ÎPS Ciprian Câmpineanu și ÎPS Irineu Pop – relație secretă de iubire

0
11155

NOTA REDACȚIEI – Pentru că tot suntem acuzați de legături cu forțe oculte din afara țării, susținându-se în mod ticălos că „Atât Cumpănă, cât și Pitirim sunt ghidonați de servicii și forțe străine, pentru a rupe B.O.R.ˮ (vezi aici), dăm publicității o scrisoare sosită pe adresa de e-mail a redacției noastre, datată 13 august 2017, ora 23:45.

Evident că, la început, am tratat cu suspiciune informațiile cuprinse în textul de mai jos, dar, după verificările punctuale specifice, inclusiv cu sprijinul „serviciilor și forțelor străine, care doresc ruperea B.O.R.ˮ, am concluzionat că toate datele și informațiile sunt corecte, deci se pretează să fie date publicității.

Sublinierile și trimiterile la link-uri aparțin redacției noastre.

♦ ♦ ♦

„Stimată redacție,

După ce am citit articolul dumneavoastră cu ierarhii homosexuali (vezi aici), în care făceați apel la cei care dețin informații și detalii pe acest gen de subiect, vă trimit cateva date.

Vreau să vă scriu despre legătura dintre ÎPS Ciprian Câmpineanu de la Buzău (implicat recent într-un alt scandal sexual, vezi aici  n. red. rezistenta.ro) și ÎPS Irineu Pop[1] de la Alba Iulia.

În anii 1988 – 1989, pe când ÎPS Irineu era la mănăstire la Sinaia, iar apoi la București la Catedrala Patriarhală, în dragostea lui mare față de tânărul Cezar (referire la Cezar Spiridon, numele de mirean al lui Ciprian Câmpineanu[2] – n. red. rezistența.ro), care era doar student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, i-a promis multe lucruri, printre care și o bursă în S.U.A. (de unde el era proaspăt venit). Nu s-a materializat nimic din promisiunile cu America.

Cezar Spiridon alias Ciprian Câmpineanu a terminat facultatea ca șef de promoție și, în loc de America, Irineu l-a ajutat să ajungă la… Crasna (Prahova). Apoi, folosindu-se de relația lor intimă, pe care doar câțiva dintre viețuitorii mănăstirii Sinaia[3] o știau (Celestin – un copil din flori al unei măicuțe, și Macarie, care, mai apoi, a devenit stareț (referire la Arhimandrit Macarie Bogus, starețul mănăstirii Sinaia – n. red. rezistenta.ro) din cauza faptului că și ei erau homosexuali și făceau parte din anturajul lui Irineu Pop), l-a propus pentru funcția de arhimandrit și l-a dus la București.

Irineu Pop, fiind numit la Ierusalim, iar Ciprian fiind în țară, la București, avea avantaje financiare de la Irineu.

Irineu Dogaru, zis "Dogărița" și "Duhovnicul SPP", alt iubit al lui Ciprian Câmpineanu al Buzăului, a fost acuzat de perversiuni sexuale cu un minor.
Irineu Dogaru, zis „Dogărița” și „Duhovnicul SPP”, alt iubit al lui Ciprian Câmpineanu al Buzăului, a fost acuzat de perversiuni sexuale cu un minor.
La București, Ciprian a intrat într-o relație cu Irineu Dogaru (zis și „Dogărițaˮ – mason, Arhimandrit la biserica de la Cotroceni, supranumit „duhovnicul S.P.P.”, implicat în scandalul[4]  de pedofilie[5]  cu Doru Iuga, fostul director de la fostul OTV – n. red. rezistenta.ro), ceea ce a stârnit mari gelozii lui Irineu Pop[6] (implicat în scandalul numit „Fenomenul religios de la Pucioasaˮ[7], vezi aici, n.red. rezistenta.ro).

Relația lor a continuat și continuă și astăzi, în mare taină, ÎPS Irineu neputându-i refuza serviciile cerute de ÎPS Ciprian.

ÎPS Irineu i-a angajat, fără niciun concurs, la Protopopiatul Ortodox Tg. Mureș[8], pe nepoata lui ÎPS Ciprian, într-o funcție nou creată pentru ea, la comanda lui Irineu. Este vorba despre Popa Mihaela, fiica lui Chelbezan Otilia, sora mamei lui ÎPS Ciprian.

De când a început scandalul homosexualilor din B.O.R., ÎPS Irineu a refuzat să mai vorbească cu ÎPS Ciprian la telefon, dar, în perioada asta de criză, s-au întâlnit în Sighișoara, la pensiunea Gasthaus Alte Post, unde aveau camera rezervată de protopopul de la Sighișoara (referire la preotul protopop Ovidiu Dan, vezi aici – n. red. rezistenta.ro).

Irineu Pop Bistrițeanul și Ciprian Spiridon Câmpineanu.
Irineu Pop Bistrițeanul și Ciprian Spiridon Câmpineanu.

Aici s-au folosit doar de room service, cu un meniu pe bază de supă de pește, file de șalău sicilian, salată de fructe de mare și clătite la cuptor. Aici au pus la cale sau „s-au pus pe caleˮ, iar cei doi indivizi cu care erau veniți și care stăteau de pază, în restaurant, consumau mușchi de vită în sânge și câteva butelii de vin roșu, după câteva coniace.

Dacă este de folos că v-am spus, folosiți-vă. Altfel, îmi cer iertare că v-am deranjat.

Aștept o confirmare de primire și, pentru alte detalii, puteți să îmi scrieți aici (…).ˮ


[1] https://ro.wikipedia.org/wiki/Irineu_Pop

[2] https://ro.wikipedia.org/wiki/Ciprian_Spiridon

[3] http://www.protoieriacampina.ro/wp/manastirea-sinaia/

[4] http://adevarul.ro/news/bucuresti/parohul-bisericii-palatul-cotroceni-acuzat-intretinut-relatii-sexuale-minor-dosarul-iuga-1_50bde92b7c42d5a663cfcae7/index.html

[5] http://www.mediafax.ro/social/ancheta-la-arhiepiscopia-bucurestilor-in-cazul-unor-acuzatii-referitoare-la-parintele-irinel-dogaru-8536771

[6] https://ro.wikipedia.org/wiki/Irineu_Pop – ÎPS Irineu Pop a fost vieţuitor în Mănăstirea Sinaia între 1978-1989; din 1990 – episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului (devenită Mitropolie în 2005), cu titlul de Bistriţeanul; Arhiepiscop de Alba Iulia din anul 2011.

[7] https://bisericasecreta.wordpress.com/2007/01/09/noul-ierusalim/

[8] http://www.protopopiat.ro/

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentCasian al Galațiului: „Atât Cumpănă, cât și Pitirim sunt ghidonați de servicii și forțe străine, pentru a rupe B.O.R.ˮ
Articolul următorRevoltă în Sinod. Homosexualii vor capul Patriarhului Daniel!
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.