Prefectul și-a pus popici la poartă

0
315

În timp ce unii își pun  busuioc în păr ca să-și caute dragostea, prefectul de Constanța își pune popici la poartă ca să-și caute liniștea și ca să-și arate mușchii la vecinii din cartier.

Pe o uliță ce traversează zona dintre str. Cișmelei și bd. Tomis se află un bloc cu patru etaje în care locuiește familia Adrian Nicolaescu, prefectul perfect și penelist al județului nostru, ceea ce mi se pare normal.

Ulița înainte de a deveni alee.
Ulița înainte de a deveni alee.

Până să ajungă perfectul prefect, ulița lungă de vreo 60 de metri arăta ca vai de constructorul ei, adică răpciugoasă, imbecilă, puturoasă și jegoasă. Neasfaltată, largă cât să încapă un autoturism, blocată de mașini parcate, făcătura era un coșmar pentru cei care doreau să scurteze traversarea cartierului.

Ulița în timpul lucrărilor, înainte de înpopicare.
Ulița în timpul lucrărilor, înainte de „înpopicare”.

În treacăt fie spus, cei mai mulți șoferi sfidau banda continuă de pe bd. Tomis ca să mai economisească câțiva stropi de benzină, timp în care cei care veneau dinspre str. Cișmelei trebuia să-i aștepte la capăt de alee. Din această cauză, nu de puține ori conflictele dintre cel care „Eu am intrat primul!“ și cel care „Eu ți-am făcut semn cu faza ca să mă lași să trec!“ ajungând la stadiul de trimiteri la sfinți, origini și de picioare în portieră…

Interfon - CopyDar toate au un sfârșit și, după 26 de ani de tranziție, care încă mai continuă, zorii binefacerilor colaborării dintre P.S.D. (primar) + P.N.L. (C.J.) = Love = Copii se arătară, în sfârșit, și pentru cetățenii-locatari din zona menționată.

Unul dintre aceștia a ajuns prefectul Constanței, ceea ce a făcut ca, abia acum?, ulița să devină dintr-odată prea neasfaltată, prea murdară, prea ocupată și prea blocată de autoturisme parcate, deci nu mai corespundea standardelor funcției prea înalte și pretențiilor prea rafinate ale liberalului USL-ist.

Ca la un semn, utilaje și Doreli specializați apărură de după colțul uliței și se apucară de treabă, astfel că ce nu făcură comuniștii în dictatură, terminară liberalii în democrație. În trei zile, ulița de țară deveni alee de municipiu: fu asfaltată, fu deblocată și fu degrabă „înpopicată“, pe lungimea de circa 60 de metri a singurului trotuar din dotare apărând zeci de „popicei“, care să interzică urcarea mașinilor pe bordură și deranjarea liniștii prefectului de la parter.

Și veniră zorii liberalismului!
Și veniră zorii liberalismului!

Fapta lui Adrian nu este rea deloc, dimpotrivă, dar îi atrag atenția că în „orașul de la malul mării“ mai sunt sute de ulițe, străzi, prelungiri și bulevarde care, toate la un loc, arată sub orice critică din toate punctele de vedere, mai ales mizerie, parcare și canalizare.

Cutia postalaDe asemenea, să aibă în vedere domnu’ Adrian că nu toți cei  283.872 (statistică din anul 2011) de locuitori ai „orașului de la malul mării“ vor ajunge vreodată prefecți perfecți ca el, deci șansele ca sutele de ulițe, străzi, prelungiri și bulevarde mizerabile să atingă rangul standardelor de municipiu sunt practic nule.

Onoare muncii!… Mulțumim, Adrian!… Mulțumim, P.N.L.!… Trăiască U.S.L.!…

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentTragedia navei „Mogoşoaia“ – cea mai mare catastrofă din istoria navigației românești
Articolul următor„Delfinul“ – singurul submarin cocoșat din lume
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here