Teodosie – un securist cu față de ierarh

0
1031

Mai am foarte puțin și ajung la convingerea că lui Teodosie i-a luat dracul mințile. Faptul că (aiurea!) duce lipsă de femei și zilnic face băi de mulțime cu frații, călugării, preoții și tinerii de la Seminar pot fi motive serioase să fie bănuit de pierderea uzului rațiunii.

Desigur, la starea sa de moralitate precară, și nu numai, ar mai putea contribui și lipsa acută de bani, situația de control judiciar și trimiterea în judecată, închiderea de către ISU a Complexului de la Dorna Arini, lipsa autorizațiilor de construcție la șandramalele numite de el biserici, ostilitatea justificată a mass-media și a opiniei publice, dizgrația în care se află în fața Sf. Sinod și a „Marelui Alb“ Daniel, inevitabila schimbare din funcția de arhiepsicop al Tomisului, apropiata condamnare la închisoare cu executare și o mulțime de alte și alte cauze din care se înțelege clar că dracul îl va lua și că până și Dumnezeu i-a întors spatele, pentru că infractorul Teodosie l-a sfidat, batjocorit și abandonat demult.

ANGAJAMENTUL la Securitate al securistului cu față de ierarh.
ANGAJAMENTUL la Securitate al securistului cu față de ierarh.

Suntem în posesia adresei nr. 960 din 09 martie 2017, redactată de Departamentul Cultural-Educațional al Arhiepsicopiei Tomisului, remisă către Centrele Eparhiale din subordine.

Bogdan-Florin Chiriluță și Teodosie Petrescu, plagiatorul și infractorul.
Bogdan-Florin Chiriluță și Teodosie Petrescu, plagiatorul și infractorul.

Vă reamintesc că Departamentul Cultural este condus de arhidiaconul Bogdan-Florin Chiriluță (consilier cultural), Conf. Univ. Dr. în cadrul Departamentului Teologie Ortodoxă Biblică și Sistematică, cel depistat și acuzat de plagiat ordinar (în cazul lucrării sale de doctorat), unul dintre iubiții și protejații/ susținătorii lui Teodosie.

Scrisoarea către „precucernicii părinți“ este un îndemn pentru mobilizarea tuturor preoților și credincioșilor de pe raza administrativă a Arhiepiscopiei Tomisului, pentru participarea la acțiunea „Marș pentru Viață“[1] (vezi aici), un eveniment hotărât de B.O.R., pentru apărarea și promovarea valorilor familiei creștine tradiționale.

17352723_1225778600876702_1729460749_nTextul tămâiat și aghesmuit de Teodosie „cu arhierești binecuvântări“ conține toate ingredientele specifice mobilizărilor de partid, sindicat, U.T.C.[2], F.D.U.S.[3], pionierești și ale șoimilor patriei, pentru participarea la mitingurile organizate pe stadioane cu ocazia vizitelor de lucru ale cuplului de tristă amintire, inculpatul de la malul mării fiind un nostalgic al acelor vremuri, angajamentul dat la Securitate și susținerea acordată P.S.D. fiind câteva dintre dovezi.

Din textul epistolei mai reiese și o gravă și obraznică sfidare a hotărârilor Sf. Sinod al B.O.R., care, în ședința sa din 09 februarie 2017, a decis ca activitatea respectivă să aibă loc sâmbătă, 25 martie a.c., de sărbătoarea Bunei-Vestiri, dar Teodosie mută data evenimentuluide pe 25 pe 26 martie, din considerente pastorale, știind că sărbătoarea Bunei-Vestiri solicită activitatea preotului mai mult decât duminică.“

Teodosie - un securist cu față de ierarh.
Teodosie – un securist cu față de ierarh.

Altfel spus, Teodosie consideră nu numai că înalții ierarhi din Sf. Sinod nu au habar de specificul sărbătorii Buna-Vestire și gradul de încărcare a preoților, dar sunt toți niște tâmpiți superficiali, incompetenți și iresponsabili, care nu sunt în stare să planifice o activitate/ procesiune specifică. (vezi aici).

În același text, inculpatul Teodosie se arată așa cum este, securist, dictator și cinic:

– „(…) Preacucernicii Părinți din parohii au obligația să participe, incorpore cu credincioșii pe care-i păstoresc, la evenimentul «Marșul pentru viață» (…)“, dar și amenințător: „(…) acțiunea va fi fotografiată și filmată, materialele rezultate urmând a fi trimise, împreună cu un raport scris, către Departamentul Cultural-Educațional (…)“.

V-ați convins, da? Teodosie organizează totul într-o manieră securistică, după metoda „ochiul și timpanul“:  fotografiere, filmare și raport scris!!!

Farisesimul și obrăznicia inculpatului Teodosie, trimis în judecată pentru furt de fonduri europene, sunt releva(n)te atunci când, cu nesimțire și nerușinare, afirmă:

 IMG-20170316-WA0007 - Copy„(…) O societate morală se menține pe valorile tradiționale ale bisericii străbune, astfel că Biserica are datoria, misiunea și onoarea ca, prin acest marș-manifest să tragă un semnal de alarmă împotriva deraierii de la valorile divine, umane și civice (…).“

Afirmația, prin conținutul său, este sublimă, dar goală de mesaj când se raportează la netrebnicul Teodosie, el fiind cel dintâi dintre înalții ierarhi ai Sf. Sinod, care a deraiat de la valorile divine, umane și civice, fiind un trădător al valorilor tradiționale ale Bisericii străbune, un ticălos care a abdicat demult de la datoria, misiunea și onoarea Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, în același context, ne-a mai atras atenția prezența pe afișul acțiunii a siglei și inițialelor SPIT (Serviciul Public de Impozite și Taxe) Constanța, o instituție de Stat.

Alte metode securistice ale diavolului Teodosie

Odată cu circulara securistică de mai sus, Teodosie, prevalându-se de o hotărâre sinodală mai veche, a mai retrimis una (a câta oară?!) către parohii, care re-re-reamintește preoților că li se interzice cu desăvârșire să iasă în mass-media fără „binecuvântarea“ lui…

Înnebunit de faptul că REZISTENȚA află cam tot ce mișcă în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Teodosie-securistul cu față de ierarh a decis ca hârtiile remise de „Peștera de tâlhari“ către parohiile din subordine să fie „personalizate“, astfel că fiecare exemplar are câte un semn distinctiv discret (o literă greșită într-un anume loc al textului, o literă lipsă ori una în plus, un punct sau diacritice tastate diferit etc. Ca în cazul mașinilor de scris, care tot așa erau „personalizate“, în vremea dictaturii comuniste…

Metode polițienești și securistice decise de o minte bolnavă…

***

La data de 23 martie 2017, Biroul de Presă al Patriarhiei Române a dat publicității Precizări privind organizarea și desfășurarea Marșului pentru viață din ziua de 25 martie 2017, prin care infirmă obligativitatea participării preoților și credincioșilor la această activitate, după cum urmează:

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a binecuvântat demersul Asociației „Studenți pentru viață” de a organiza cea de-a șaptea ediție națională a Marșului pentru viață, eveniment care va avea loc în după-amiaza zilei de 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri) în 285 de localități.

Aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Patriarhia Română nu face parte dintre organizatori, dar a binecuvântat și sprijină spiritual manifestarea.

Precizăm că participarea clerului şi mirenilor la acest eveniment nu este obligatorie, ci benevolă.

În cadrul acestui eveniment sunt reafirmate valorile familiei creștine tradiționale, îndeosebi darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă”.


[1] În ziua de 9 februarie 2017, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia, printre altele, a fost hotărâtă binecuvântarea și sprijinirea organizării la nivel naţional a Marşului pentru viaţă 2017 – „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”Acest eveniment se va desfăşura în după-amiaza zilei de sâmbătă, 25 martie 2017 (sărbătoarea Bunei Vestiri). Prin acest eveniment se mărturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Române, valorile familiei creștine tradiționale.

[2] U.T.C. – Uniunea Tineretului Comunist.

[3] F.D.U.S. – Frontul Democrației și Unității Socialiste.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentJean-Paul Tucan – derbedeul politicianist cu care s-a înhăitat Tăriceanu și ALDE
Articolul următorDezastru ecologic și fapte penale la Costinești
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.