Ei sunt vinovați de starea jalnică a adăpostului antiaerian de sub Sala Sporturilor!

0
1528
La data de 25 iulie 2017, rezistenta.ro publica articolul Acești nemernici care ne conduc. Adăpostul antiaerian de sub Sala Sporturilor este grav inundat. Nimeni nu știe al cui este!” (vezi aici), în care demonstram, cu documente remise de autoritățile locale (I.S.U. „Dobrogea”, Primăria – Serviciul Protecție Civilă, Consiliul Județean) că unele dintre acestea habar nu au cine este proprietarul adăpostului antiaerian/ antiatomic situat sub Sala sporturilor din Constanța, cine îl administrează, cine îl inspectează, cine îl repune în stare de funcționare.
Dintr-o amețitoare corespondență purtată de redacția noastră cu instituțiile menționate, am reținut următoarele:
● 02 mai 2017 – I.S.U. „Dobrogea”: „(…) Amenajarea la care faceți referire în solicitarea dumneavoastră se află în evidențele inspectoratului, iar, în conformitate cu art. 45, pct. 1 din Legea nr. 481/ 2004, aceste obiective se află în administrarea/ păstrarea administrațiilor publice locale.
În 13 ani, aceste putori funcționale, nu au întreprins absolut nimic pentru protejarea/ întreținerea/ refacerea obiectivului, mai mult decât atât, nici nu știu că îl au în administrare și mint cu nerușinare opinia publică.
În 13 ani, aceste putori funcționale, posibil și infracționale, nu au întreprins absolut nimic pentru protejarea/ întreținerea/ refacerea obiectivului. Mai mult decât atât, nici nu știu că îl au în administrare și mint cu nerușinare opinia publică.
Având în vedere cele menționate mai sus, conform prevederilor art. 6(1) din O.G.R. nr. 27 din 30 ianuarie 2002, privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, pentru mai multe informații referitoare la situația acesteia, vă puteți adresa Serviciului Protecție Civilă din cadrul Primăriei Constanța (…).ˮ
● 30 mai 2017 – Primăria Constanța – Serviciul Inspectorat Protecție Civilă din cadrul Primăriei Constanța): „(…) adăpostul mai sus menționat se află în proprietatea Consiliului Județean Constanța, se află în evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dobrogea» Constanța și nu a fost predat pentru a fi administrat Serviciului Inspectorat Protecție Civilă. 
● 29 iunie 2017 – Consiliul Județean Constanța: „(…) În urma verificărilor efectuate în arhiva instituției noastre nu au fost identificate documente care să ateste faptul că obiectivul adăpost (antiaerian/ antiatomic) amplasat sub Sala Sporturilor din Constanța este proprietatea Consiliului Județean Constanța. (…).ˮ

♦ ♦ ♦

La data de 05 septembrie 2017, redacția REZISTENTA.ro s-a adresat Ministerului Afacerilor Interne, personal ministrului Carmen Daniela DAN, de la care (cu adresa nr. 602/ P din 02 octombrie 2017 a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență) am primit răspunsul de mai jos (după cinci luni de la inițierea primelor noastre demersuri la celelate instituții (i)responsabile!):
„(…) Așa cum s-a precizat în răspunsul primit de la ISUJ Constanța, adăpostul situat în subsolul Sălii Sporturilor din Constanța face parte din categoria adăposturilor publice de protecție civilă și se află în administrarea Consiliului Local Constanța (potrivit art. 45, alin. (1) din Legea nr. 481/ 2004 privind protecția civilă, republicată cu modificările și completările ulterioare).
Deținătorii și utilizatorii acestor adăposturi sunt obligați să îndeplinească normele și măsurile stabilite pentru menținerea adăposturilor și a instalațiilor utilitare ale acestora în stare de funcționare (Legea nr. 481/ 2004, art. 45, alin. (7). (…).”
Raspuns de la MAIAșa cum se remarcă din corespondența de mai sus, Primăria Constanța, prin primarul pesedist Decebal Făgădău – rușinea și blestemul Constanței, cel mai incompetent, puturos și iresponsabil primar din istoria orașului, și Serviciul Inspectorat Protecție Civilă din cadrul Primăriei Constanța, prin numitul Ștefan Taran, inspector-șef – alt incompetent și iresponsabil, habar nu are ce deține în administrare și ce obligații îi revin… cel puțin în privința obiectivului menționat.
Decebal Făgădău, "bolnav "de ciumă roșie pesedistă.
Decebal Făgădău, „bolnav” de ciumă roșie pesedistă.
Desigur, sunt truisme să afirm că instituția respectivă este puternic pesedizată și populată cu tot felul de specimene, inclusiv nași, fini, soții, amante, cumnați, nepoți și alte neamuri, pile, relații și cunoștințe, toate într-un amalgam de incompetență, indolență, superficialitate, iresponsabilitate și ticăloșie, dovezi în acest sens fiind nu numai corespondența de mai sus, ci și halul în care arată orașul nostru, nu al lor, cum sunt (ne)rezolvate problemele grave ale unora dintre constănțeni.
La data publicării acestui articol, starea adăpostului antiaerian de sub Sala Sporturilor este la fel de gravă, obiectivul fiind inundat masiv, afectând întreaga clădire.
În plus, gurile/ conductele de aerisire ale adăpostului sunt distruse/ obturate de construcțiile din zonă!
De cinci luni de la publicarea articolului, nicio autoritate nu s-a implicat pentru rezolvarea situației, pentru că nemernicii (i)responsabili doar mimează munca în interesul cetățenilor, sunt preocupați de orice, dar în niciun caz de bunul mers al comunității locale, bunăstarea, siguranța și protecția cetățenilor.
Simt niște amețeli, văd roiuri de musculițe care vin spre mine, aud sirenele sunând tot timpul!... Uitea-șa mi se învârt niste idei fixe și puține în cap! Mai bine mă pensionez că tot nu fac nimic!
„Simt așa, niște amețeli, văd roiuri de musculițe care vin spre mine, aud sirenele sunând tot timpul!… E haos în capul meu!… Uite-așa mi se învârt niște idei fixe și puține!…”
Este nesemnificativ pentru noi faptul că acești derbedei ignoră sau încalcă cu nesimțire și inconștiență unele prevederi (art. 75) din Legea nr. 481/ 2004 și sunt pasibili să răspundă juridic civil/ contravențional/ penal, după caz.
Noi suntem îngrijorați de ceea ce s-ar întâmpla, într-o situație reală de stare de necesitate, dacă viețile oamenilor (copii, femei, bărbați, vârstnici) ar fi puse în pericol.
Legea nr. 481/ 08 noiembrie 2004 privind protecția civilă, care reglementează situația acestui fel de obiective, este aplicabilă din anul 2004[1]!
După cum se vede și se întelege din afișul propagandistic, copiii nu reprezintă resursa cea mai de preț a unei țări!
După cum se vede și se înțelege din afișul propagandistic al Protecției Civile, copiii și bătrânii nu reprezintă resursa cea mai de preț a unei țări, ci numai tinerii care se distrează în cluburi/ baruri/ discoteci!
Așadar, în 13 ani, aceste putori funcționale, nu au întreprins absolut nimic pentru protejarea/ întreținerea/ refacerea obiectivului. Mai mult decât atât, nici nu știu că îl au în administrare și mint cu nerușinare opinia publică, ceea ce ne determină să bănuim că și alte asemenea amenajări de pe raza municipiului sunt în aceeași situație.
Potrivit unor surse din apropierea Discobolului din fața Sălii Sporturilor, nimeni nu face nimic pentru îndreptarea stării jalnice a adăpostului situat la subsolul acesteia, întrucât ar fi afectate (!?) antrenamentele și competițiile sportive din sală, implicit cu producerea de pierderi financiare, pentru că, nu-i așa?, banii sunt mai prețioși ca viețile oamenilor, deși sloganul propagandistic și mincinos al Protecției Civile este „Oamenii sunt resursa cea mai de preț a unei țări”!
Aceleași surse ne-au informat că, până nu demult, jandarmii și pompierii, în anumite zile, conform planificării, încingeau pardoseala sălii cu miuțe discrete, distractive și relaxante. Acum, după ce am intrat noi pe firul problemei, au renunțat!
Reiterăm câteva întrebări în atenția (i)responsabililor din Primăria ConstanțaServiciul Inspectorat Protecție Civilă
Pericolul nu vine de la Răsărit, ci din interior, de la cei incompetenți, iresponsabili, superficiali, indolenți, corupți, trădători, ticăloși...
Să sune alarma! Pericolul nu vine de la Răsărit, ci din interior, de la românii incompetenți, iresponsabili, superficiali, indolenți, hoți, proști, corupți, trădători, ticăloși…
1. – Câte adăposturi de protecție civilă s-au construit după decembrie 1989 (publice, nu private)?
2. – Care este capacitatea de adăpostire a acestora, raportată la nr. de cetățeni ai municipiului?
3. – Adăposturile existente sunt dotate corespunzător cu cele necesare în caz de necesitate (alimente specifice/ apă potabilă îmbuteliată/ tehnică medicală/ medicamente/ de comunicare)?
4. – Ce măsuri ați întreprins pentru informarea populației în caz de calamitate? Dar pentru dotarea cetățenilor?
5. – Ce măsuri ați inițiat pentru întreținerea/ repararea/ utilizarea adăposturilor existente?
6. – Care au fost rezultatele exercițiilor pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă din Constanța (din ziua de 18 aprilie 2017 și următoarele)?

imagine_articol_1

 


[1] Republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 554 din 22/07/2008.

 

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentGașca Coralia Stan & Anamaria Ciobotaru recunoaște falsul în acte publice
Articolul următorMuftiul penal Iusuf Murat, rușinea comunității musulmane din România, acuzat grav în Comisia de audit a  Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.