Josnicia contraamiralului Daniel Căpățînă

0
1331

Fanfara Forțelor Navale Române a cântat de ziua inculpatului Teodosie, dar nu și de ziua lui Eminescu – Ziua Culturii Naționale

Azi, 15 ianuarie 2017, este Ziua Culturii Naționale – ocazionată de aniversarea nașterii poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și filosoful MIHAI EMINESCU (1850-1889).

Atenția noastră s-a focalizat pe programul manifestărilor de la Constanța, dar mai ales pe activitatea fanfarei Forțelor Navale Române, fiind foarte curioși să aflăm dacă, chiar și în formație incompletă de instrumentiști, aceasta va fi implicată în cadrul activitățiilor prilejuite de Ziua Națională a Culturii, măcar cu o cântare modestă la statuia poetului, amplasată pe faleza Cazinoului, foarte aproape de sediul Comandamentului din Constanța, deci mult mai aproape decât sediul Arhiepiscopiei Tomisului (nu am găsit nimic în acest sens pe portalul Forțelor Navale Române – http://www.navy.ro/index.php).

12 decembrie 2016. Fanfara Marinei militare îi cântă de mama focului inculpatului Teodosie Petrescu, cățărată pe garajele construite pe un sit arheologic distrus de Arhiepiscopie, îi cântă lui Teodosie spre "cinstea și onoarea" sa de infractor! Halal să vă fie!
12 decembrie 2016. Fanfara Forțelor Navale Române îi cântă de mama focului inculpatului Teodosie Petrescu, spre „cinstea și onoarea” sa de infractor. Să-ți fie rușine, contraamirale Daniel Căpățînă!

Vă reamintim că, pe data de 12 decembrie 2016, cu ocazia aniversării zilei de naștere a inculpatului Teodosie Petrescu, aflat sub control judiciar prelungit, fanfara s-a repezit ca găina la muci și i-a tras o cântare acestuia la ușa Arhiepiscopiei, făcându-se de râs, fapt ce a provocat indignarea opiniei publice și declanșarea unei anchete interne (vezi aici  – Să-ți fie rușine, contraamirale Daniel Căpățînă!“.

Apropo, a auzit cineva de rezultatele acestei anchete interne?

În comunicatul remis presei de Forțele Navale Române s-a explicat atunci că evenimentul a fost justificat, întrucât „Între structurile militare de garnizoană şi autorităţile publice civile de pe raza acestora există protocoale de colaborare, care vizează organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a unor ceremonii care se organizează cu diferite ocazii (…)“.

Iată, deci, că azi, de Ziua Culturii Naționale, este o ocazie deosebită și se justifica deplin exprimarea cântecului și jocului formației de instrumentiști a Forțelor Navale Române.

P.S. – Îi raportăm contraamiralului Daniel Căpățînă că Mihai Eminescu nu a devalizat ferma Nazarcea, nu și-a însușit fonduri europene, nu a fost anchetat de DNA și nu a avut calitatea de inculpat sub control judiciar, deci, spre deosebire de infractorul Teodosie Petrescu, merita toată atenția din partea „grupului restrâns” de instrumentiști și dans sincron al Forțelor Navale Române.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentAnamaria Ciobotaru – anomalia de la Colegiul Pedagogic, acuzată de  delapidare și deturnare de fonduri
Articolul următorNetrebnicul Teodosie și infamele sale netrebnicii
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.