Preotul prof. Ion Buga: „Teodosie – un dement amărât, pripășit la Constanța“

0
1299

În urmă cu cateva seri am avut o discuție de circa 15 minute cu preotul prof. Ion Buga, autorul cărților „Rugați-vă pentru fratele Teoctist” (apărută în 2005) și „Fascinația haosului” (2009), lucrări devastatoare în ceea ce privește dezvăluirile din interiorul B.O.R., un luptător împotriva unor ticăloșii și a unor ticăloși din fruntea acestei instituții, unul dintre aceștia fiind însuși ÎPS TEODOSIE, o eroare a „alegerii” ca arhiepiscop al Tomisului, vinovați pentru aceasta fiind Adrian Năstase și Ion Iliescu, iubiții săi.

 Coperta cărții "Fascinația haosului"
Coperta cărții „Fascinația haosului”

Redau din memorie: „(…) Teodosie, un dement amărât, care s-a pripășit acolo. De fapt, acesta nu s-a pripășit degeaba acolo! Păcatele Constanței erau foarte mari. Constanța avea păcate foarte grele, de decenii. Eu le știu prea bine. Și pentru asta a venit pedeapsa lui Dumnezeu acolo, numită Teodosnicul! El a venit acolo cu o misiune, și una urâtă! De aceea și este lăsat în pace… Luptați-vă!…

Referitor la lucrările mele: în toată Biserica s-a instaurat legea numită OMERTA. Nu s-a scos niciun cuvânt, dar tăcerea este și ea un răspuns. Ei, din două motive, nu au făcut niciodată acest lucru. Cei ce puteau să-l facă, NU l-au făcut pentru că și-au dat seama că intră în luptă cu cineva cu care nu se puteau lupta. Al doilea, tacit, au recunoscut dreptatea mea, adevărul meu. Iar cei cărora nu le-a convenit acestea, nu puteau s-o facă, fiindcă oamenii nu au niciun pic de cultură.

Coperta cărții "Rugați-vă pentru fratele Teoctist"Cred că ați remarcat că, în cartea «Rugați-vă pentru fratele Teoctist», acolo este o «cazemată» unde nu se poate strecura nimeni, este o argumentație atât de densă și de cumplită, încât nu se poate apropia nimeni de zidurile ei. Și nici nu a îndrăznit cineva. Este o istorie paralelă a Bisericii, o istorie de 2000 de ani, paralelă cu cea oficială, care nu întotdeauna este și autentică (…)”.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentGalaction Stângă trebuia să fie arhiepiscopul Tomisului, nu Teodosie Snagoveanu
Articolul următorÎPS Teodosie este căzut în dizgrația Sfântului Sinod al B.O.R. și a Patriarhului Daniel
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here