Cum și de cine sunt jecmăniți studenții de la Facultatea de Teologie

0
1504

Venirea preotului prof. Univ. Dr. Dănuț-Dumitru Popovici[1] la conducerea Facultății de Teologie nu a fost deloc întâmplătoare. E drept că, până la un punct, ea a fost incredibilă, stupefiantă: un personaj, care era foarte șters, venea rar și nu se evidenția prin nimic, a fost miluit dintr-odată cu funcția de prodecan, motiv pentru care, chiar dacă vi se pare ilar, pe individ nu-l cunoșteau foarte mulți dintre colegi la momentul numirii sale!

Dar nu e loc pentru regrete, pentru că au reușit să-l cunoască după, cu vârf și îndesat, căci abuzurile grave și tupeul nesimțit ale acestui individ nerușinat pot îngrozi și cea mai neînfricată minte (în postările de mai jos sunt redate convorbiri între unii studenți de la Facultatea de Teologie).
2. 24.XI.2014Nici nu s-a instalat bine lângă Bogdan Moise și a purces la a-și alcătui un sistem de jecmăneală, scopul urmărit fiind, printre altele, să-i aducă „performanța“ de apropiere și menținere în relația cu Teodosie.4. 02.III.2015

1. 14.X.2014Astăzi vom evidenția doar câteva dintre „faptele de arme“ ale ˮeroului“ Dănuț Popovici.

Ca să nu îi fure nimeni startul, l-a furat el și s-a pus pe colectat, fapt la care este desăvârșit.

În fiecare an, cu prilejul aniversărilor sau onomasticelor lui Teodosie, Popovici (casierul perfect) avea grijă, prin diverse tertipuri, să oblige fiecare student să contribuie cu modesta sumă de 100 de lei (un milion de lei vechi). Dacă efectuăm un sismplu calcul și avem în vedere că această facultate a avut și peste 1.000 (o mie) de studenți, sumele care rezultă sunt de-a dreptul amețitoare.

0005. 24.XI.20153. 14 decembrie 2014Aceste colecte nu au fost accidentale, ci s-au dovedit a fi adevărate apucături/ datini/ obiceiuri și tradiții nu numai în Facultatea de Teologie.

Prin promisiuni diverse către șefii de an, pe care i-a subordonat din prima zi și cu care a colaborat la a introduce pe gât contracost cărți și reviste studenților, Dănuț Popovici a reușit să-și creeze un aparat clientelar desăvârșit.

Șefii de an aveau ca principal obiectiv statul cu biciul pe propriii colegi, pentru ca sumele să se poată strânge întocmai și la timp.

De acest obicei fanariot nu au scăpat nici profesorii de la Teologie, care erau „rugați“ să contribuie tot cu câte 100 lei pentru ziua sărbătoritului Teodosie.

0006. 04 iaNUrie... 2016O alta sursă obeză este reprezentată și de banchetele și cursurile festive ale fiecărei promoții de studenți.

De la venirea lui Popovici, sumele pentru aceste evenimente s-au încadrat intre 500 si 1.200 de lei, adică între 5 milioane si 12 milioane de lei vechi/ pe cap de absolvent.

De ce este nevoie de atâți bani, când un meniu de banchet, la orice restaurant, nu depășește 100 de lei, hai să spunem 120! Că doar nu e nuntă!

Așa se explică și notele exagerat de mari luate la licență în perioada de domnie Bogdan Moise – Dănuț Popovici.000009.XII....2016

12.XII.2016Totuși, ce s-a întâmplat cu enorma diferență de bani? S-a înmânat în plic sau a fost direcționată spre Bogdan Chiriluță – maestru emerit al plagiatului, cel care, pe timpuri, era numit și „Croitorașul cel viteaz“, pentru că se ocupa de comerțul ilicit cu odăjdii și obiecte bisericești.

„Croitorașul” Chiriluță nu este nici el străin de afacerea „Banchetul“, ani la rând ocupându-se personal de procurarea cadoului pentru Teodosie (mitre scumpe și mantii împărătești cu care inculpatul defilează și oripilează pe credincioși și mass-media), dar și pentru corpul profesoral. Pentru aceștia din urmă, cadourile constau în cărți ieftine, pentru care „Croitorașul” Chiriluță îi taxa la sânge pe organizatori (remarcați că Bogdan Chiriluță, iubitul lui Teodosie, are apetență pentru carti, căci aproape niciuna nu-i scapă neplagiată!).

Popovici și Teodosie sau junghiul și behăitul.
Popovici și Teodosie sau junghiul și behăitul.

Cum lăcomia este boală grea și fracturează grav caracterele slabe, aceste banchete nu s-au organizat în difierite localuri (cluburi/ restaurante/ terase), ci, în unii ani, la Arhiepiscopie. Înțelegeți, da? Bairam în peștera de tâlhari a lui Ali Baba și cei… dracul mai știe câți hoți!

Cam cum vă sună treaba asta? Cumva ca un dangăt de clopot de 25 de tone cu chipul cioplit al lui Daniel-ereticul? Degeaba v-ați imaginat, poate chiar ați crezut, că Arhiepiscopia Tomisului este o instituție respectabilă, onorabilă, din care emană învățătură, morală, lumină, dreptate, adevăr, bunătate, spirit duhovnicesc, grija pentru viața credincioșilor și apropierea acestora de Împărăția Cerurilor, bla, bla, bla…, pentru că, de fapt, acest stabiliment a fost transformat – de Teodosie și gașca sa de infractori – în cârciumă/ bodegă/ salon de banchete… cu muzică, dans, băutură și bufet bine asortat, dar și în fabrică de doctorate… plagiate.

Și de ar fi numai acestea, dar mai sunt și altele, despre care vom reveni.


[1] Potrivit declaraţiei de avere completate în luna iunie 2015, prof. univ. dr. Dumitru-Dănuț Popovici deţinea un teren intravilan de 1,20 de hectare, dobândit în anul 2008, şi un apartament de 97 mp, dobândit în anul 2011. În două depozite bancare, deschise în anul 2011, respectiv 2012, au fost depuse sumele de 97.000 de lei şi 5.200 de euro. În anul fiscal 2014 a câştigat 55.614 lei de la Universitatea „Ovidius“ pentru activităţi didactice şi 17.800 de lei ca preot paroh. Dumitru-Dănuț Popovici nu este asociat în nicio societate comercială, aşa cum reiese din declaraţia de interese completată în iunie 2015 (vezi aicihttp://www.ziuaconstanta.ro/in-constanta/declaratii-de-avere-constanta/astazi-trei-de-la-facultatea-de-teologie-averile-si-interesele-noilor-membri-ai-senatului-universitatii-ovidius-ii-documente-584977.html).

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentCum se dau gradațiile la Facultatea de Teologie
Articolul următorInculpatul Teodosie a transformat bisericile cultului B.O.R într-o privată personală
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.