Teodosie vrea să-i oblige pe preoți să se spovedească numai lui, încălcând grosolan și batjocoritor Taina Sfântă a spovedaniei

0
970

Luni, 17 octombrie 2017, mare adunare mare, un fel de Consiliu al Oamenilor Muncii din Arhiepiscopia Tomisului, la care, ca niciodată!, au participat reprezentanții tuturor protoieriilor și mănăstirilor din jud. Constanța.

Prezența atât de masivă a fost cauzată de zvonul potrivit căruia ticalosul ierarh al Tomisului – rușinea și blestemul Constanței – își va anunța retragerea din funcția nemeritată de arhiepiscop, dar… ați văzut vreo javră să plece de lângă măcelarie sau vreun porc să zboare?

Tematica abordată a fost, ca de obiecei, sterilă și plictisitoare, inculpatul lăudându-se cu faptul că lucrările de la liceul/ seminarul din București (Radu Vodă) s-au terminat cu bani trimiși de el. Evident, din banii preoților jefuiți și ai proștilor prostiți de la Tomis. Ar fi vorba de vreo 180.000 lei!…

Cireașa de pe tortul adunării sau, mai bine zis, altă fecală din ograda Arhiepiscopiei Constanța, a fost anunțul făcut de Teodosie că, în luna noiembrie, va veni la fiecare protoierie din județ (Constanța – în prima decadă a lunii, Callatis, Altinum și Carsius – în ultima decadă a lunii).

Scopul vizitei de lucru este să oblige pe fiecare preot să i se spovedească, ceea ce reprezintă o încălcare grosolană și o batjocorire a Tainei Spovedaniei, cunoscut fiind faptul că fiecare dintre noi (cleric sau mirean) are libertatea de a-și alege duhovnicul, căruia să-i mărturisească păcatele săvârșite cu gândul, cu vorba și cu fapta, toate tainele trupului și ale sufletului său.

De fapt, antihristul Teodosie – rușinea și blestemul ortodoxiei, acest nenorocit fără Dumnezeu – urmărește să-i forțeze pe preoți să mărturisească tot ce știu și au pe suflet, inclusiv dacă au vorbit/ hulit (la presă, DNA etc) despre faptele lui mârșave, obligându-i pe unii dintre aceștia fie să mintă, fie să spună adevărul – în ambele cazuri de teama consecințelor, inclusiv a suspendării/ caterisirii!

Spovedania nemernicului Teodosie la Securitate.
Spovedania nemernicului Teodosie la Securitate.

Ceea ce vrea să facă ipochimenul este o perversiune satanică, specifică Inchiziției, identică cu o poliție religioasă, altoită pe metoda autodemascării practicată de anchetatorii fostelor organe de represiune comunistă (Miliția, Procuratura și Securitatea), ceea ce nu ne miră, fiind de notorietate faptul că nemernicul a fost informator (cu angajament!) al Securității (nume conspirativ MACHE).

Iată ce spune preotul în molitfa dinaintea spovedaniei:

„Iată, fiule, Hristos stă nevăzut, primind mărturisirea ta cea cu umilință. Deci nu te rușina, nici nu te teme ca să ascunzi de mine vreun păcat, ci fără sfială spune toate câte ai făcut, ca să iei iertare de la Domnul nostru Iisus Hristos.

Iată, și sfânta Lui icoană este înaintea noastră. Iar eu sunt numai un martor, ca să mărturisesc înaintea Lui toate câte-mi vei spune mie; iar de vei ascunde de mine ceva, să știi că toate păcatele îndoite le vei avea; ia seama, dar, de vreme ce ai venit la doctor, să nu te întorci nevindecat.”

Așadar, mărturisirea/ spovedania este una dintre tainele creștin-ortodoxiei și, repet, aceasta se face numai către duhovnicul ales/ preferat, în niciun caz sub amenințarea trupului, siluirea sufletului și după vrerea mușchilor și poftelor ticăloase ale unui nenorocit ca Teodosie.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentConstantin Cumpănă și susținătorii, amenințați că „vor plăti cu vârf și îndesat”!!!
Articolul următorPreot din Galați: „Dacă îl prind pe Cumpănă, îi rup capul și îl târăsc prin toată Constanța!”
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.