Ticăloșia unui preot-inculpat, complice cu Teodosie la furtul de fonduri europene

0
3880

Nadoleanu Gheorghe este preot divorțat, slujbaș la parohia „Sf. Gheorghe“ – Palazu Mare I (str. Năvodului nr. 1 A), consilier „Programe Dezvoltare“ în gașca inculpatului Teodosie, membru al Permanenței Consiliului Eparhial din „Peștera de tâlhari“ și „Casa de negustori(e)“ din str. Arhiepiscopiei nr. 23. Printre altele, răspunde și de cimitire.

Pe seama lui se spun glume, inspirate din realitate, că ar fi fost surprins de Poliția de Frontieră cu o femeie (Mirela O.) în portbagajul mașinii personale, la Isaccea.

Lada cu pâine o făcătură ordinară a unei minți ticăloase, o realitate a Constanței sec. XXI... trimisă în Evul Mediu.
Lada cu pâine – o făcătură ordinară a unei minți ticăloase, o realitate a Constanței din secolul XXI… trimisă în Evul Mediu.

Conform comunicatului nr. 1278/ VIII/ 3 din 17 octombrie 2016 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Constanța (vezi aici), numiții Teodosie Petrescu, Gheorghe Nadoleanu, Beca Stere, Malaxa Bogdan-Petrișor, Ștefan Aurelian și Cojocaru Ciprian-Ioan, toți de la Arhiepsicopia Tomisului, au fost cercetați (în prezent sunt trimiși în judecată) pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, faptele acestora având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În nimicnicia, ipocrizia și farisesimul său, Gh. Nadoleanu a crezut că va da lovitura cu făcătura numită „Lada cu pâine“ (vezi aici) agățată de gardul bisericii la care este paroh și, astfel, își va farda imaginea schimonosită de propriile fapte ticăloase (rămâne ca responsabilii cu starea de sănătate a populației să se implice și să constate cât de igienic este acest demers gratuit, jenant și nesimțit).

“Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor” (Matei 5, 3). „Cei care AU, să ajute pe cei care NU AU!“ (Lada cu pâine).
“Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor” (Matei 5, 3).
„Cei care AU, să ajute pe cei care NU AU!“ (Lada cu pâine).

Gestul acestui preot-inculpat, complice în fapte infracționale cu cele ale inculpatului Teodosie Petrescu (aflat într-o stare prelungită de control judiciar) sfidează bunul simț, modestia, supunerea și dreapta credință, neavând nicio legătură cu o eventuală clemență din partea judecătorilor, în fața cărora urmează să se prezinte pe 20 martie 2017 (camera preliminară).

A, că în căpușorul lui Nadoleanu există această impresie (falsă) și speranța (deșartă) că astfel va fi iertat, pentru gravele păcate pe care le-a săvârșit împotriva canoanelor, învățăturilor sfinte, dar și contra semenilor săi, acestea sunt nu numai o problemă personală, dar și una de caracter infect și gândire îngustă.

Chestia cu „Lada de pâine“ este o jignire a celor mulți și săraci, o altă umilire și batjocorire a acestora, o dovadă în plus a nivelului de sărăcie în care se zbat cei mai mulți dintre cetățenii țării, o altă atestare a modului cinic în care Biserica crede și se laudă că se „implică“ în ajutorarea și salvarea celor aflați la limita supraviețuirii, în fapt fiind complice cu politică dezastruoasă a binomului PSD – ALDE de încurajare a nemuncii și a asistenței sociale.

Priviți ce oameni nevoiași, triști, incapabili de muncă, slăbiți de foame și de sete, așteptând "pâinea noastră cea de toate zilele" și ajutoarele sociale de la Stat!
Priviți ce oameni nevoiași, triști, incapabili de muncă, slăbiți de foame și de sete, așteptând „pâinea noastră cea de toate zilele” și ajutoarele sociale de la Stat!

Pe cele două laturi ale capacului de cufăr cu pâine este înscris un mesaj emoțional și manipulator: „Cei care AU, să ajute pe cei care NU AU!“, dar nu face nicio referire la faptul că unul dintre cei care AU, respectiv lacomul, ipocritul, fariseul și preabogatul Teodosie Petrescu, posesorul complexului balneo-climateric de la Dorna Arini (în valoare de peste  șase milioane euro, rezultatul jafurilor comise asupra preoților și fermei Nazarcea, și nu numai), nu a fost văzut niciodată să-i ajute pe cei care NU AU, dimpotrivă.

Din știrile televizate (vezi aici sau aici) reiese cât de zdraveni și apți de muncă sunt cei care se înfruptă din „pâinea noastră cea de toate zilele“ și, evident, cât de bucuroși sunt aceștia că le-a mai căzut o pleașcă, pe lângă ajutorul social de la Stat, Biserica fiind capabilă nu numai de icoane înlăcrimate, vindecătoare de cancer și fracturi de peroneu, ci și de lăzi pline cu pâine… atârnate pe gardul unei parohii!

cc9c18b7-d77d-44a8-bb6d-2dcccc8d8949-820x300Este o chestiune de bun-simț: când vrei să ajuți pe cineva, nu-i dai un pește, ci o undiță și îl înveți să pescuiască, căci dându-i unui om un pește îl hrănești o zi, dar învățându-l să pescuiască îl hrănești toată viața! Evident, pe baza ipotezei axiomatice că omul este liber să pescuiască, pentru că, în caz contrar, nu îi va sluji cu nimic ceea ce îl înveți.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentAcești bolnavi care ne conduc
Articolul următorAnamaria Ciobotaru continuă să își facă de cap
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.