Anamaria Ciobotaru sau dezastrul de la Colegiul Pedagogic (I)

0
4523

Anamaria Ciobotaru își consideră colegii niște sclavi și Colegiul ca pe propria moșie

Trebuie spus de la început că acest Colegiu Național Pedagogic din Constanța este considerat de 3 x „Școală Europeană“, ceea ce ar putea provoca șocuri emoționale, invidie și căderi pe spate, dacă nu cunoști că acordarea acestui calificativ este făcută pe baza unei simple mape, înaintată la Ministerul Educației Naționale, dar nici dracul și nici vreun tâmpit din instituția guvernamentală nu se deplasează la fața locului ca să se convingă de minciunile conținute de mapa respectivă. Așadar, apă chioară, făcături ordinare, specifice orânduirii trecute, când raportările de producții la hectar depășeau suprafața agricolă a țării.

Revenind la așa-zisa „Școala Europeană“ din Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, al cărei vechil este doctorița Anamaria Ciobotaru, e bine să aflați că modul în care individa conduce această instituție este identic cu felul ei de a fi: „incompetentă”, „iresponsabilă“, „mediocră“, „obraznică“, „arogantă“, „dornică de bani, relații, influențe și putere“, „îndrăgostită enorm de sine“ (preluări de pe forumurile unor publicații locale).

Hal de perete din incinta clădirii patrimoniu a "Școlii Europene" (Colegiul Pedagogic)!!!
Hal de perete din incinta clădirii patrimoniu a „Școlii Europene” (Colegiul Pedagogic)!!!

Dovezi în acest sens se văd nu numai din pașii parcurși prin curtea și clădirile Colegiului din strada Răscolei din 1907 nr. 42, după 11 ani de când cocoana îi este „manager“, ci și din halul în care se poartă cu propriii colegi, pe care îi terorizează, îi manipulează, îi umilește, îi ironizează, îi jignește și este, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, de partea părinților și a elevilor reclamagii și obsedați de faptul că au numai drepturi, motive pentru care aceștia își arogă dreptul să fie nesimțiți, obraznici, ostili și agresivi cu propriii dascăli.

Promovează și se concentrează îndeosebi pe aspectele birocratice, în detrimentul calității predării și educației elevilor, motiv pentru care, în acest sens, își sufocă subordonații cu sarcini birocratice absurde și, de cele mai multe ori, inutile, uitând sau neștiind că rolul principal al dascălilor este de a sprijini elevii şi de a facilita învăţarea acestora (componentă esențială în procesul educațional), ea fiind cea dintâi care habar nu are să redacteze o simplă situație, dovadă că, din cauza acestei incompetențe crase, a suportat consecințele.

C.O.M din Colegiu a decis: - „Decât să vină altă nenorocită cu alte fițe și talente, mai bine rămânem cu asta, cu fițele și talentele ei!“
C.O.M din Colegiu a decis: – „Decât să vină altă nenorocită cu alte fițe și talente, mai bine rămânem cu asta, cu fițele și talentele ei!“

Demisă de Inspectoratul Școlar, repusă în funcție de Consiliul Oamenilor Muncii din Colegiul Pedagogic

În luna iulie 2013, incompetenta Anamaria Ciobotaru a fost demisă de inspectorul şcolar general Răducu Popescu, în locul ei fiind delegată Mihaela Tudorache, făptura aceea cu „părul ca franjurii ce pe umeri îi cade“, director adjunct, divorțată (fostă Petroșan), fără copii, mare iubitoare a unui câine de talie mică, despre care le vorbește, până la exasperare, colegilor.

La scurt timp, mult stimata și prea iubita tovarășă Ana a lui Ciobotaru a fost repusă în funcție după un aranjament ticălos și pervers… o complicitate mârșavă (numită la acea vreme „transparentă“ și „democratică“!!!) între Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Profesoral – un fel de C.O.M. (Consiliul Oamenilor Muncii) din vremea P.C.R., 42 de membri votând „pentru“ și șase „contra“ (vezi aici).

În plină vacanță estivală și școlară (21 august 2013), membrii Consiliului Profesoral au fost chemați la Colegiu și, cei mai mulți, s-au repezit ca găina la muci să o voteze pe unica și irepetabila Anamaria a lor, pentru că așa le place lor să se spele cu ea pe cap. Motivul care a primat în acordarea votului în turmă, pentru repunerea în funcție a incompetentei, a fost cel puțin imbecil: „Decât să vină altă nenorocită cu alte fițe și talente, mai bine rămânem cu asta, cu fițele și talentele ei!“

Oameni ai muncii din Colegiul Pedagogic, îndreptându-se hotărâți să o realeagă pe cea bună, cea frumoasă, cea deșteaptă, în cadrul întrunirii C.O.M din amfiteatrul instituției (foto din 21 august 2013).
Oameni ai muncii din Colegiul Pedagogic, îndreptându-se hotărâți să o realeagă pe cea mai bună, cea mai frumoasă, cea mai deșteaptă, în cadrul întrunirii C.O.M din amfiteatrul instituției. Acum se spală cu ea pe cap! (foto din 21 august 2013).

La acea vreme, presa a fost mințită și manipulată cum că decizia ca mediocra și incompetenta să fie dată jos din funcție i-ar fi aparţinut chiar demisei şi din motivele ei personale. Nimic mai fals!

De fapt, cucoana a fost demisă pentru grave lipsuri în gestionarea/ întârzierea unei situații ce trebuia întocmită și prezentată pentru Ministerul Educației Naționale via Inspectoratul Școlar Județean Constanța, ceea ce confirmă, a câta oară?, că individa este incompetentă, superficială și iresponsabilă.

Având o pălărie prea mare pentru capul său blond, dar și din cauza rutinei cauzate de aflarea în treabă de peste 11 ani în funcția de director, incomensurabila Anamaria Ciobotaru este depășită vizibil de managementul acestei instituții, responsabilitate căreia nu îi mai corespunde deloc. Nimeni, în primul rând chiar ea, nu poate să înțeleagă că asta e, atât poate și nimic mai mult decât atât.

Colegiul Pedagogic Constanța a fost declarat "Școală Europeană" de trei ori! Aceasta este ușa de intrare/ ieșire cu acces în/ din curtea din spate a clădirii-patrimoniu.
Colegiul Pedagogic Constanța a fost declarat „Școală Europeană” de trei ori! Aceasta este ușa de intrare/ ieșire cu acces în curtea din spate a clădirii-patrimoniu.

Anamaria Ciobotaru și dezastrul din Colegiul Pedagogic

  • Toate așa-zisele investiții (extrem de puține) realizate în ultimii 11 ani, în timpul directoratului Anamariei Ciobotaru, au fost făcute numai din fondurile Comitetelor de părinți.
  • Așa-zisa „Școală Europeană“ nu dispune de infrastructura specifică/ necesară pentru funcționarea în condiții optime a internetului, dar nici nu ar fi nevoie de așa ceva, întrucât excepționala „școală europeană“ nici măcar nu deține calculatoare la care profesorii/ elevii să poată lucra/ studia în timpul cursurilor sau în afara acestora.

    Igrasie, mucegai, pereți distruși în incinta clădirii de patrimoniu.
    Colegiul Pedagogic Constanța sau „Școala Europeană, sec. XXI: igrasie, mucegai, pereți distruși (incinta clădirii de patrimoniu).
  • În clădirea numită „de patrimoniu“ (veche de peste 120 de ani), domină mizeria și degradarea la grupurile sanitare, mai ales la toaleta băieților, deși, prin septembrie a lui 2007, tovarășa Anamaria Ciobotaru raporta cu mândrie patriotică și cu o cărămidă în mână realizarea sarcinilor de plan la indicatorul lucrări demarate în 2006 la clădirea patrimoniu“, un fel de cârpăceală de ochii opiniei publice.

Reiterez faptul că, din cauza vechimii și stării acesteia, construcția reprezintă un pericol extrem de grav pentru securitatea/ protecția celor care își desfășoară activitățile sub acoperișul ei, un eventual incendiu  sau cutremur de grad ridicat putând avea urmări dintre cele mai tragice.

Nimeni nu se implică (conducerea Colegiului/ Primărie/ ISU. Inspectoratul Județean în Construcții), toți își declină (in)competențele și dorm „înveliți“ cu… hârtii inutile și rugăciuni fariseice la Dumnezeu.

Scara-melc de urcare/ coborâre la și de la etajul 1 al clădirii Grădiniței Aplicative, care, în caz de incendiu/ cutremur, ar putea face diferența dintre viață și moarte în cazul a peste 150 de suflete nevinovate.
Scara-melc de urcare/ coborâre la și de la etajul 1 al clădirii Grădiniței de Aplicație, care, în caz de incendiu/ cutremur, ar putea face diferența dintre viață și moarte în cazul a peste 120 de suflete nevinovate.

În atenția (i)responsabililor!

Clădirea Grădiniței de Aplicație are O SINGURĂ UȘĂ de intrare/ ieșire, și aceasta foarte îngustă, dar pericolul extrem de mare provine de la scara-melc de urcare/ coborâre la/ de la etajul 1 al clădirii, care, în caz de incendiu/ cutremur, din cauza focului/ fumului toxic sau prăbușirii ar putea face diferența dintre viața și moartea celor aproximativ 120 de copii cu vârste de 3 – 7 ani, plus cadrele didactice, care își desfășoară activitățile specifice în acest stabiliment.

Sugerăm părinților să inițieze acțiuni urgente și energice de atenționare fermă a (i)responsabililor de această situație gravă, în caz contrar ei rămânând părtași la soarta propriilor copii.

Îi atenționăm pe toți că Dumnezeu nu primește șpagă nici măcar de la îngeri, arhangheli, heruvimi sau serafimi!

***

  • Clasele pentru învățământului primar – alternativa step by step -, funcționează în condiții improprii (număr mare de copii în spațiu foarte restrâns! (vezi aici).
  • În timpul iernii, în localul Grădiniței de Aplicație, frigul este mai cumplit decât afară, justificările conducerii Colegiului fiind ca ale celor de la RADET și RAJA, și anume că țevile/ conductele sunt foarte vechi, vechimea acestora fiind calculată după formula: 55 de ani de comunism + 27 de ani de democrație = 82 de ani de prostie, indolență, superficialitate, incompetență, iresponsabilitate, ipocrizie și ticăloșie.
  • Acoperișul clădirii este foarte deteriorat, cauză care se manifestă prin umezeală/ igrasie/ mucegai, efectele suportându-le copiii.
  • În privința deratizării, doctorița Anamaria Ciobotaru a rezolvat problema șoarecilor și șobolanilor prin creșterea și întreținerea unui „comando“ de 10 – 15 pisici (drăguțe și blânde, foarte atașate de copii și îndrăgite de aceștia), dar rămâne total nerezolvată problema gândacilor.
  • Faptul că în grupele de grădiniță nu sunt colective omogene, cu copii de aceeași vârstă (se știe că nu se lucrează deloc ușor cu o grupă de copii cu vârste diferite), deși directorul grădiniței, Gabriela Perșoiu, a comunicat doleanțele și propunerile educatoarelor în Consiliul Profesoral, lasă în nesimțire și indolență conducerea instituției, care le-a ignorant cu desăvârșire, Anamaria Ciobotaru fiind cea dintâi.
Cu un indicator de neam prost, locul de parcare de pe domeniul public era rezervat pentru autoturismul Anamariei Ciobotaru.
Cu un indicator de neam prost, un loc de pe domeniul public era rezervat pentru parcarea autoturismului Anamariei Ciobotaru (foto din 21 februarie 2017).

Din dragoste și interes de parcare în instituție

  • După ce, timp de ani de zile, și-a parcat autoturismul proprietate personală în incinta instituției (nu de puține ori mașina fiind spălată de femeile de serviciu!), în prezent, după ce au apărut unele vociferări în cadrul Consiliului Profesoral, cucoana-directoare a fost de acord să și-l parcheze în afara instituției, pe strada Răscoala din 1907, dar nu oricum, ci după un anume tipic.
21 februarie 2017, ora 10:30. Ceremonialul de parcare a autoturismului s-a încheiat.
21 februarie 2017, ora 10:30. Ceremonialul de parcare a autoturismului s-a încheiat.

• Zilnic, portarul instituției amplasa pe carosabil un indicator de neam prost, care pare a fi făcut din resturile unor bănci date la casare, pe care îl păzea ca pe ochii din cap și butelia de acasă, în timp ce scruta zările de-a lungul străzii și aștepta cu emoție și slugărnicie apariția individei.

Cam pe la ora 10:30, cu o întârziere de două ore după începerea cursurilor!, din susul străzii cu pricina își făcea apariția autoturismul marca „Peugeot“, condus de șoferița – profesoară – directoare – asistentă universitară – doctoriță – agramată Anamaria Ciobotaru.

Emoționat, îmbujorat și înghețat, portarul se repezea la indicator, îl smulgea de pe amplasament și prezenta onorul persoanei importante.

Persoana importantă cobora din autoturism, îl ignora total pe „șeful gărzii de onoare“ și pătrundea în instituție, fiind, la rândul ei, la fel de ignorată de elevi, colegi și părinți.
Persoana importantă a coborât din autoturism, îl ignoră total pe „șeful gărzii de onoare“ și pătrunde în instituție, fiind, la rândul ei, la fel de ignorată de elevi, colegi și părinți (foto din 21 februarie 2017).

Persoana importantă cobora din autoturism, îl ignora total pe „șeful gărzii de onoare“ și pătrundea în instituție, fiind, la rândul ei,  la fel de ignorată de elevi, colegi și părinți.

• Evident, ceea ce făcea aparținătoarea autoturismului, Anamaria Ciobotaru, era un abuz, un fapt reprobabil, pentru că spațiul de carosabil pe care ea și-l rezerva cu voia mușchilor săi aparține domeniului public, dar ce pretenții poți să ai de la mintea și ambițiile unui directoraș de Colegiu Pedagogic de 3 x „Școală Europeană“, care dovedește obrăznicie, nesimțire și nerușinare?

Ce au de învățat elevii din Colegiul Pedagogic de la un asemenea specimen?

 Autoturismul Anamariei Ciobotaru, parcat în incinta instituției, ascuns de privirile celor mulți și supuși. Faptul că portbagajul mașinii este în imediata apropiere a ușii cantinei Colegiului este, desigur, o stranie coincidență!
Autoturismul Anamariei Ciobotaru, parcat în incinta instituției, ascuns de privirile celor mulți și supuși. Faptul că, uneori, portbagajul mașinii este în imediata apropiere a ușii cantinei Colegiului este, desigur, o stranie coincidență!

„Minunea“ nu a ținut decât câteva zile, pentru că, în prezent, nemaisuportând „umilința“ de a-și parca autoturismul lângă trotuarul străzii, directoarea a revenit la obrăznicia inițială și continuă să parcheze tot în incinta instituției, dar undeva „în spate“… ca „să nu se vadă“, fiind singurul cadru didactic care își arogă dreptul de  a-și parca mașina în incinta Colegiului.

Ar trebui făcută o legătură între portbagajul mașinii lacomei directoare și parcarea acesteia în imediata apropiere a ușii de la cantina Colegiului.

Ceremonialul orei de masă

  • Un alt fenomen existent în cadrul instituției, comparabil poate cu cel al schimbării gărzii la la Buckingham Palace (Londra) sau la Palatul Regal din Madrid, este cel al… orei de masă.
Cucoana Mihaela Tudorache, director adjunct, divorțată (fostă Petroșan), fără copii, iubitoare de câini.
Cucoana Mihaela Tudorache, director adjunct, divorțată (fostă Petroșan), fără copii, iubitoare de câini de talie mică.

Ceremonialul este programat și are loc zilnic, în intervalul 13:00 – 13:30, când, prin rotație, bucătărese, administrator, gestionar, cineva din personalul auxiliar de la cantină, plimbă tăvile prin curtea și pe holurile instituției, îndreptându-se ceremonios spre birourile cucoanei Anamaria Ciobotaru (director), cucoanei Ghiulman Fetta (secretar-șef), cucoanei Mihaela Tudorache (director-adjunct) și cucoanei Marilena Andrei (secretară).

Ghiulman Fetta, secretar-șef al Colegiului, un personaj de care ne vom ocupa în episodul de mâine.
Cucoana Ghiulman Fetta, secretar-șef al Colegiului, un personaj despre care vom scrie în episodul de mâine.

Spre deosebire de elevi și celelalte cadre didactice, pentru ca discriminarea, sfidarea, aroganța, nesimțirea, nerușinarea și prostia să fie cât mai evidente, cele patru muieri beneficiază de un meniu special, altul decât cel al „muritorilor“ (12 lei/ două feluri de mâncare + desert), dar și de un supliment de fructe (struguri, banane, smochine etc).

Totul este „la vedere“, toți știu, dar nimeni nu comentează. Interesant de aflat dacă mândrețele de directoare și secretare își achită ceea ce consumă.

Păstrați curățenia… în casa directoarei!

  • În privința curățeniei, inestimabila Anamaria Ciobotaru se lamentează că nu își permite să angajeze femei de serviciu în plus, deși cele existente nu fac față cerințelor, rezultatul fiind unul dezastruos, și anume o mare MIZERIE, care se răsfrânge asupra stării de sănătate a copiilor.

Faptul că posturile disponibile sunt decise de Inspectoratul Școlar Județean, reprezintă un motiv suficient și tocmai bun ca minunata Anamaria să se justifice ca de obicei și să ridice din umeri a neputință.

Femeile de serviciu din Colegiu îi duc tava cu mâncare la birou, îi spală autoturismul și îi fac curățenie acasă. Asta înseamnă să fii mafiot!
Anamaria Ciobotaru. Personalul auxiliar din Colegiu îi duce tava cu mâncare la birou, îi spală autoturismul și îi face curățenie acasă. Asta înseamnă să fii mafiot!
  • Totuși, deși nu prea sunt și nu prea pot, câte una – două dintre femeile de serviciu prestează, periodic și numai în timpul programului de serviciu, la apartamentul din Tomis Nord al „duamnei“ director.
  • Aceleași femei de serviciu sau altele îi spală și autoturismul proprietate personală, parcat numai în incinta instituției, pentru că muierile Anamaria, Anomalia și Fudulia sunt cucoane mari.
  • De asemenea, în localul grădiniței activează o singură femeie de serviciu, care, bineînțeles, nu poate face față cerințelor. Noroc cu copiii, care, în hârjonelile lor, se joacă peste tot și acoperă întregul sector, ei curățind tot praful și alte mizerii.

Deși părinții preșcolarilor au făcut numeroase sesizări în acest sens, soția comandorului Marian Ciobotaru se complace în această stare de mizerie și împuțenie, femeia fiind potrivită la locul potrivit, probabil pentru că și la ea acasă este la fel… când nu apelează la serviciul îngrijitoarelor din Colegiu!

Plătită la prestație cu ora

  • Pe pagina de Facebook a username-lui Anamaria Ciobotaru este menționat că aceasta prestează ca Director al Colegiului Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu“ și asistent universitar dr. la Universitatea ,,Ovidius“ din Constanța. Curioși, ne-am orientat căutările pe portalul instituției universitare constănțene, dar nici noi și nici dracul nu a găsit-o în componența vreunei facultăți dintre cele 17 existente, deși am căutat inclusiv la cea de Teologie.

Potrivit surselor noastre, doctorița asistentă nu este titulară, ci figurantă la „plata cu ora“, în cadrul Facultății de Litere, deși nu prea ne dumirim cam ce ar putea să învețe studenții de la făptura respectivă.

Ușa de la cancelaria Colegiului.
Ușa de la cancelaria Colegiului.
  • Aleea principală din curtea instituției, pe care, timp de ani și ani de zile, cadrele didactice, elevii și părinții și-au rupt flecurile, a fost asfaltată abia la sfârșitul anului 2016 (în al 10-lea an de când cucoana Anamaria Ciobotaru este vechilul moșiei), faptul fiind ocazionat de sosirea unei delegații de cadre didactice din străinătate (compusă din reprezentanți din mai multe țări europene).
  • Tot în anul 2016, după peste 120 de ani de la construirea clădirii și după 10 ani de stat în fotoliul directorial, „duamna“ abia a reușit să schimbe ușile de la toaleta profesorilor și CDI (Centrul de Documentare și Informare, în prezent transformat în sală de clasă), dar numai după ce a avut grijă să schimbe ușa biroului său și pe cea de de la Secretariatul Colegiului.
  • În ianuarie 2017 a dat „liber“ la construit dulapuri în cancelarie, pentru cadrele didactice, dar numai pentru profesori, învățătorii și educatorii trebuind să aștepte intrarea României în spațiul Schengen sau dezarmarea generală și totală. (Va urma).

În episodul de mâine: „Alte aspecte, același dezastru din Colegiul Național Pedagogic“

***

De același autor și pe aceeași temă vă mai recomandăm:

Învățământul românesc și „Patrulaterul Bermudelor“ (I)https://rezistenta.ro/invatamantul-romanesc-si-patrulaterul-bermudelor-i/

„Mânca-o-ar tata și bunicul de dansatoare la bară!“, Părinții, terminatorii viitorului propriilor copii (II)https://rezistenta.ro/manca-o-ar-tata-si-bunicul-de-dansatoare-la-bara-parintii-terminatorii-viitorului-propriilor-copii-ii/

„Să vă spălați cu ea pe cap, proștilor și incompetenților!“https://rezistenta.ro/sa-va-spalati-cu-ea-pe-cap-prostilor-si-incompetentilor/

„Anamaria Ciobotaru, acuzată că a fraudat concursul pentru ocuparea funcției de director al Colegiului Pedagogic Constanța“https://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-acuzata-ca-a-fraudat-concursul-pentru-ocuparea-functiei-de-director-al-colegiului-pedagogic-constanta/

„Anamaria Ciobotaru, anomalia de la Colegiul Pedagogic, acuzată de delapidare și deturnare de fonduri“ https://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-acuzata-de-delapidare-si-deturnare-de-fonduri/

– „Anamaria Ciobotaru continuă să își facă de cap“https://rezistenta.ro/anamaria-ciobotaru-continua-sa-isi-faca-de-cap/ 

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentCâțiva derbedei politicianiști vor să pună labele pe filiala ALDE Constanța
Articolul următorAnamaria Ciobotaru sau dezastrul de la Colegiul Pedagogic (II)
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.