
Am scris de nenumărate ori că numita profesor-doctor-lector universitar Anamaria Ciobotaru – director de prea mulți ani (peste 12) al Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu‟ din Constanța -, este agramată, iresponsabilă și superficială și și-a depășit de multă vreme propriile (in)competențe, fiind cazul să fie îndepărtată cât mai repede de la conducerea acestei unități de învățământ.
Precizez că netrebnica și nevrednica Anamaria Ciobotaru se bate cu cărămida, secera și ciocanul în piept și, pe unde apucă, se laudă că stabilimentul pe care zice ea că îl conduce este declarat de „cinci ori școală europeană‟ (!!!), evident, datorită meritelor ei, deși, de fapt, este una dintre cele mai prost manageriate unități din învățământul constănțean.
Agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru, negustoreasa-șef a instituției, este preocupată mai mult să își asorteze pantofii cu poșetele, decât de buna gospodărire a clădirilor și, în general, de întregul patrimoniu primit în administrare de la Primăria Constanța.
Modul dezastruos în care această individă gestionează clădirile, terenurile și fondurile publice alocate de Consiliul Local Municipal, halul în care vorbește și se comportă cu propriii colegi, o fac pasibilă de demitere urgentă și oprobriul colegilor de breaslă.
Într-o scrisoare adresată redacției noastre, mai mulți locatari ale căror imobile se află în imediata vecinătate a Colegiului Național ne-au sesizat faptul că locuințele lor sunt invadate de șoareci și șobolani, rozătoare care își au sălașul într-o magazie de materiale din incinta instituției de învățământ.
Mai jos, imagini din interiorul șandramalei de materiale a Colegiului Pedagogic, declarat „de cinci ori școală europeană”!!!
Spațiul acestei șandramale este ocupat de tot felul de obiecte și materiale degradate și inutile, aruncate de-a valma, cam cum sunt neuronii din creierele celor care conduc instituția.
În aceeași zonă se găsesc tomberoane specifice de gunoi, în care sunt depozitate tot felul de resturi (pet-uri, hârtii, sticle, ambalaje etc), inclusiv de proveniență alimentară, fapt care atrage o mulțime de rozătoare (șoareci și șobolani).
De asemenea, tot aici este locul unde elevii – cam de toate vârstele și ambele sexe – fumează nestingheriți, fiind un potențial pericol de producere a unui incendiu cu urmări dintre cele mai grave atât pentru șandramaua-acaret plină de lemne, hârtii, cartoane și tot felul de gunoaie, cât și, mai ales, pentru locuințele din vecinătate.
Culmea ticăloșiei constă nu numai în faptul că muierile din conducerea Colegiului (Anamaria Ciobotaru – director și Mihaela Tudorache – director adjunct) nu fac absolut nimic pentru rezolvarea acestei situații grave, dar și pentru că focarul de infecție, mirosuri pestilențiale și pericolul de mușcături se află în imediata apropiere a Grădiniței de Aplicație din incinta instituției, locul unde își desfășoară activitățile specifice peste 100 de copii și cadre didactice.
De la locatarii din zonă am aflat că, în nenumărate rânduri, șoarecii și șobolanii le pătrund în curte și chiar în locuințe și doar uneori pisicile și câinii de pază reușesc să-i captureze.
Glumind, unul dintre cei pățiți ne-a povestit că, în acțiunile lor nocturne asupra curților și locuințelor, șoarecii și șobolanii au început să miaune… ca să deruteze pisicile!
În vara acestui an, printr-o scrisoare înmânată personal numitei Tatiana Mocanu – administratorul de patrimoniu al Colegiului, locatarii au sesizat despre existența și efectele acestei probleme, dar individa i-a tratat cu aroganță și obrăznicie, ei fiind convinși că scrisoarea lor a ajuns… hârtia igienică a cucoanei respective.
Oamenii sunt exasperați nu numai de atacurile rozătoarelor, ci și de faptul că nimeni din conducerea Coilegiului nu se implică pentru rezolvarea acestu caz grav, motiv pentru care sunt hotărâți să sesizeze Direcția de Sănătate Publică și Consiliul Local Municipal.
