Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home3/rezistenta/public_html/wp-config.php on line 206
TERMENI LEGALI ŞI CONDIŢII DE UTILIZARE | Rezistenta
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul www.rezistenta.ro – denumit in continuare rezistenta.ro.
a). – Utilizarea site-ului (accesul la informatiile oferite prin intermediul lui si navigarea pe acest site) inseamna un acord implicit de acceptare a termenilor si conditiilor statuate/ enuntate in aceasta sectiune cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.
b). – Administratorul site-ului isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „utilizatori“.
c). – Prin termenul „utilizator“ al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile pentru utilizarea serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.
d).In cazul in care nu sunt de acord cu termenii si conditiile impuse, utilizatorii trebuie sa inceteze accesarea site-ului.
e). – Este interzisa orice actiune, activitate, chiar si prin omisiune, prin care s-ar putea facilita sau incuraja fapte care incalca Termenii legali si conditiile de utilizare din cuprinsul acestui document ori dispozitiile legale aplicabile pentru desfasurarea legala a activitatilor specifice.
2. Reguli de utilizare
a). – Orice utilizare se va realiza numai in interes personal si non-comercial;
b). – Prin prezenta, utilizatirul declara pe proprie raspundere ca este de acord sa nu utilizeze niciun sistem automat, care sa trimita prea multe cereri catre site-ului rezistenta.ro si care sa poata cauza nefunctionarea sau functionarea incetinita a acestuia.
c). – In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta, utilizatorul declara ca isi asuma integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschide pe website si, in consecinta, il sfatuim sa asigure securitatea parolei contului sau a altor date de acces.
d). – Site-ul rezistenta.ro nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel prin utilizarea neautorizata a contului.
e). – In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului.
 1. Reguli de securitate:
a). – Este interzisa copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site;
b). – Este interzisa alterarea, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a oricarei parti a website-ului si/ sau a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a realiza oricare din acestea;
c). – Este interzisa incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site;
d). – Este interzisa incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua rezistenta.ro sau a retelei rezistenta.ro sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua rezistenta.ro care nu sunt publice, fara autorizatie;
e). – Este interzisa orice actiune care afecteaza negativ activitatile corecte, rezonabile si permise ale celorlati utilizatori sau intimideaza, hartuieste ori agreseaza verbal sau vizual ceilalti utilizatori ai site-ului, inclusiv accesarea si utilizarea conturilor personale ale altor utilizatori;
f). – Este interzisa orice tentativa de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua rezistenta.ro prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin „flooding“ sau „DOS“. – folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mail-uri comerciale („spamming“), sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mail-uri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.
g). – Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala, conform legilor in vigoare.
 1. Interzicerea revanzarii serviciilor
a). – Sunt interzise orice utilizari care constau in trasmiterea, catre utilizatorii website-lui, de materiale publicitare sau mesaje comerciale.
b). – Acceptati sa nu reproduceti, duplicati, copiati, vindeti, revindeti sau sa exploatati nici o parte a serviciilor, folosirea serviciilor, sau accesul la serviciile puse la dipozitie de rezistenta.ro prin intermediul site-ului.
 1. Modificari ale serviciului
a).Site-ul rezistenta.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment, sau la orice interval de timp, sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.
b).Site-ul rezistenta.ro nu este raspunzator fata de utilizator sau orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru orice modificare, suspendare sau intrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.
c). – Site-ul rezistenta.ro poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.
 1. Legaturi
a). – Site-ul rezistenta.ro poate contine si poate furniza, sau terte parti pot furniza prin intermediul site-ului, legaturi („link“-uri) catre alte pagini world wide web, care nu sunt proprietatea si nici nu se afla sub controlul administratorului site-ului rezistenta.ro
b). – rezistenta.ro nu garanteaza si nu este responsabil de disponibilitatea acestora, si nu este responsabila in nici un fel de forma, continutul, politica, practicile, publicitatea, produsele sau alte materiale de pe/disponibile pe acestea si/ sau de regulile instituite de oricare alt site..
Va recomandam sa luati cunostinta despre termenii si conditiile de utilizare pentru fiecare dintre site-urile pe care le vizitati cand parasiti site-ul rezistenta.ro.
c). – rezistenta.ro nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de/ sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile furnizate de continutul, bunurile sau serviciile disponibile pe sau prin intermediul acestora.
 1. Protectie
Prin accesarea acestui site sunteti de acord sa protejati rezistenta.ro si toate filialele, partenerii si angajatii sai, de orice pretentii sau cereri, inclusiv cheltuieli de judecata sau onorarii pentru avocati, facute de o terta persoana sau organizatie, datorita sau reiesind din continutul site-ului, sau datorita folosirii serviciilor site-ului, conexiunii la site, violarii conditiilor de utilizare sau violarii oricaror drepturi ale acelui tert.
 1. Absolvirea de raspundere
Prin folosirea acestui site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti si ca sunteti de acord cu urmatoarele:
a). – Utilizarea site-ului se face pe propria raspundere a utilizatorului, care este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date ce ar putea rezulta din descarcarea continutului site-ului.
b). – rezistenta.ro se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.
c). – rezistenta.ro nu ofera nicio garantie din care sa rezulte că:
(c.1) – Informatiile vor implini toate cerintele utilizatorului;
(c.2) – Serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori;
(c.3) – Rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de incredere;
(c.4) – Calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de utilizator prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele, si
(c.5) – Orice eroare de program va fi corectata.
d). – Orice material descarcat sau obtinut in orice fel prin utilizarea serviciilor puse la dispozitie prin intermediul site-ului se afla astfel la discretia utilizatorului si poate fi folosit doar pe riscul propriu al acestuia.
e). – Nicio sugestie si niciun sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de utilizator de la site-ul rezistenta.ro sau prin intermediul serviciilor site-ului, nu va crea o garantie care nu este stipulata expres in aceasta sectiune.
 1. Limitari ale raspunderii
a). – Site-ul rezistenta.ro nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca rezistenta.ro a fost informat anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:
(a.1) – Utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;
(a.2) – Costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, sau mesaje primite, sau tranzactii incepute prin, sau de pe, site-ul rezistenta.ro.
(a.3) – Acces neautorizat la/ sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;
(a.4) – Declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului; sau
(a.5) – Orice alta problema legata de serviciile site-ului.
b). – Administratorul va lua toate masurile legale si va face toate eforturile rezonabile necesare pentru a asigura legalitatea functionarii website-ului rezistenta.ro si, in acest scop, va incerca sa corecteze orice erori sau omisiuni cat mai repede posibil.
c). – Administratorul nu isi asuma responsabilitatea pentru inadvertente, erori sau omisiuni sau orice utilizari neautorizate sau ilegale de continuturi care incalca drepturile de orice fel ale unor terti, persoane fizice sau juridice.
d). – Orice utilizator recunoaste si este de acord ca administratorul ori reprezentantii sai legali, directorii, agentii sau afiliatii nu vor fi trasi la raspundere pentru niciun fel de daune, indiferent ca acestea s-au produs ori sunt pe cale sa se produca in mod direct sau indirect, ca sunt, minore, de importanta majora sau incidentale ori speciale, incluzand, dar nelimitandu-se la pierderi de profit, redirectionarea clientelei, obtinerea de avantaje directe sau indirecte de catre orice utilizator din asocierea unor nume si imagini personale sau comerciale sau publice ori alte pierderi de orice fel si orice natura, rezultate din utilizarea website-ului sau orice aspect decurgand din utilizarea oricarui serviciu oferit de website utilizatorilor sai sau partenerilor comerciali in orice scop.
e). – Orice utilizator este de acord sa protejeze si sa asigure pe administrator si/ sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai prin asumarea propriei responsabilitati pentru orice activitati sau actiuni proprii sau savarsite de un tert prin utilizarea datelor sale de inregistrare, cu stiinta utilizatorului sau in mod fraudulos ca urmare a neglijentei utilizatorului in asigurarea securitatii propriilor date si care in orice circumstanta ar putea angaja in orice fel raspunderea acestora impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, somatii, pierderi, daune, costuri (incluzand, dar nelimitandu-se la onorariile avocatilor), cheltuieli de judecata (incluzand, dar nelimitandu-se la onorariile avocatilor), decizii, amenzi, sau orice alte obligatii rezultate din sau conexe oricarei actiuni a utilizatorului privind sau rezultand din accesarea sau folosirea serviciului.
f). – Administratorul, prin intermediul website-ului rezistenta.ro, isi rezerva dreptul de a derula, desfasura, in orice moment, campanii publicitare si/ sau promotii in orice sectiune din site, prin sine insusi sau printr-un tert, in nume propriu sau in numele unui tert.
(f.1.) – Campaniile si promotiile derulate pe website nu necesita acordul vizitatorilor sau utilizatorilor site-ului.
(f.2.) – Spatiile si dimensiunea spot-urilor publicitare si a promotiilor, precum si a modului de desfasurare si prezentare pe website, nu necesita acordul vizitatorilor si orice schimbari, alterari modificari ale spatiului si continutului publicitar putand fi relizate fara anunt prelabil sau acord din partea vizitatorilor sau a  utilizatorilor.
g). – Administratorul nu acorda nicio garantie si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru niciun produs sau serviciu facut disponibil de catre sau oferit de catre o terta parte, fie ea persoana fizica sau juridical, prin intermediul rezistenta.ro sau prin orice legatura cu un site realizata prin orice modalitate, asa cum nu îsi asuma nicio responsabilitate pentru niciun continut aparut in orice banner sau alt fel de material publicitar.
h). – Administratorul nu va fi parte la si nu va fi in niciun fel responsabil pentru monitorizarea sau realizarea efectiva a oricaror tranzactii dintre utilizator si o terta parte ce ofera produse sau servicii prin intermediu website-ului, indiferent ca incheierea ei si orice eventuala plata se realizeaza prin mijloace tehnice oferite de website tranzactia va fi guvernata de regulile agreate si consimtite de utilizator (in calitate de vanzator sau cumparator) si tertul respectiv.
 1. Prin drepturi de proprietate intelectuala se intelege, in mod expres, drepturile de autor si conexe listate de Legea 8/ 1996 cu modificarile si completarile ulterioare, drepturile specifice de marca listate de Legea 84/ 1998 cu completarile si modificarile ulterioare, precum si orice alte dispozitii legale aplicabile in completare sau alte dispozitii legale privind numele de comert, drepturile de imagine dar fara a se limita la acestea.
a). – Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea rezistenta.ro
b). – Dreptul de copyright pentru informatiile existente pe acest site este detinut de rezistenta.ro
 1. Site-ul rezistenta.ro ofera acces liber la acest site si va autorizeaza sa vizualizati informatiile existente doar in scopuri personale si necomerciale.
a). – Toate trade name-urile, trademark-urile, logo-urile si trade style-urile sunt proprietatea site-ului rezistenta.ro.
b). – Utilizarea adecvata a acestora se poate face numai in contextul produselor si serviciilor proprietarului marcilor, nici o alta folosire a acestora nefiind permisa fara o aprobare scrisa anterioara.
 1. Utilizatorii care reproduc sau modifica materilele de pe acest site vor suporta consecintele conform legilor Romaniei si Tratatelor internationale cu privire la drepturile de autor.
Orice eventual litigiu in legatura cu acest site este de competenta instantelor de drept comun din România.
 1. Este strict interzis sa legati acest site cu alte site-uri sau invers, fara ca, in prealabil, sa aveti permisiunea noastra scrisa.
 2. Este strict interzis sa folositi sau sa contactati acest site in scopul distrugerii sau alterarii lui, a continutului sau securitatii acestuia sau pentru a discredita sau hartui rezistenta.ro sau clientii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora.
 3. Daca considerati ca orice material de pe acest site, postat de rezistenta.ro sau de altcineva, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, va rugam sa ne contactati, astfel incat sa putem lua o decizie in cunostinta de cauza.
 1. Continutul incarcat pe site
a). – Site-ul rezistenta.ro permite sau va permite in viitor:
– incarcarea, de catre dumneavoastra sau de catre alti utilizatori, de contributii proprii, constand in texte, imagini – desene, fotografii, clipuri video sau alte materiale;
– gazduirea, sharing-ul si/ sau publicarea online a materialelor postate.
Prin utilizarea website-ului intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca, indiferent daca materialele incarcate sunt facute publice sau nu, site-ul rezistenta.ro nu garanteaza in nicio circumstanta confidentialitatea acestora.
Va sfatuim ca, la momentul postarii oricarui material, sa aveti in vedere ca, odata postate, continutul acestora va deveni public.
b). – In calitate de utilizator al website-ului va asumati raspunderea legala cu privire la continutul materialelor pe care le postati. Prin postare sustineti si garantati ca:
(b.1.) – sunteti titularul/ proprietarul materialului pe care il postati sau sunteti titularul unei autorizarii ori ati obtinut consimtamantul sau permisiunea de a utiliza materialul respectiv in orice fel si astfel puteti sa dispuneti de acesta prin includerea, reproducerea, distribuirea lui pe website si pe orice canale media; in acelasi timp, autorizati rezistenta.ro, acordandu-i consimtamantul pentru utilizarea tuturor si oricaror materialelor postate si a continuturilor lor, indiferent ca privesc marci inregistrate, drepturi de autor sau alte drepturi de proprietate, toate acestea incorporate in/ sau aflate in legatura cu materialele postate, in scopul publicarii si utilizarii acestor materiale pe site, conform politicii site-ului si conform acestor Termeni legali si conditii de utilizare;
(b.2.) – Utilizatorul detine consimtamantul, autorizarea din partea fiecarei persoane identificabila, vizual sau auditiv, in continutul materialelor postate pe website de a utiliza imaginea si/ sau vocea acesteia pe website, implicit in contexte publice, si pe orice canale media, in conditiile si limitele prevazute in prezentul document care stabileste termenii si conditiile utilizarii website-ului.
In acelasi timp, prin postarea continutului materialului pe website, utilizatorul acorda catre rezistenta.ro o licenta neexclusiva, cu titlu gratuit, nerevocabila pe durata termenului legal de protectie a drepturilor recunoscute si protejate de lege pentru utilizari ulterioare ale continutului oricarui material postat pentru scopuri ce tin de operabilitatea website-ului in relatie cu toti ceilalti utilizatori, astfel fiind permise actele de reproducere, distribuire, punerea la dispoztia publicului a materialului respectiv, precum si realizarea unor materiale derivate din acesta, dar si pentru promovarea sau reutilizarea in orice format media si prin orice canale media a unor parti sau a intregului continut al website-ului, care contine si materialul incarcat de utilizator;
(b.3.) – In calitate de utilizator al website-ului, acordati in aceleasi conditii, fiecarui utilizator al site-ului rezistenta.ro, consimtamantul utilizarii neexclusive a continutului materialelor prin accesarea materialele incarcate de utilizator pe site, precum si pentru a reproduce, sau raspandi catre alti utilizatori ai website-ului si a realiza materiale derivate, si posta aceste materiale in conditiile permise de catre administratorii website-ului conform acestor Termeni legali si conditii de utilizare.
c). – In ceea ce priveste materialele postate, prin postare agreati urmatoarele:
(c.1.) – sa nu postati materiale protejate prin drepturi de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuala, incluzand drepturile la intimitate si viata privata, drepturile de imagine si utilizarea imaginii unei persoane in public si publicitate, decat daca sunteti proprietarul acestor materiale sau aveti consimtamantul proprietarului sau titularilor de drepturi de a posta materialul si de a acorda licenta catre rezistenta.ro si/ sau terti utilizatori ai website-ului in conditiile expres aratate mai sus;
(c.2). – sa nu postati materiale care, prin continutul lor, sunt defaimatoare si care, in mod direct sau indirect, ar putea dauna site-ului rezistenta.ro sau oricaror terte persoane fizice sau juridice;
(c.3.) – sa nu postati materiale obscene sau pornografice (cum ar fi acte sexuale explicite, nuditate frontala explicita, etc) ori scene de violenta sau care indeamna la incalcarea drepturilor omului recunoscute prin legislatia romana si/ sau tratate si conventii internationale in domeniu;
(c.3.) – sa nu postati materiale al caror continut ar putea leza integritatea si demnitatea umana, care sunt defaimatoare, amenintatoare, de hartuire, cu continut violent, care sa instige la ura sau la discriminare impotriva unui grup dupa rasa, religie, etnie, sex, varsta, orientare sexuala;
(c.4.) – sa nu postati materiale al caror continut promoveaza in orice fel activitati ilegale;
(c.5.) – sa nu postati materiale publicitare sau solicitari de colaborari comerciale, indiferent daca, prin continutul lor, s-ar promova servicii sau produse oferite de o companie sau de catre o persoana fizica fie ea si autorizata;
(c.6.) – sa clasificati „nerecomandat persoanelor sub 18 ani“ materialele considerate neadecvate pentru a fi vizualizate de catre minori;
(c.7.) – sa evitati in orice circumstanta sa folositi identitatea unei alte presoane reale, furtul de identitate pedepsindu-se conform legilor existente in vigoare;
d). – In cazul in care vom observa orice activitati care incalca termenii si conditiile enuntate in prezentul document sau ne vor fi semnalate materiale al caror continut incalca in totalitate sau in parte prevederile mai sus mentionate sau oricare alte prevederi legale in vigoare, accesul la acestea va fi blocat, iar continutul conservat pentru a putea fi pus la dispozitia autoritatilor in cazul in care va fi solicitat.
e). – Daca sunteti titularul unui drept de autor si apreciati ca vreun utilizator al website-ului v-a incalcat drepturile, puteti trimite o notificare administratorilor site-ului rezistenta.ro in conditiile prevazute de Legea comertului electronic cu modificarile ulterioare.
f). – Notificarile pot fi trimise pe e-mail la adresa redactia@rezistenta.ro.
Orice notificare trebuie datata si semnata iar in cazul in care drepturile apartin unui tert, altul decat insusi semnatarul notificarii, o procura speciala va trebui atasata notificarii, in maximum 20 de zile lucratoare de la transmiterea notificarii, pentru ca aceasta sa devina efectiva ori o insusire a notificarii de catre insusi titularul dreptului pretins a fi incalcat.
Orice notificare va contine in mod obligatoriu urmatoarele elemente:
(f.1.) – Semnatura fizica sau electronica a titularului dreptului sau a persoanei imputernicite sa il reprezinte pe titularul unui drept exclusiv de proprietate intelectuala, drept pretins ca fiind incalcat;
(f.2.) – Indicarea materialului purtator de drepturi de autor ce se pretinde a fi incalcat sau, dupa caz, o lista a materialelor;
(f.3.) – Datele de contact ale semnatarului notificarii: nume prenume, adresa postala, telefon, fax, e-mail;
g). – Acceptati ca, pe durata utilizarii website-ului, luati contact cu materiale postate provenind dintr-o varietate de surse si ca rezistenta.ro nu poate fi tras la raspundere pentru niciun element ce tine de orice aspecte privind materialele si continutul acestora, care au fost postate de oricare dintre utilizatorii website-ului.
h). – In acelasi timp, prin acesarea website-ului va puteti expune unor materiale pe care le puteti considera ofensatoare, indecente, respingatoare si, prin accesare, sunteti implicit de acord sa nu exercitati si sa renuntati la exercitarea oricaror drepturi legale insotite sau nu de o cerere de despagubiri pe care, in anumite circumstante, le-ati putea pretinde de la rezistenta.ro.
i). – Acceptarea celor de mai sus, prin accesarea website-ului, implica acordul utilizatorului prin care acesta garanteaza protejarea impotriva oricaror pretentii formulate impotriva rezistenta.ro sau a proprietarilor/ operatorilor, afiliatilor si/ sau licentiatorilor acestuia, prin asumarea raspunderii personale pentru orice incalcari de drepturi comise prin accesarea si utilizarea website-lui de catre utilizator, personal sau de catre un tert care utilizeaza datele de logare ale utilizatorului cu stiinta acestuia sau ca o consecinta a neglijentei in asigurarea securitatii datelor.
 1. Utilizarea site-ului de catre minori
Site-ul rezistenta.ro recomanda tuturor parintilor si/ sau tutorilor legali sa informeze si sa instruiasca/ educe minorii, intr-un mod adecvat si corect, cu privire la utilizarea responsabila si in siguranta a datelor personale, in momentul folosirii Internet-ului si al site-ului.
 1. Raspunderea pentru comentarii
a). – Site-ul rezistenta.ro cuprinde sectiuni in care cititorii isi pot posta/ prezenta opiniile si comentariile – in mod liber, direct si nemijlocit – la rubricile de comentarii, in virtutea dreptului la libera exprimare.
b). – Rubricile de comentarii au regim similar cu retelele de socializare si de posta electronica/ mesagerie colective, raspunderea pentru folosirea rubricilor si pentru continutul opiniilor si comentariilor postate de cititori in site-ul rezistenta.ro revenind in intregime autorilor postarilor.
c). – Site-ul rezistenta.ro isi rezerva dreptul de a elimina acele opinii/ comentarii pe care le considera daunatoare, sub orice forma, imaginii site-ului, inclusiv de a bara IP-urile celor care se exprima indecent.
d). – Administratorul site-ului rezistenta.ro va sterge orice comentariu la simpla cerere scrisa a persoanelor care se considera vatamate. Cererile in acest scop vor fi trimise pe adresele de mail de la rubrica „Contact“ a siteului.
e). – In cazul unui comentariu considerat prejudiciant de un tert, site-ul rezistenta.ro va pune in caz de litigiu, la dispozitia autoritatilor, IP-ul persoanei care a postat un asemenea comentariu, in scopul identificarii si angajarii raspunderii.
f). – pentru orice aspect legal in legatura cu postarea opiniilor si comentariilor apartine exclusiv celor care posteaza si in niciun un caz site-ul rezistenta.ro;
g). – Autorul unei postari nu va revendica vreun drept legal sau vreo raspundere din partea site-ului rezistenta.ro asupra textului postat in paginile site-ului rezistenta.ro.
* Potrivit Hotararii din 02.02.2016 a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg – „Magiar Tartalomszolgaltatok Egyesulete si Index.ho versus Ungaria“ raspunderea proprietarilor de site-uri nu poate fi angajata daca exista un Disclaimer care avertizeaza asupra conditiilor de postare a comentariilor, statuandu-se ca in cazul unor comentarii care ating drepturile unei persoane este suficient un sistem care poate sterge comentariile la simpla cerere a persoanei interesate.
 1. Raspunderea civila
a). – Prin folosirea website-ului rezistenta.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile române vor guverna Termenii legali si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si Administrator sau asociatii/ partenerii/ afiliatii acesteia.
b). – In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila; daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile române in vigoare.
 1. Garantii
a). – Accesand si implicit utilizand website-ul rezistenta.ro, se consider, in mod implicit, că sunteti de acord cu termenii si conditiile enuntate in prezentul document si agreati următoarele:
(a.1.) – Sa aparati și să garantati ca nu veti folosi website-ul si niciunul din serviciile oferite pe website in alte scopuri decat cele permise de administrator/ proprietar;
(a.2) – Sa renuntati la formularea si exercitarea oricaror actiuni in pretentii, explicite sau implicite, fata de rezistenta.ro, administratorii, ofiterii, directorii, angajatii si agentii sai;
(a.3) – Sa aparati administratorii, ofiterii, directorii, angajatii si agentii si sa ii sustineti pe acestia ca nefiind raspunzatori cu privire la orice fel de pretentii, revendicari, reclamatii, daune, obligatii, pierderi, costuri sau datorii, cereri (incluzand, dar nelimitandu-se la onorariile avocatilor) provenite din:
– accesarea, vizitarea, utilizarea website-ului;
– incalcarea din partea utilizatorului sau a oricaror terti a oricaror termeni si conditii enuntate in prezenul document;
– incalcarea de catre orice utilizator, vizitator, client a oricaror drepturi ale unei terte parti care poate fi utilizator, vizitator, client in calitate de persoana fizica si juridica;
– orice pretentie rezultand din cauzarea oricarei daune unei terte parti ca urmare a postarii, vizionarii sau utilizarii unui material incarcat de catre utilizator pe rezistenta.ro.
15. Politica de utilizare a cookieurilor
Site‐ul web utilizeaza „cookies“, respectiv fisiere de dimensiuni mici, care contin informatii trimise de catre serverul browserului utilizatorului si care permit serverului sa depoziteze datele ce pot fi actualizate si recuperate de catre entitatea responsabila de instalarea lor.
In general, fisierele cookies pot fi clasificate:
(a) in functie de entitatea care le gestioneaza ‐ pot fi proprii sau ale altor persoane;
(b) in functie de timpul in care raman activate in calculatorul utilizatorului ‐ pot fi fisiere temporale sau permanente;
(c) in functie de scop ‐ pot fi fisiere tehnice (necesare pentru navigare), fisiere de personlizare (permite accesul la website cu o serie de caracteristici stabilite de catre utilizator), fisiere de analiza (permit analiza si urmarirea comportamentului utilizatorului), fisiere publicitare (gestionare de spatii publicitare) sau fisiere de publicitate comportamentala (publicitate pe website).
 1. website‐ul utilizeaza fisiere proprii, care sunt necesare pentru functionarea corecta a site‐ului.
Fisierele proprii sunt:
‐ PHPSSID ‐ Acest fisier este utilizat pentru a stabili sesiunea de conexiune a utilizatorului care viziteaza site‐ul. Este un tip de identificare si gestionare a stadiului conexiunii unui utilizator concret.
‐ cms_anunt_cookies – folosit pentru popup‐ul de avertizare cookie
Scopul acestor fisiere proprii este de a imbunatati accesibilitatea la website, de a facilita navigarea pe site si de a reaminti preferintele utilizatorului atunci cand acesta acceseaza din nou site‐ul (de exemplu, ce limba prefera), astfel incat sa nu fie necesar ca utilizatorul sa le selecteze din nou.
Aceste fisiere proprii utilizate pe website nu preiau date cu caracter personal, nu au ca scop analizarea accesului utilizatorului si nici nu pot citi date sau alte fisiere existente in echipamentul utilizatorului.
 1. website‐ul utilizeaza, de asemenea, si fisiere straine in scopul de a analiza si a face o statistica a vizitatorilor site‐ului,  precum si pentru utilizarea comentariilor pe site.
Aceste fisiere sunt:
_utma//_utmb//_utmc//_utmz//_utmt// APISID// HSID //NID// PREF// S//SID //_ga //_gat// ‐
Aceste fisiere apartin Google Analytics, un serviciu de statistici Web. Genereaza ID‐ul unui utilizator anonim care se utilizeaza pentru a memora vizitele pe care le face utilizatorul pe Website.
De asemenea, sunt inregistrate si prima si ultima vizita a site‐ului.
In ultimul rand, calculeaza cand s‐a terminat sesiunea de conexiune, originea utiliatorului si cuvintele cheie utilizate pentru cautarea pe Google pentru a ajunge la site.
‐ a11y// act// c_user// csm// datr// fr// p// presence// s// x‐referer// xs// ‐ aceste fisiere apartin de Facebook, platforma de socializare online.
APISID// GED_PLAYLIST_ACTIVITY// GEUP// HSID// LOGIN_INFO// NID// PREF// SAPISID// SID// SSID// T9S2P.resume// VISITOR_INFO1_LIVE// YSC// _utma// _utmc// __utmz// _ga// dkv// s_gl// wide// ‐ Aceste fisiere apartin de Youtube.
‐_twitter_sess// auth_token// lang// twid// ‐ folosite de platforma de socializare Twitter
‐ACCOUNT_CHOOSER// GALX// GAPS// LSID// NID// RMME// _utma// _utmc// __utmz// ‐ utilizate de platforma de socializare Google Plus__jid// __utma// __umtc// __utmz// csrftoken// disqus_unique// disqusquth// sessioid//  ‐ utilizate de sistemul de comentarii DISQUS
 1. In scopul de a‐l preveni inainte de instalarea fisierelor, utilizatorul va fi informat de utilizarea fisierelor si va putea accesa prin intermediul unui link acest Regulament, Conditiile si Politica de confidentialitate a datelor pentru a obtine mai multe informatii despre fisierele de pe site.
Dupa ce este informat de existenta acestor fisiere, utilizatorul poate realiza urmatoarele actiuni:
‐ Poate continua sau poate inchide „Avertizarea despre cookies“, ceea ce va fi considerat ca un acord pentru utilizarea fisierelor cookies descris in Politica de confidentialitate.
‐ Poate modifica setarile browserului pentru a nu se instala fisierele si/ sau pentru a sterge fisierele deja instalate (ceea ce inseamna revocarea acordului de a le instala). In cazul in care sunt alese aceste optiuni, este posibil ca site‐ul sa nu functioneze corect si/ sau poate restrictiona accesul utilizatorului  la anumite caracteristici ale site‐ului.
 1. Pentru a bloca unul sau mai multe fisiere, utilizatorul poate schimba setarile de configurare ale browserului.
Pasii pentru cele mai utilizate browsere sunt:
Daca browserul utilizatorului este Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0: poate da click pe „Instrumente“, in coltul superior al navigatorului sau selecta „Optiuni de Internet“ si apoi click pe „Confidentialitate“.
Utilizatorul va trebui sa selecteze setarile pe care le doreste, apoi sa selecteze „Aplica“ si „Accepta/ OK“.
Daca browserul utilizatorului este Mozilla Firefox: In meniul navigatorului va trebui sa selecteze „Optiuni“, apoi sa acceseze meniul „Confidentialitate“, iar in meniul care apare sa aleaga „Configurare personalizata a istoricului“. Utilizatorul va trebui sa aleaga setarile pe care le doreste, apoi sa dea „OK/ Acceptare“.
Daca browserul este Google Chrome: utilizatorul va trebui sa acceseze meniul Chrome, care este situat in coltul superior dreapta, sa selecteze „Configurare“ si apoi „Optiuni avansate“. Vor aparea sectiunile „Confidentialitate“ si „Configurare“, unde va trebui sa dea click. Utilizatorul va trebui sa aleaga setarile pe care le doreste, apoi sa apese „OK“.
– Daca browserul utilizat este Safari: utilizatorul va trebui sa selecteze „Preferinte“. In panoul respectiv sa selecteze „Confidentialitate“ si apoi sa realizeze setarile pe care le doreste si sa dea „OK“.
16. Politica de confidentialitate
1. rezistenta.ro NU colecteaza nici un fel de date personale de la utilizatori.
2. Este posibil ca site‐ul web sa contina link‐uri catre alte site‐uri sau/ si formulare sau servicii gestionate de terte persoane (ex: sistemul de comentarii DISQUS).
Prezenta Politica de confidentialitate NU include practicile si politicile acestor terte persoane relationate cu serviciile sau site‐urile respective.
 1. rezistenta.ro NU controleaza site‐urile respective si/ sau formularele tertelor persoane. In acest sens, utilizatorul va trebui sa consulte si sa verifice politica de confidentialitate a acelor site‐uri/servicii, inainte de a le accesa sau utiliza.