Motto: „Definiția prostiei: să cunoști adevărul, să vezi adevărul, dar să crezi în continuare minciunile.” (Morgan Freeman, actor)
În corespondența dintre publicația REZISTENȚA.ro și Primăria Constanța, am primit (08.10.2018), printre alte documente, și un Raport de activitate al cărui semnatari sunt consilierii municipali Rezeanu Romeo și Popescu Andrei (reprezentanții Consiliului Local Municipal Constanța în Consiliul de Administrație al Colegiului).
Documentul se referă, printre altele, la o constatare pe care aceștia au făcut-o în incinta Colegiului Național Pedagogic, „Constantin Brătescu‟ din Constanța, al cărui director, agramata-doctor Anamaria Ciobotaru, își face de cap cu de la sine putere și cu îngăduința și complicitatea primarului Decebal Făgădău, zis și Dorel de Constanța (vezi aici), dar și a Inspectoratului Școlar Județean.
Precizez că, deși face parte din Consiliul de Administrație al Colegiului Pedagogic, penelista-stomatolog Adriana–Teodora Câmpeanu a refuzat să semneze Raportul de activitate, motivând că „domnul Cumpănă se află în acest moment într-un proces civil cu doamna director al Colegiului‟. Altfel spus, muierea confundă grav dantura cu gingia.
Realitatea este cu totul alta, și anume că penelista este o aprigă și interesată susținătoare a agramatei, pe motiv că unul dintre cei doi copii ai săi își satisface ciclul primar (clasa a III-a) în Colegiu, ale cărui cursuri sunt coordonate de învățătoarea Camelia Sima.
Din relația ticăloasă a tripletei Ciobotaru – Sima – Câmpeanu a ieșit o măgărie penală, adică punerea la dispoziției consilierei peneliste a sălii respective de clasă, fără acordul Primăriei Constanța (proprietarul imobilelor și terenurilor din Colegiu), pentru susținerea unor cursuri de tehnician de aparatură electro-medicală! (vezi aici).
În raportul de activitate amintit se precizează:
„(…) Câțiva părinți au reclamat faptul că învățătoarele clasei zero [d-na Harabagiu Mădălina și d-na Mate Veronica] le-au solicitat să colecteze o sumă de bani [500 de lei] de la fiecare părinte pentru a renova sala de clasă, începând cu zugrăvit, montat parchet, achiziționare de bănci, scaune, tablă, etc.
Răspunsul doamnei director a fost că nu știe despre ce este vorba, dar că le-a cerut în antecedente tuturor profesorilor și învățătorilor să nu recurgă la astfel de mijloace pentru dotarea claselor.
Cu toate acestea, deși lucrurile s-au întâmplat la o asemenea dimensiune la o școală cu calificativ de «Școală europeană», doamna director a declarat că nu va face anchetă internă decât dacă îi înmânez memoriul de la părinți, părând astfel mai degraba interesată de numele celor care au reclamat, decât de analiza fenomenului care a frustrat părinții din acea clasă.
Menționez că, ulterior, am vizitat această clasă, împreună cu consilierul Andrei Popescu, și lucurile se confirmă… clasa este renovată complet pe banii părinților.
Sugerez doamnei director organizarea unei ședințe comune cu părinții, la care să participe și membrii C.L., și membrii C.A., și cele două învățătoare [pentru lămurirea cu transparență și fără echivoc a situației create]. (…).‟
Într-un Punct de vedere, exprimat separat de raportul de activitate al colegilor săi, consiliera P.N.L. Adriana-Teodora Câmpeanu recunoaște:
„(…) În anul 2017, Primăria municipiului Constanța a acordat Colegiului Național «Constantin Brătescu» banii necesari pentru: reparații și zugrăveli, integral pentru clădirea patrimoniu, reparație gard, expertiza la Clădirea Grădiniție de Aplicație. (…).‟
Referindu-se la același aspect, Direcția Tehnic-Administrativ, Compartimentul Gestionarea Bazei Materiale a Unităților de Învățământ Preuniversitar din cadrul Primăriei Constanța precizează următoarele:
„(…) În cursul anului 2017, unitatea de învățământ a avut următoarele solicitări:
-
27.000 lei cu TVA-expertiză clădire grădiniță;
-
75.000 lei cu TVA-reparații acoperiș grădiniță (sumă necheltuită de către unitatea de învățământ, datorită dificultăților tehnice întâmpinate-necesitate întocmire expertiză tehnică, obținere avize, acorduri, autorizații) și
- 118.400 lei cu TVA-lucrări reparații-zugrăveli Corp A, zugrăveli grupuri sanitare Corp B, tencuieli și hidroizolații Corp D).[1]
Așadar, Primăria Constanța a virat banii necesari Colegiului, dar părinții au achitat, din propriile buzunare, nu numai reparațiile și zugrăvelile clasei, ci și dotarea acesteia cu parchet, bănci, scaune, tablă etc!!!
Luni, 19 noiembrie 2018, primarul Decebal Făgădău – Dorel de Constanța (vezi aici) a fost prezent la Colegiul Pedagogic, una dintre cele mai prost manageriate instituții din învățământul constănțean (vezi aici), cu ocazia festivistă a aniversării a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România.