Un derbedeu, un curvar, un escroc sentimental

0
2644

În nenumărate cazuri am definit stabilimentul de pe Arhiepiscopiei nr. 23 ca fiind  o „Peșteră de tâlhari“, sintagma descriind de fapt existența aici a unui grup infracțional (vezi aici) ai cărui membri sunt deja trimiși în judecată și așteaptă sentințele Justiției.

De asemenea, este de notorietate faptul că, în peștera respectivă, în imediata apropiere a inculpatului Teodosie Petrescu, acest „Ali Baba și cei 40 de hoți“, mai sunt o mulțime de alți infractori, curvari, bețivi, mitomani, complici ticăloși la compromiterea credinței, ortodoxiei și imaginii B.O.R.

Am primit la redacție o scrisoare al cărei text devoalează apucăturile unui alt individ din tagma preoțească a lui Teodosie, un derbedeu, un curvar, un escroc sentimental și chiar mai mult decât atât. 

***

Chirilă destrăbălatul și desfrânatul.
Preotul Cristian Chirilă – destrăbălatul.

„Dorim să semnalăm un caz aparte de preot curvar, plin de păcate, îngăduit de Teodosie Petrescu de la Arhiepiscopia Tomisului. Vorba aceea: cum e stăpânul, așa este și sluga!

Este vorba despre preotul Cristian Chirilă, născut la data de 16 ianuarie 1979, care, în prezent, slujește la Capela cu hramul „Sf. Mucenic Pantelimon“ de la Spitalul din Mangalia, unde este paroh.

Putem spune despre el că a studiat la Universitatea «Ovidius» din Constanța, Facultatea de Teologie, terminând studiile în anul 2004.

Încă din timpul facultății, la data de 01 octombrie 2003, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Dunărea, comuna Seimeni, județul Constanța.

Hirotonia acestuia a fost posibilă datorită insistențelor mamei sale la IPS Teodosie, intervenție ce a fost suținută și cu un plic cu suma de 5.000 de euro. Mama lui Cristian Chirilă fiind de prin părțile Moldovei, a ajuns să se milogească la IPS Teodosie cu textul «Moldovean pe moldovean se ajută!», știindu-se faptul că și Teodosie este de prin părțile  Moldovei.

Fragment din MEMORIUL din 01 mai 2010, adresat lui Teodosie de una dintre victimele escrocate sentimental și material de preotul Cristian Chirilă. Plângerea femeii escrocate cuprinde 7 (șapte) pagini și redă cu lux de amănunte calvarul prin care a trecut femeia.
Fragment din MEMORIUL din 01 mai 2010, adresat lui Teodosie de una dintre victimele escrocate sentimental și material de preotul Cristian Chirilă. Plângerea femeii escrocate cuprinde 7 (șapte) pagini și redă cu lux de amănunte calvarul prin care a trecut din cauza lui Cristian Chirilă.

Aventurile amoroase ale preotului Chirilă Cristian sunt cunoscute încă din anii studenției, dar și chefurile la care participa acesta. De altfel și căsătoria lui a fost una presărată cu aventuri. Soția acestuia, o doamnă distinsă și îndrăgită era, este și acum, profesoară de Religie, iar în vacanțele de vară lucra «de sezon» pe litoral.

Preoția lui în satul Dunărea a fost una șocantă pentru comunitate, căci a avut aventuri și pe acolo, una dintre acestea fiind chiar cu fiica femeii de la lumânări. În cele din urmă, din motive de curvăsăraie, preotul a fost nevoit să se transfere la Mangalia pentru a i se pierde urma.

În anul 2004, soții Chirilă au divorțat și s-au separat, fosta lui soție fiind profesoară de Religie în comuna Limanu. Nu au avut copii.

Proteiereul Vasile Cârlan, una dintre slugile lui Teodosie, știe, dar nu face nimic în cazul escrocului sentimental.
Proteiereul Vasile Cârlan din Mangalia, în poziția specifică de „ghiocel”, una dintre slugile lui Teodosie, știe despre faptele preotului Cristian Chirilă, dar nu face nimic în cazul derbedeului, curvarului și escrocului sentimental.

Ajuns la Mangalia ca preot capelan, deși jurase în fața ierarhului că va renunța la viața desfrânată și nu o să mai întrețină relații sexuale cu nicio femeie, Cristian Chirilă și-a continuat viața destrăbălată și a devenit cunoscut în oraș ca un preot-curvar și cu multe probleme, fiind înregistrate multe plângeri atât la Protoieria Callatis, la pr. paroh Vasile Cârlan – protopopul Mangaliei  de la parohia „Sf. Mina“, „Sf. Mc. Pantelimon și Ermolae“ – Mangalia VII, cât și la Arhiepiscopia Tomisului, toate fără nicio rezolvare.

Vă rugăm să ne credeți că acest preot a smintit tot orașul. Toată lumea vorbește că este susținut de IPS Teodosie.

Preotul Cristian Chirilă este tot timpul în căutare de femei, fiind un mincinos ordinar, tupeist și fără limite. Le păcălește cu papagalul lui, le face tot felul de promisiuni, le declară dragoste intensă și nesfârșită, dar, de fapt, le vrea doar trupul, banii și bunurile.

Chirilă, Teodosie, frați într-ale escrocheriei, dați înapoi banii femeii, ticăloșilor!
Chirilă, Teodosie, frați într-ale escrocheriei, dați înapoi banii femeii, ticăloșilor!

Mergeți la Spitalul TBC din Mangalia, unde are cele mai multe amante! Umblă cu câte trei – patru odată și le preferă mai ales pe cele cu bani. Acum umblă cu o tipă din București.

Femeile le racolează la spovedanie și la sfeștanie. Are amante atât în Mangalia, cât și în Constanța.

Cu toate acestea nu s-a luat nicio măsură împotriva lui, pentru că, se spune prin oraș, se duce regulat cu  plicul cu bani la arhiepiscopul Teodosie.

Preotul Chirilă Cristian a dat femei și la Poliție. Știu toți preoții despre apucăturile lui, dar le este frică să vorbească. Ar mai fi femei care ar putea vorbi, dar le este frică, pentru că el are relații la Poliție și de fiecare dată iese basma curată, deși polițiștii știu ce lichea este.

Unde este credința noastră? Astfel de preoți sunt o rușine pentru orașul Mangalia și nu fac cinste nici ortodoxiei, nici Bisericii Ortodoxe Române, dar se pare că puterea banului este mai presus de canoanele și regulile moralei, chiar și de credință.

Fragment din MEMORIUL unei victime către Teodosie. Teodosie nu a făcut absolut nimic, nici măcar nu a răspuns plângerii femeii.
Fragment din MEMORIUL către Teodosie. Teodosie nu a făcut absolut nimic, nici măcar nu a răspuns plângerii femeii.

Sperăm ca, dacă vă hotărâți să publicați această scrisoare, după apariția acesteia, să vă contacteze mai multe femei amăgite și păgubite de acest escroc sentimental îmbrăcat în sutană.

Vă rugăm să ne ajutați, căci acest preot a smintit tot orașul și nimeni nu face nimic.

Nu știm unde să mai apelăm. Vă mulțumim.“

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentDaniela Stan, stareța profesorilor de religie, îi pupă poala lui Teodosie
Articolul următorB.O.R. – cel mai mare evazionist din istoria țării, deține cea mai mare rețea de mall-uri din România
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.