Teodosie, antihristule, din cauza ta, unii oameni sunt dezorientați și își pierd credința în ortodoxie

0
296

Am fost contactat pe facebook de o persoană (nu conteaza numele si alte date de identificare) cu care am avut următorul dialog:

Credincios:„Bună ziua, domnule Cumpănă. Numele meu este (…) și v-aș ruga să-mi acordați câteva minute. Credeți că aveți disponibilitate?

Cumpănă Constantin: – Bună ziua. Cu mult drag.

Credincios:Vă mulțumesc. Sunteți absolut hotărât să răzbateți și aproape că îmi stârniți invidia. Ce vă determină să nu renunțați? Sunteți neobosit și convins că aveți sorți de izbândă. Am nevoie de un așa curaj într-o luptă aproape pierdută din start… Un Înaltpreasfințit pe care mulți, printre care și eu, îl detest, într-o luptă ca și cu Don Quijote.   L-am întâlnit de mai multe ori și am dat câțiva pași înapoi. Urmează să-l reîntâlnesc și sper să am decența de a nu-l scuipa.

C.C.:Cu ce vă ocupați?… Preot? Student la Teologie?

Iisus le-a zis: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva. Fiindca vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Și vor înșela pe mulți. (Matei 24:4,5).
Iisus le-a zis: „Băgați de seamă să nu vă înșele cineva. Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: „Eu sunt Hristosul!” Și vor înșela pe mulți. (Matei 24:4,5).

Credincios:Dezorientată din punct de vedere religios, 50 de ani, botezată, cununată, în drum spre ateism.

C.C.:Nu trebuie să urmați drumul spre ateism. Toți trebuie să credem în CEVA/ CINEVA!

Credincios:În afară de noi și forțele noastre? Și ce speranțe aveți?

C.C.: – Eu cred că Dumnezeu nu poate să țină cu Antihrist. Puterea mea stă în CREDINTĂ și în dorința de DREPTATE și ADEVĂR.

Credincios:Aveți multă credință.

C.C.:Nenorocirea este ca Antihrist este susținut de oameni!

Credincios: – De pot să mă alătur în lupta Dumneavoastră și să redevin ortodoxă la propriu, convertiți-mă!

C.C.:Eu nu convertesc oameni… Omul trebuie să vrea, să simtă, să creadă!

- “Atunci dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici sau acolo!”, să nu-l credeți. Căci se vor scula hristoși mincinoși și prooroci mincinoși; vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși”. (Matei 24:23, 24). - “Deci dacă vă vor zice: „Iată-L în pustiu!”, să nu vă duceți acolo! „Iată-L în odăițe ascunse!”, să nu credeți”. (Matei 24:26).
– “Atunci, dacă vă va spune cineva: „Iată, Hristosul este aici sau acolo!”, să nu-l credeți. Căci se vor scula hristoși mincinoși și proroci mincinoși; vor face semne mari și minuni, până acolo încât să înșele, dacă va fi cu putință, chiar și pe cei aleși”. (Matei 24:23, 24).
– “Deci, dacă vă vor zice: „Iată-L în pustiu!”, să nu vă duceți acolo! „Iată-L în odăițe ascunse!”, să nu credeți”. (Matei 24:26).

Credincios:Dacă Biserica n-ar fi o instituție, poate ne-am schimba optica.

C.C:Biserica suntem TOȚI… Dumnezeu este UNIC.

Credincios: Multă sănătate și energie vă doresc! Mulți sorți de izbândă în lupta dumneavoastră pentru adevăr!

C.C.:Doamne, ajută!…“.

Să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți proroci mincinoși. …și orice duh care nu mărturisește pe Iisus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire ați auzit. El chiar este în lume acum. (Ioan 4:1,3).
Să nu dați crezare oricărui duh; ci să cercetați duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieșit mulți proroci mincinoși. …și orice duh care nu mărturisește pe Iisus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire ați auzit. El chiar este în lume acum. (Ioan 4:1,3).

P.S. – Iudelor, încetați cu manipulări și imbecilități de genul „Sunt atacuri concertate împotriva Bisericii Ortodoxe Române“!… Nu vă atacă nici dracul! Voi, satanelor, așa-zișii „înalți ierarhi“, atacați Biserica, trădați Credința, Lumina, Dreptatea și Adevărul Lui Hristos! Voi sunteti antihriștii, diavolilor!… De voi trebuie să ne lepădăm, lepădăturilor!…

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentÎPS Teodosie, ești urât de propriii consilieri!
Articolul următor„În ghiarele lui Terente“ – memoriul captivei Sylvia Cernescu
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here