Teodosie amenință politicienii: „Voi spune preoților cu cine să voteze enoriașii!“

0
1454

Patriarhia Română, lepădați-vă de Teodosie! Scăpați-ne de acest ticălos!

Noi, cei de la REZISTENȚA, ne-am pronunțat în nenumărate rânduri că Teodosie, în prezent inculpat aflat în stare de control judiciar, este un ticălos, un trădător al B.O.R. și al ortodoxiei.

Faptele sale de o gravitate excepțională sunt de notorietate și au murdărit și infectat grav imaginea Bisericii Ortodoxe Române, afectând credibilitatea acesteia, alungând mulți preoți și credincioși spre alte organizații religioase sau secte, chiar autorul acestui articol solicitând Patriarhiei ieșirea din comuniune cu acest individ nerușinat, păcătos și cu un caracter mizerabil.

Așa după cum bine se cunoaște (și noi am scris foate multe despre acestea), pe teritoriul orașului Constanța sunt amplasate o mulțime de așa-zise biserici, care nu numai că par a fi mai degrabă niște grajduri/ șandramale, decât lăcașuri de cult, dar nici nu  dețin autorizații de construcție.

Una dintre aceste făcături este amplasată la hotarul dintre Constanța și Mamaia, în zona fostelor stații de taxare și bariere, la stânga podului de la Satul de Vacanță (citește aici: https://rezistenta.ro/cuibusor-de-nebunii-cu-cruce-tramvai-si-drapelul-romaniei/).

Într-o recentă întrunire (septembrie 2016) a Consiliului Local Municipal Constanța a fost respins proiectul de hotărâre prin care urma să fie atribuit un teren, unde să se construiască o capelă.

Arhiepiscopia Tomisului, personal căpetenia acestei instituții, în loc să se conformeze deciziei Parlamentului local, în loc să-și dovedească respectul pentru aleșii constănțenilor și pentru arhitectura orașului, crezând în continuare că puterea banilor, traficul de influență, teama politicienilor de pierderea de voturi, controlate prin manipularea credincioșilor după bunul plac al lui Teodosie, pot fi aceleași ca în ultimii 15 ani, nu a renunțat deloc, dimpotrivă.

La scurt timp după înfrângerea din Consiliul Local, pe la jumătatea acestei luni, Teodosie a început cu intervențiile obișnuite pe la unii lideri locali ai partidelor, la început cu cuvinte mieroase și din cărți alese, apoi, fiind categoric refuzat, cu amenințări ticăloase, în stilul caracteristic.

În ce registru se aflau amenințările? Evident în cel electoral, ticălosul amenințând liderii partidelor cu pierderea masivă de voturi la viitoarele alegeri parlamentare, expresia sa fiind: „Atunci, le voi spune preoților cu cine să voteze enoriașii!“

Faptul în sine este de o gravitate excepțională, motiv pentru care îi îndemn pe acei lideri de partid asupra cărora Teodosie și-a exercitat presiunile și au fost amenințați/ șantajați, să facă publice aceste ticăloșii, pentru a pune capăt șirului de fărădelegi ale penalului.

Numai în acest fel vom scăpa de toate gunoaiele infecte care ne sufocă de peste 25 de ani existența!

De ce tace Patriarhia Română? Vrea să pună patrafirul pe țambal?

Un alt fapt care intrigă opinia publică este lipsa de reacție a Patriarhiei Române, care lasă impresia unei toleranțe complice, dar și a unei tentative de punere a patrafirului[1] pe țambal.

De ce nu este retras sau suspendat acest individ, aflat în contradicție flagrantă cu canoanele și regulamentele B.O.R., dar și cu unele prevederi ale Codului penal, el aflându-se în prezent sub control judiciar decis de D.N.A. Constanța?

Este mai mult decât imoral, este o jignire și o sfidare grosolană a învățăturilor Lui Iisus și ale Sfinților Părinți ca acest infractor să continue să intre în Sfântul altar al Bisericii, să slujească Sfânta Liturghie (la data de 23 octombrie 2016, ora 09:00, Teodosie a oficiat Sf. Liturghie la Catedrala „Sf. Pteru și Pavel” din Constanța!), Sfintele Taine ale Botezului, Mirungerii, Împărtășaniei, Spovedaniei, Hirotoniei, Cununiei și a  Maslului, precum și celelalte ierurgii[2].

Sfințiile Voastre din Sf. Sinod al B.O.R.!

Preafericirea Voastră Daniel Ciobotea!

Pentru numele Lui Dumnezeu!

Puneți capăt deîndată acestei situații tensionate de la Constanța!

Nu mai tolerați această umilire a Bisericii strămoșești!

Dovediți-vă înțelepciunea, fermitatea și corectitudinea!

Dovediți-vă respectul pentru Adevăr și Dreptate!

Interveniți printr-o decizie urgentă,

extrem de necesară și benefică pentru o mare comunitate de credincioși!

Iubiți-vă turma pe care o păstoriți!

Dovediți iubire și credință în Sfânta Trinitate!


[1] Patrafir, patrafire, – Obiect din odăjdiile bisericești, în formă de fâșie lungă de stofă, de mătase etc., pe care sunt brodate motive religioase, purtat de preoți peste stihar, când oficiază.

[2] Ierurgíe, ierurgii, – Slujbă bisericească de binecuvântare și de sfințire a oamenilor și a lucrurilor, care se săvârșește în diferite împrejurări (sfințirea apei, binecuvântarea caselor, înmormântare, parastas etc.).

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentTEODOSIE, un trădător al B.O.R și al ortodoxiei
Articolul următorTeodosie, ticălosule, jos labele de pe Arhiepiscopia Tomisului!
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.