Teodosie va fi înlocuit. Cine este înlocuitorul său?

0
9944
După mai bine de 16 ani de la data întronării sale ca Arhiepiscop al Tomisului (08 aprilie 2001), numitul Teodosie (Porcu Macedon) Petrescu va fi înlocuit de la conducerea acestei arhiepiscopii, în urma faptelor sale grave comise atât împotriva preoților și credincioșilor, cât și în dauna bisericilor și orașului Constanța.
Ar fi o pierdere de timp și ne-ar ocupa prea mult spațiu ca să vă reamintim toate fărădelegile acestui netrebnic, care a adus grave prejudicii imaginii Bisericii Ortodoxe Române, chiar ortodoxiei însăși.
În proxima ședință a Sf. Sinod, foarte probabil în luna octombrie a.c., Teodosie urmează să-și transfere prerogativele funcției, aceasta fiind o pălărie prea mare pentru caracterul și capacitățile sale, fiind înlocuit cu un Episcop-vicar, în persoana arhimandritului TEOFIL ANĂSTĂSOAIE – în prezent  delegat patriarhal, reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă şi superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Iordan și Ierihon.
Teofil Anăstăsoaie va noul Episcop-vicar al Tomisului. În prezent este reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă şi superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Iordan și Ierihon.
Teofil Anăstăsoaie va fi noul Episcop-vicar al Tomisului. În prezent este reprezentantul Patriarhiei Române în Ţara Sfântă şi superiorul Aşezămintelor româneşti de la Ierusalim, Iordan și Ierihon.

Potrivit (vezi aici): «Părintele Teofil Anăstăsoaie s-a născut pe 16 ianuarie 1979, în municipiul Hunedoara, fiind primul dintre cei şase copii ai preotului Viorel şi al doamnei Fivii Anăstăsoaie.
Crescut de mic în duhul credinţei străbune, părintele Teofil a învăţat la liceul teoretic din oraşul Comăneşti, din judeţul Bacău, şi apoi a urmat cursurile universitare şi postuniversitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian“ din Bucureşti, între anii 1997-2001 şi 2001-2003.

În prezent (iunie 2009 – n. red. rezistenta.ro), este doctorand în anul I al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna“ din Sibiu.

A îmbrăţişat viaţa monahală de tânăr, fiind primit în anul 2000 frate la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti, iar pe 29 august 2001 a fost tuns în monahism cu numele de Teofil.
A fost hirotonit ierodiacon şi ieromonah în acelaşi an, iar în anul 2002 a fost numit profesor spiritual la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul“ din Bucureşti.

Anul 2003 a însemnat pentru părintele Teofil apropierea de Patriarhie, fiind numit preot slujitor al Catedralei, iar în 2004 ridicat la rangul de protosinghel.

A primit ascultarea de exarh al mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureştilor în octombrie 2005, iar obştea Schitului Darvari o conduce din anul 2007.

Datorită activităţilor administrative, duhovniceşti şi culturale, a primit rangul de arhimandrit.»

Ca reprezentant al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Iordan şi Ierihon, arhimandritul Teofil Anăstăsoaie a fost instalat duminică, 11 ianuarie 2015, în biserica Aşezământului Românesc de la Ierusalim, fiind recunoscut de către patriarhul Ierusalimului, Teofisl al III-lea, care l-a binecuvântat şi i-a urat succes în noua misiune.

Învestirea în noua slujire a fost făcută cu binecuvântarea Patriarhului Daniel Ciobotea, ceremonia de învestire fiind oficiată de Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor (vezi aici).

Înlocuirea netrebnicului Teodosie este extrem de necesară, prea mult și nejustificat întârziată de către capii B.O.R, și pune capăt unei epoci catastrofale, în care acest antihrist a batjocorit tot ce a atins, preoți și credincioși, însăși imaginea orașului Constanța, a Bisericii și ortodoxiei românești.

Teodosie, aflat în prezent sub control judiciar, nu va pleca de la Constanța, el rămânând un fel de „onorific″, de fapt un băgător de seamă al noului Episcop-vicar, fără niciun drept de implicare în treburile Arhiepsicopiei.

Se anunță alte vremuri pentru gașca de nemernici din „Peștera de tâlhariˮ și „Casa de negustori(e)ˮ de pe strada Arhiepiscopiei nr. 23.
În treacăt fie spus, Teofil Anăstăsoaie este „omul lui Danielˮ și va fi… trimisul Patriarhului pe pământul apostolic al Dobrogei.

Vremuri de schimbare vin și pentru Ciprian Spiridon Câmpineanul al Buzăului și Casian Crăciun al Galațiului (vezi aici).

Urmărim în continuare, cu deosebită atenție, desfășurarea evenimentelor din sânul B.O.R.
 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentRevoltă în Sinod. Homosexualii vor capul Patriarhului Daniel!
Articolul următorSinodul tâlhăresc al B.O.R. și-a bătut joc de poporul român
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.