Anamaria Ciobotaru – acuzată că a fraudat concursul pentru ocuparea funcției de director al Colegiului Pedagogic Constanța

0
3312

După cum se știe, la data de 12 octombrie 2016 a avut loc proba scrisă (mai multe aici), urmată de interviul și evaluarea CV-ului (în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie) din cadrul concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din România (mai multe aici).

Printr-un articol apărut la data de 09 octombrie 2016, intitulat Să vă spălați cu ea pe cap, proștilor și incompetenților!“ (mai multe aici), am atras atenția asupra capacităților limitate și (in)competențelor epuizate ale numitei Anamaria Ciobotaru, director de peste 10 ani al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, fapt ce a făcut să crească și mai mult încăpățânarea blondei de a concura pentru ocuparea în continuare a funcției și, deci, de a demonstra opiniei publice că noi am avut dreptate.
Nimeni, nici măcar proștii și incompetenții din Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul Național Pedagogic Constanța, nu s-a îndoit vreo clipă că Anamaria Ciobotaru nu va câștiga concursul, ea însăși având grijă să „facă totul“ ca rezultatul să-i fie favorabil și să rămână în continuare pe postul de pe care, un amar de vreme, și-a arătat tot ce poate și, mai ales, ce nu poate.
Toate măgăriile la care s-a dedat individa atât la pregătirea concursului, cât și la susținerea acestuia, în complicitate cu „gașca de serviciu“, au făcut ca duduia să rămână în continuare în funcție, fapt pe care noi l-am știut și a justificat deplin titlul Să vă spălați cu ea pe cap, proștilor și incompetenților!“, articol considerat de unii prea dur, iar de alții defăimător. Noi ni-l asumăm, căci…
La data de 28 octombrie 2016, în cancelaria instituției, Anamaria Ciobotaru și-a sărbătorit „victoria“ la concursul de director al instituției. Rezultatele au fost afișate pe data de 18 noiembrie 2016!!!
La data de 28 octombrie 2016, în cancelaria instituției, Anamaria Ciobotaru și-a sărbătorit „victoria“ la concursul pentru ocuparea funcției de director al instituției. Rezultatele au fost afișate pe data de 18 noiembrie 2016!!!
Printr-o CONTESTAȚIE adresată Tribunalului Constanța – Secția de Contecios Administrativ și Fiscal se solicită anularea actului administrativ reprezentat de rezultatul concursului pentru ocuparea funcției de DIRECTOR în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanța în cazul Anamaria Ciobotaru.
Contestația, întocmită în conformitate cu dispozițiile art. 19, al. (11)[1] din Ordinul  M.E.N.C.S. nr. 5080/ 2016 pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar (mai multe aici), este în contradictoriu cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, reprezentat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, și arată o serie de ilegalități comise de Anamaria Ciobotaru, care, se consideră, au condus la câștigarea pe nedrept a funcției de director al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, după cum urmează:
• Dispoziția directorului în funcție, Anamaria Ciobotaru, să nu se înregistreze la Secretariatul Colegiului niciun fel de cereri legate de concursul ce urma să aibă loc;
  • Refuzul directorului Anamaria Ciobotaru de eliberare (în copie) a Planului de Dezvoltarea Instituțională (necesar prezentării ofertei educaționale a candidaților);
  • Încălcarea regulamentului concursului de către concurenta Anamaria Ciobotaru, prin faptul că, în fața comisiei de interviu, aceasta a prezentat un alt Plan de Dezvoltarea Instituțională (neaprobat de Consiliul Profesoral), decât cel postat de aceasta pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța;
  • Convocarea Consiliului Profesoral al Colegiului în scopul aprobării Planului de Dezvoltare Instituțională, pe care concurenta Anamaria Ciobotaru l-a utilizat în cadrul concursului, pentru a-i conferi acestui document o calitate… aparent legală, după circa două săptămâni de la prezentarea cu acest document la concurs;
  • Calculul eronat al punctajului la aplicarea grilei de evaluare la proba scrisă;
  • Depășirea timpului alocat concursului de către concurenta Anamaria Ciobotaru;
  • Complicitatea numitei Anamaria Ciobotaru cu inspectori, membri ai comisiei etc, pentru a fi sprijinită în fraudarea concursului.
Fraudare, numele tău e Contestație!
Fraudare, numele tău e Contestație!

Adeptă a zicalelor „Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul“ și „Cât o fi capra de râioasă… tot cu coada-n sus umblă“, fiind foarte sigură în privința câștigării concursului și rămânerea, în continuare, pe funcția de director, Anamaria Ciobotaru și-a sărbătorit „victoria“ încă din data de 28 octombrie 2016, cu trei săptămâni înainte de afișarea rezultatelor (!!!), când, în cancelaria instituției, a oferit mâncare și băutură colegilor invitați, pe care nu a uitat să-i asigure că nu trebuie să aibă vreun dubiu în privința „noului director“.

Rețineți, rezultatele concursului au fost afișate pe data de 18 noiembrie 2016!!!

Pentru dovedirea celor susținute în contestație sunt propuse instanței proba testimonială (audierea de martori) și proba cu înscrisuri.


[1] Al. (11) – Hotărârea comisiilor de soluționare a contestațiilor este definitivă și poate fi atacată numai la instanța de contencios administrativ, contestația reprezentând plângerea prealabilă reglementată de art. 7 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentPatriarhul Daniel – slujitorul Lui DUMNEZEU sau sclavul Satanei?
Articolul următorÎn cazul inculpatului Teodosie, ziarul REZISTENȚA a sesizat Oficiul European de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.