) un îndemn și binecuvântarea către adepții ortodocși să pună mâna pe furcă și topor și să omoare persoanele LGBT, așa cum Sfântul Ioan Valahul l-a omorât pe un turc care intenționa să întrețină cu el relații homosexuale (11 octombrie 2018, ora 17:43).

Un îndemn și o binecuvântare pentru uciderea persoanelor din comunitatea LGBT.
HALUCINANT! Un îndemn și o binecuvântare pentru uciderea persoanelor din comunitatea LGBT.

„Apărarea copiilor de lgtb-iști. Mâna pe furcă și pe topor. Toată binecuvântarea. Sf. Ioan Valahul l-a omorât pe turcul care voia să-l batjocorească.”

Cine a fost Sfântul Ioan Valahul

Ioan a fost un locuitor din Țara Românească (născut din părinți creștini, în anul 1644)[2], care, la vârsta de 15 ani, a fost luat rob de turci.

 „(…) Robii agarenilor[3] erau socotiţi ca un bun al sultanului, dar ei puteau fi cumpăraţi de orice închinător al lui Alah, pe bani buni, potrivit vârstei şi folosului fiecăruia. Aşa se face că, încă fiind pe drum, un păgân din cei ce îi duceau pe români în robie s-a oprit asupra lui Ioan şi, plăcându-l, l-a cumpărat, cu gând urât. Că n-a avut putere să înţeleagă frumuseţea lui lăuntrică, ci s-a oprit cu nelegiuită căutătură spre mândreţea cea din afară. Şi a început a-l sili să-şi întineze trupul cu păcatul izvodit cândva în blestemata cetate a Sodomei, cea arsă de Dumnezeu cu foc şi pucioasă pentru nelegiuirea ei; pe care păcat îl osândeşte şi dumnezeiescul Pavel, în Epistola către romani, în cel de al douăzeci şi şaptelea verset al întâiului capitol. Dar Ioan s-a împotrivit păcatului şi s-a împlătoşat cu rugăciunea şi cu semnul crucii împotriva celui ce voia să-1 întineze. (…). (vezi aici).

Agareanul care l-a cumpărat l-a silit pe Ioan să întrețină relații homosexuale, dar acesta s-a opus și l-a omorât: „(…) Atunci agareanul se pregătea să-l lege de un copac, spre a-i face silă. Iar Ioan, cumplit scârbindu-se în inima sa şi nevrând să fie ruşinat înaintea lui Dumnezeu, s-a întrarmat[4] cu amintirea tânărului David, biruitorul lui Goliat, şi cu a ostaşului Nestor, cel ce surpase mândria lui Lie. Şi, prinzând curaj, a pândit o clipă prielnică şi 1-a ucis pe păgân. (…).”

Teodot RogojinaCine este monahul Teodot

Monahul Teodot[5], alias Marius Rogojină din Buhuși, este un individ ce pare a avea unele probleme de sănătate mintală (vezi aici), el fiind implicat în dezgroparea[6]/ profanarea (?) mormântului[7] celui care a fost Gheorghe Calciu-Dumitreasa[8] (vezi aici), dar și un aprig contestatar[9] al patriarhului Daniel Ciobotea, căruia, pe 17 septembrie 2015, îi reproșa într-o scrisoare deschisă:

„(…) Vă atragem atenția că de multă vreme v-ați abătut de la învățătura Sfinților Părinți și de la faptele Sfinților Voievozi Români! (…) Știm cu toții că de mai multă vreme sunteți principalul propovăduitor și susținător al ecumenismului în România (…) Cunoaștem faptele dvs. imorale, cunoaștem apartenența dvs. la această organizație criminală numită masonerie, unde ați ajuns până la gradul 33! Cunoaștem teroarea în care țineți preoțimea ortodoxă românească prin taxe, șantaje, amenințări, caterisiri ș.a.m.d.!” (vezi aici).

Infractorul Teodosie Petrescu si "chiliile" de la Dorna Arini.
Infractorul Teodosie Petrescu si „chiliile” din complexul turistico-monahal de la Dorna Arini.

Din informațiile noastre, acest individ ar fi fost hirotonit preot/ diacon de către IPS Teodosie, alt homosexual notoriu din cadrul Sinodului B.O.R., care nici de departe nu are sinceritatea și curajul persoanelor din comunitatea LGBT de a-și mărturisi public orientarea sexuală (publicația rezistența.ro a prezentat numeroase dovezi privind faptele imorale ale acestui infractor, judecat în prezent pentru fraudare de fonduri europene).

Potrivit surselor noastre, însuși Patriarhul Daniel i-ar fi comandat lui Teodosie hirotonirea călugărului dizident Teodot, pentru a-i închide gura. Numai că preotul a trecut de la amenințările către ierarhii Bisericii la cele extremiste către dușmanii ortodoxiei române.… din mintea sa.

Alte surse ne-au informat că Teodot slujește la un Schit care aparține de complexul turistico-monahal (mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Dorna Arini) al cărui proprietar este Teodosie de la Tomis (vezi aici).

teodot2Alte deviații ale monahului Teodot

Rămânând pe aceeași pagină de blog al monahului Teodot (vezi aici), constatăm alte afirmații controversate ale acestuia:

11 octombrie 2018, ora 17:41: Vrăjmașul îl urmărește pe fiecare cu ale lui. Dar nu au fost mulți cei care nu au votat pentru că sunt împotriva cnp-ului.”

11 octombrie 2018, ora 17:37: Cei din Rezistența din Munți sunt binecuvântați, iar unii chiar Sfinți. Acum e la fel: în locul comuniștilor sunt sataniștii lui Soroș și cei pro ue – pro lgtb.”

11 octombrie 2018, ora 17:35: „Cei care au semnat DA au binecuvântare mare de la Dumnezeu. Ceilalți sunt în trei categorii: indiferenții – mare pericol, cei care nu sunt pentru gay, dar au fost înșelați de masss-media – pot fi recuperați, pro-gay sunt sub blestem greu.”

11 octombrie 2018, ora 17:32: Va trebui să luptăm pe viață și pe moarte cu sataniștii de la UE și, de aici, pedofili blestemați.”

11 octombrie 2018, ora 17:44: „Oamenii n-au mers la vot, pentru că au fost înșelați de către unii din mass-media cu politizarea referendumului. Părerea mea este că, chiar unii de la conducere au făcut în așa fel încât să nu iasă cât trebuie la procente: Dragnea… formulări ambigue la vot… Dar, în orice caz, Dumnezeu vede toate vicleșugurile lor și nimeni nu scapă de urgia Lui. Eu personal, cu toată puterea Preoțească pe care am primit-o, i-am dat blestemului pe Soroș cu tot neamul și cei de un cuget cu el, colaboratorii lui de pretutindeni, toți cei care vor să legifereze păcatele împotriva firii… până la pocăința lor. Și așa îi îndemn pe toți Arhiereii și preoții Ortodocși. Blestemul să lucreze după cum știe Dumnezeu.”

Teodot Rogojina - 01„Pentru cei viteji clădim altare/ Și-avem doar gloanțe pentru trădători”

Afirmațiile prezentate mai sus nu sunt niște parabole[10] ale călugărului cu intenții criminale, acestea depășind în gravitate pe cele ale unui habotnic și trec la stadiul de extremism religios ortodox.

Speculând „puterea Preoțească” pe care a primit-o, Teodot și-a stabilit țintele umane pe care le-ar ucide: „Soroș cu tot neamul și cei de un cuget cu el, colaboratorii lui de pretutindeni, toți cei care vor sa legifereze păcatele împotriva firii”, „sataniștii de la UE și, de aici, pedofili blestemați”, îndemnând la „lupta pe viață și pe moarte” cu „mâna pe furcă și pe topor”, dându-le luptătorilor „toată binecuvântarea” pentru „apărarea de lgtb-iști a copiilor”, totul cu puterea exemplului oferit de răzbunarea Sfântului Ioan Valahul!

În context ar trebui să ne reamintim și mesajele alarmiste și vădit manipulatorii ale Mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza, care îndemna credincioșii naivi din cadrul B.O.R. să participe la referendumul pentru familia tradițională, amestecând intenționat homosexualitatea cu pedofilia: „ne vor lua și copiii noștri, pentru că ei nu pot face copii!”.

Să îndemni la uciderea unor ființe omenești, fie că acestea sunt hetero sau homosexuale, ATENȚIE! creștinate prin Taina Sfântă a Botezului, este o deviație gravă ce ține mai degrabă de patologic și îl recomandă pe acest individ pentru izolare/ internare și tratament medical intensiv.

monahul-teodotAceste afirmații sunt doar cazuri izolate sau tind să devină un fenomen și un risc real de propagare a ideologiei extremiste, asociată în mod oportunist și ticălos ortodoxiei?

În acest sens, există numeroase exemple: în vremea când părintele-duhovnic Iustin Pârvu[11] era stareț respectat al Mănăstirii Petru-Vodă, un cor de măicuțe îi cântau (ca dar de aniversare) versurile Pentru cei viteji clădim altare/ Și-avem doar gloanțe pentru trădători.”

Îngrijorarea redacției REZISTENTA.ro este cauzată de radicalizarea mesajelor de tip fundamentalist ortodox, care încep să semene din ce în ce mai mult cu mesajele de jihad[12] ale musulmanilor extremiști, deși românii au dovedit, în majoritate covârșitoare, că nu mai ascultă și nu mai pot fi manipulați de îndemnurile „părintești” ale unor ierarhi homosexuali… care îndeamnă fariseic pentru susținerea familiei tradiționale!


[1] Sublinierile aparțin redacției REZISTENTA.RO.

[2] https://www.crestinortodox.ro/calendar-ortodox/sfantul-ioan-valahul-119062.html

[3] Agarean –  1. Descendent al lui Agar. 2. Cel care făcea parte din tribul agarenilor. 3. Păgân (turc sau tătar).

[4] Întrarmat(ă) – înarmat(ă).

[5] „Având în vedere unele informații difuzate în presă, aducem la cunoștința opiniei publice că Monahul Teodot nu mai face parte din obștea Mănăstirii «Petru Vodă» încă de la sfârșitul lunii iunie 2014.

La acel moment, având în vedere repetate abateri canonice, Consiliul Mănăstirii «Petru Vodă» a decis să nu mai primească în obște pe Monahul Teodot, care, refuzând să intre în rânduiala cuvenită, a părăsit acest așezământ monahal. Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iașilor.” (http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/comunicat-al-arhiepiscopiei-iasilor-despre-monahul-teodot/).

[6] http://www.ziaristionline.ro/2013/12/16/adevarul-despre-dezgroparea-si-reinhumarea-parintelui-gheorghe-calciu-dumitreasa/

[7] http://mesagerulneamt.ro/2014/07/diversiunea-teodot-sau-dublul-limbaj-al-bisericii-ortodoxe/

[8] https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Calciu-Dumitreasa

[9] https://monahulteodot.wordpress.com/2016/06/28/ereziile-si-minciunile-patriarhului-daniel-si-ale-semnatarilor-din-creta/

[10] Parabolă (în context)povestire alegorică cu un cuprins religios sau moral; pildă; p. ext. exprimare alegorică, afirmație care cuprinde un anumit tâlc; fabulă, alegorie.

[11] https://ro.wikipedia.org/wiki/Iustin_P%C3%A2rvu

[12] Jihad (cuv. Arab, „efort”, „luptă”; „război sfânt”) – îndatorire religioasă, comunitară prin excelență, impusă musulmanilor, de a răspândi islamul pe cale pașnică sau prin război și care pune un accent deosebit pe lupta individului cu sine însuși. După unii învățați, jihadul prezintă două aspecte: jihad mare (lupta spirituală) și jihad mic (acțiunea militară). Conform doctrinei islamice, există mai multe căi de îndeplinire a acestei obligații: cu inima (propria purificare spirituală), cu vorba (susținând ceea ce e drept și corectând răul) și cu sabia (purtând război cu „necredincioșii” și cu dușmanii credinței islamice). Jihadul trebuie purtat de către bărbați, celor uciși, declarați, martiri fiindu-le promis Paradisul.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentAgramata-doctor Anamaria Ciobotaru – alt caz penal
Articolul următorÎn Colegiul Național Pedagogic, șoarecii și șobolanii miaună!
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.