Warning: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home3/rezistenta/public_html/wp-config.php on line 206
Teodosie a angajat un mort la poarta Arhiepiscopiei! – Rezistenta
Site icon Rezistenta

Teodosie a angajat un mort la poarta Arhiepiscopiei!

NOTA REDACȚIEI REZISTENȚA.ro: Cristinel-Viorel IBRIȘ este un tânăr (31 de ani) născut în comuna Jitia (Vrancea), infractor de notorietate, aflat, începând cu anul 2008, în atenția și cercetările Poliției, dar și judecata și sentințele Justiției.

Faptele comise de acesta sunt foarte numeroase și deosebit de grave, dar, pentru că prezentarea detaliată a acestora ar necesita un spațiu prea mare, vă recomandăm să le lecturați la adresele specificate la finalul acestui articol.

Din investigația noastră reiese că, într-adevăr, numitul Cristinel-Viorel Ibriș a urmat cursurile Seminarului Teologic din Făgăraș, poartă straie monahale, fiind cântăreț la strană la o biserică din localitatea Ovidiu (jud. Constanța), și, în funcție de interesele personale, se prezintă ca fiind și călugărul Varsanufie! 

Din trecutul lui Ibriș mai reiese că a fost iubitul fiicei șefului Postului de Poliție din Jitia, în prezent locuind la părinții iubitei sale (cosmeticiană) din Constanța.

A fost hirotonit de I.P.S. Gherasim Bratu, mitropolitul Bisericii Autonome din România, dar, pentru că, ulterior, a fost aflat trecutul său infracțional, a fost depus din treaptă (suspendat de la slujirea celor sfinte) de acesta.

În mod ciudat, preotul fără drept de slujire a ajuns la poarta inculpatului Teodosie și a fost imediat angajat de acesta ca portar și ca „om bun la toate“, banii pentru „ascultările“ prestate de infractor provenind din buzunarul fără fund al lui Teodosie, fără ca sumele să fie evidențiate în documente specifice, deci individul muncește „la negru“, fiind plătit din „bani negri“! Mai mult decât atât, inculpatul Teodosie intenționează să-l hirotonească pe inculpatul Cristinel-Viorel Ibriș, deși cunoaște trecutul infracțional al acestuia, dar… infractor la infractor nu își scoate ochiul!

MONITORUL de VRANCEA, 28 iunie 2016: „«Șoferul penal» al Vrancei și-a înscenat propria moarte, pe care a anunțat-o într-un e-mail trimis redacției noastre“.

Fapt revoltător, individul, deși este MORT în documente (veți înțelege cauzele și împrejurările morții sale din lecturarea articolului de mai jos), completează „constelația“ de infractori aflați în stare de control judiciar din cadrul acestei instituții compromisă: Teodosie Petrescu, Gheorghe Nadoleanu, Malaxa Bogdan-Petrișor, Ștefan AurelianCojocaru Ciprian-Ioan și… Cristinel-Viorel Ibriș.

Care sunt motivele pentru care un individ cu un asemenea trecut infracțional este paznicul uşii de la instituția la care mai prestează încă inculpatul Teodosie?

Ce caută un astfel de infractor, care, în complicitate cu mama sa, și-a înscenat propria moarte, stând lângă inculpatul Teodosie, înalt ierarh, membru al Sf. Sinod al B.O.R., onorat (gratuit, e adevărat!) cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler?

Oare pentru ca să fie folosit la comiterea a cine știe ce fapte antisociale, pentru că infractorul nu mai are identitate? Având în vedere trecutul său plin de fapte excepțional de grave, în flagrantă contradicție cu canoanele și regulamentele B.O.R., blasfemii la învățămintele Lui Iisus, ale Sf. Apostoli și Sf. Părinți, dar și împotriva prevederilor Codului penal, pe infractorul Teodosie îl credem în stare de orice.

Reamintim cititorilor că inculpatul Teodosie se complace să fie înconjurat de o gașcă de violatori ai canoanelor și regulamentelor bisericești (curvari, bețivi, hoți, unii trimiși în judecată) și nu mai miră pe nimeni faptul că numărul acestora crește, căci cine se-aseamănă se adună.

Toate acestea au loc pe fondul manifestărilor de protest ale milioanelor de români ieșiți în stradă, în timp ce sistemul ticăloșit din Sf. Sinod, Mitropolii și Arhiepiscopii din cadrul B.O.R. menține în funcții o mulțime de preoți penali, inclusiv pe așa-zisul „înalt ierarh“-infractor Teodosie Petrescu – rușinea ortodoxiei.

Iată că Biserica Autonomă Română, organizație religioasă legală, oferă lecții de moralitate fariseilor, ipocriților și iudelor din conducerea B.O.R. şi manifestă o atitudine fermă împotriva penalilor, în timp ce Patriarhia Română rămâne imobilizată doar în stadiul de emitere a unor comunicate sforăitoare, aparent sublime ca intenții, dar lipsite de orice utilitate practică, referindu-se ferm și direct la lupta anticorupție.

Nesimțirea, nerușinarea, fariseismul și lașitatea sunt cu atât mai evidente când avem în vedere că, nu mai departe de anul trecut (iunie 2016), Arhiepiscopia Tomisului, cu binecuvântarea penalului Teodosie, a dat publicității așa-numita „Listă a rușinii“ (vezi aici), care cuprindea, printre alții, și cinci preoți caterisiți pentru fapte existente numai în mintea plină de ură și răzbunare a netrebnicului „înalt ierarh“ de la malul Mării (vezi aici).

Ei bine, din iubire pentru Iisus și slujirea semenilor, acești preoți au trecut la Mitropolia Autonomă, dar, acum, trădătorul ortodoxiei, inculpatul Teodosie Petrescu, primește la sânul său și al Arhiepscopiei Tomisului (entitate autonomă din cadrul B.O.R.), un preot înlăturat de Mitropolia Autonomă pentru fapte penale cu adevărat grave!

Așadar, după mintea lui Teodosie și a celorlalți ierarahi, când un preot este alungat din sânul B.O.R. și aderă la Biserica Autonomă, omul este blamat, umilit, jignit și intimidat, dar când un preot depus din treaptă de Biserica Autonomă vine la ușa Arhiepiscopiei, individul este primit cu brațele deschise, onorat, plătit și pus în ramă de icoană, chiar dacă este un infractor periculos dovedit!

Se mai poate vorbi de judecată sănătoasă, în acest caz? Care este logica acestor indivizi?

Mai putem vorbi de maturitate, de înțelepciune? Dar de dreptate, de adevăr, de corectitudine?

Ce ai în cap, Teodosie, inculpatule? Aceasta este judecată de ierarh, de păstor de turmă?

Vremea ta a trecut, nerușinatule!

Îți meriți soarta, om de nimic și fără Dumnezeu!

Zilele tale în libertate îți sunt numărate și te așteaptă nopți lungi și grele!

Redăm mai jos articolul de pe portalul www.avocatura.com (vezi aici), semnat de Nicoleta Cristea, apărut la data de 26 ianuarie 2017.

Titlul, subtitlurile și sublinierile aparțin redacției REZISTENȚA.ro

Cristinel Viorel IBRIȘ – „Mi-au dat arest la domiciliu, dar unde să mă pună, la cimitir?”

Mortul arestat la domiciliu!

«O ședință cel puțin interesantă la Tribunalul Vrancea, unde un mort – în acte – contestă un rechizitoriu confirmat de Judecătoria Focșani. A se sublinia că inculpatul în cauză are în spate minim patru dosare penale, unul judecat în paralel la Judecătoria Constanța, iar un altul în care a scăpat de răspunderea penală, după ce și-a procurat acte care să dovedească că nu mai este viu. Da, inculpatul chiar pentru aceasta este judecat: fals material în înscrisuri oficiale, falsificarea de instrumente oficiale și folosirea de instrumente oficiale false, infracțiuni comise atunci când și-a procurat propriul certificat de deces.

În vara acestui an, pe rolul Judecătoriei Focșani ajungea un dosar al unui cunoscut client al instanțelor vrâncene. De această dată, vrânceanul fusese trimis în judecată după ce și-a procurat un certificat fals de deces, iar în dosar inculpat este și mama acestuia.

Judecat și pe raza altor județe, inculpatul a luat în râs clemența instanțelor care l-au eliberat din arestul preventiv. De ce? Pentru că, având certificatul de deces în buzunar, judecătorii au greșit și i-au dat arest la domiciliu. Nu o spunem noi, ci chiar inculpatul, în fața Tribunalului Vrancea: m-au pus în arest la domiciliu, dar am întrebat, unde să mă trimită, la cimitir???

Mama și fiul, complici la fărădelegi

Mama și fiul au fost trimiși în judecată la sfârșitul lunii iunie, după ce, în 2015, Cristinel Viorel Ibriș ar fi falsificat ștampilele în vederea eliberării unui certificat de deces pe numele său.

Mama acestuia va fi judecată pentru uz de fals, deoarece a depus anul trecut certificatul constatator de deces al fiului la Primăria Sectorului 3 București.

Cei doi au recunoscut faptele, au fost trimiși în judecată, judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Focșani s-a pronunțat pe legalitate. Însă pare că circul abia a început.

Un mort… pios

Săptămâna aceasta, vrânceanul Ibriș s-a prezentat la Tribunalul Vrancea, într-o contestație. În straie de preot, cu barbă, pios, aparent fără niciun trecut infracțional în urmă. Și a explicat ce a înțeles dumnealui din bogata experiență ca inculpat. Sunt trimis în judecată ca o persoană nulă, care nu are niciun act. Când trăiam aveam un buletin. Trecutul meu este unul de care nu sunt foarte mândru. Pentru a scăpa de lumea care mă căuta, a trebuit să obțin un certificat de deces. Oriunde mă duc, apar decedat, s-a plâns inculpatul Ibriș de situația delicată în care s-a băgat de unul singur.

Varsanufie – călugărul sub acoperire

Totodată, inculpatul  îmbrăcat în straie monahale a explicat că în prezent este preot în localitatea Ovidiu și locuiește la socri. La întrebările instanței, inculpatul a încropit și o altă poveste.

Anume că lăcașul de cult unde ar sluji se numește «Nașterea Maicii Domnului», dar nu este angajat – din motive evidente – și lucrează gratis, sub numele de părintele Varsanufie.

Acestea nu au fost singurele elucubrații ale inculpatului. Acesta a chemat „în ajutor“ prevederile art. 16, lit. «f» din Codul de Procedură Penală, potrivit căruia acțiunea penală nu poate fi exercitată dacă a intervenit decesul inculpatului.

După cum vom arăta mai jos, această prevedere l-a scăpat pe inculpat de o altă condamnare, pe raza Curții de Apel Ploiești[1], acesta fiind și scopul pentru care vrânceanul și-a falsificat certificatul de deces, faptă pentru care a fost trimis acum în judecată la Focșani.

„Aberații juridice“

Susținerile inculpatului au fost întărite de avocatul numit din oficiu, care a solicitat instanței să admită contestația împotriva încheierii de cameră preliminară de la Judecătoria Focșani, prin care se dispusese începerea judecății. „Încheierea este netemeinică și nelegală. Inculpatul nu are act de identitate valabil. Trebuie clarificat acest aspect, pentru că i se încalcă dreptul la apărare. De exemplu, dacă se duce la arhivă și solicită propriul dosar la studiu, i se cere un act de identitate, în lipsa căruia cererea îi este respinsă. Este încălcat vădit dreptul la apărare. Neavând un act de identitate nu poate fi legitimat. Nici măcar nu poate încheia un contract de asistență juridică“ – a atras atenția avocatul Luciana Balcu.

Nu știu cum să răspund la aceste aberații juridice. Dumnealui nu este decedat, are un certificat de naștere care dovedește că e în viață. Nu putem spune că în cazul acesta operează prevederile alin. 10 Cod de Procedură Penală. Noi considerăm că încheierea dată de judecătorie este legală și temeinică – a punctat procurorul de ședință.

După aceasta, însă, inculpatul a mai găsit o problemă. Ne ducem și pe nulitate, deoarece a fost ședință publică, deși nu trebuia. au fost «n» persoane în sală, a mai susținut inculpatul, care a început să citeze din articole și legi. Și nu e de mirare că a reținut câteva prevederi legale – poate nu neapărat și aplicabilitatea lor.

Moartea vine și prin e-mail

Cel puțin din anul 2008, inculpatul care și-a înscenat moartea pentru a scăpa de condamnări este în conflict deschis cu legea. A început ușor, cu infracțiuni la legea circulației. Adică șofa prin comuna de baștină și prin împrejurimi fără să aibă carnet.

Apoi a trecut la furt și evaziune fiscală. Iar când s-a «copt» primul dosar, Cristinel Viorel Ibriș a fost trimis în judecată – la doar 22 de ani – pentru cinci fapte de conducere a unui autoturism fără a poseda permis de conducere, un furt calificat, o părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și evaziune fiscală.

«Prietenos» cu presa locală, Ibriș a ținut legătura constant cu jurnaliștii, pe care la un moment dat chiar i-a anunțat că nu mai este viu. Practic, la redacția unui cotidian local din Vrancea a fost trimis un mail în care se dădeau câteva detalii absurde despre deces, ulterior adevăratul mister al morții fiind elucidat tot de procurori.

Condamnat pentru 13 infracțiuni

Fix în urmă cu doi ani, pe 26 ianuarie, la Judecătoria Râmnicu Sărat ajungea un dosar în care Ibriș, alături de alte nouă persoane, era judecat pentru înșelăciune. Anii trecuseră, era loc de infracțiuni mai serioase.

În 2015, vrânceanul Ibriș era acuzat că a falsificat adeverințe de salariat, cu care a obținut credite pentru a cumpăra electrocasnice. Inițial trimis în judecată în stare de arest, lui Ibriș i-a fost înlocuită măsura cu arestul la domiciliu în mai 2015, într-o contestație judecată la Tribunalul Buzău.

O lună mai târziu, Judecătoria Râmnicu Sărat a admis o cerere de-ale inculpatului, ajungându-se la măsura preventivă a controlului judiciar. Firește, fiecare dintre măsuri aducea cu sine o serie de obligații, potrivit legii.

Însă, chiar dacă magistrații au considerat că inculpatul poate fi judecat în afara gratiilor, pedeapsa ulterioară, l-a trimis înapoi. Teoretic.

În august 2015, Ibriș a fost condamnat pentru nu mai puțin de 13 infracțiuni. Total: dispune revocarea liberării condiţionate de 822 zile, rest rămas neexecutat din sentinţa penală 311/ 17.11.2009 a Judecătoriei Râmnicu Sărat definitivă prin decizia 1059/ 22.10.2010 a Curţii de Apel Ploieşti şi (…) dispune executarea acestei pedepse rămasă neecutată alături de pedeapsa rezultantă de 6 ani şi o lună închisoare, în total urmând să execute 6 ani, o lună şi 822 zile.

Totodată, prin sentință a fost dedus din pedeapsa aplicată durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu, de la data de 19.11.2014 – 26.06.201. Și s-a dispus emiterea mandatului de executare. A urmat apelul, judecat la Curtea de Apel Ploiești. Momentul cheie al infracțiunii pentru care este acum judecat vrânceanul Ibriș, din nou în județul de baștină. Finuț, la primul termen din apel, Ibriș a cerut instanței un mic răgaz, dat fiind că urma să fie operat la coloană. A urmat apoi șocul, chiar pe 24 noiembrie 2015!

Achitat, pentru că este decedat

Având în vedere că la dosar s-a depus copia certificatului de deces al inculpatului şi constatând incidente în cauză prevederile art. 25, alin. 5 Cod Procedură Penală, urmează a se efectua numai adresă privind clarificarea decesului inculpatului şi acordă termen de judecată la 13.01.2016.

Firește, actele de deces fiind înregistrate la Primăria Sectorului 3 din București, finalul procesului nu este greu de intuit. A acelui proces. Chiar dacă era, culmea, o zi de 13 – din ianuarie 2016 – vrânceanul Ibriș a avut câștig de cauză. Prin deces, cum ar veni.

Desfiinţează în parte sentinţa, în latură penală şi civilă, numai în privinţa acestui inculpat şi pronunţă o nouă hotărâre, în sensul că: …încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Ibriş Cristinel Viorel pentru infracţiunile pentru care acesta a fost trimis în judecată prin rechizitoriul 2311/ P/ 2014 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, prin decesul inculpatului şi înlătură dispoziţia de revocare a liberării condiţionate a acestuia cu privire la restul neexecutat de pedeapsă de 822 zile închisoare. Totodată, acțiunea civilă a fost lăsată nesoluționată, cum altfel?

Tânăr, „mort“ și… neliniștit

Vrânceanul Ibriș a continuat însă să își vadă de ale sale activități. Nu o spunem noi, ci un alt rechizitoriu, ajuns la Judecătoria Constanța, anul trecut. Unde nu mai era mort, un adevărat miracol. Mortul Ibriș a și fost arestat, pe 31 martie, prin încheierea din camera de consiliu 177 din data de 31.03.2016, pronunţată de Judecătoria Constanţa – Secţia Penală în dosarul 7511/ 212/ 2016 (vezi aici – n.n.). Tot pentru o înșelăciune, două părți civile, două părți vătămate. De această dată, o companie de telefonie mobilă.

În mai, dosarul a trecut cu bine de camera preliminară, Judecătoria Constanța constatând legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul 3146/ P/ 2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privind pe inculpatul IBRIŞ CRISTINEL-VIOREL (…), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune (persoană vătămată S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A. – ORANGE STORE AUCHAN CITY SUD – punct de lucru Constanţa); înşelăciune (persoană vătămată S.C. POCAVTSO PRODCOM S.R.L. Craiova-Prange Store punct de lucru în Constanţa); tentativă la înşelăciune (2 infracțiuni – n.r.), uz de fals (4 infracțiuni – n.r.), fals privind identitatea.

Din nou, în octombrie, vrânceanul Ibriș a convins că este o persoană de încredere și a fost pus în libertate. Adică i-a fost înlocuită măsura cu arestul la domiciliu. Această clemență este cea care a fost luată în râs de inculpatul Ibriș la termenul de la Tribunalul Vrancea.

Arestat la domiciliu, dar cu drept de participare la ritualurile religioase

Ulterior, probabil monah fiind – dacă într-adevăr a și verificat cineva – inculpatului i-a fost încuviințat pe durata arestului la domiciliu dispus prin încheierea din 06.10.2016 a Judecătoriei Constanţa, pronunţată în dosarul 9558/ 212/ 2016/a8[2], părăsirea imobilului din (…), în fiecare zi de duminică, în intervalul orar 07.30 – 14.00, strict pentru a se deplasa şi pentru a pentru a participa la ritualurile religioase organizate la Biserica «Sf. Nicolae» din oraşul Ovidiu, strada Insulei, nr. 6, județul Constanţa.

Sub control judiciar, alături de inculpatul Teodosie și gașca de la Arhiepiscopia Tomisului

Câteva luni mai târziu, la două zile după Moș Nicolae, vrânceanul Ibriș a primit o veste bună: înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul IBRIŞ CRISTINEL-VIOREL, cu măsura preventivă a controlului judiciar, măsură ce urmează a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 05.02.2017.

Acum rămâne de văzut cum se vor descâlci ițele dosarelor și pulsul inculpatului, dat fiind că, în continuare, vrânceanul pare a căuta tertipuri pentru a se sustrage din fața răspunderii penale».

***

Mai multe detalii despre personajul Cristinel-Viorel IBRIȘ și faptele sale puteți lectura mai jos:

– EVENIMENTUL ZILEI (27 ianuarie 2009, „Tânăr de 22 de ani, spaima şoselelor din Vrancea“, vezi aici),

– ZIARUL de VRANCEA (30 ianuarie 2009, „Nu sînt smecher sau traficant de droguri“  vezi aici),
– ZIARUL de VRANCEA (11 iunie 2009, „Șmecherul de Jitia s-a ales cu un dosar stufos“, vezi aici),
– CANCAN.ro (04 septembrie 2010, Călugăr acuzat că a furat 100 de mașini“, vezi aici),
– MONITORUL de VRANCEA (25 ianuarie 2011, „«Șoferul penal» al Vrancei a intrat în refuz de hrană“, vezi aici),

– MONITORUL de VRANCEA (09 mai 2011, „Șoferul penal vrea să-și schimbe numele“, vezi aici),

– MONITORUL de VRANCEA (22.11.2014, „Vrânceanul care a păcălit mai multe magazine este Cristinel Ibriș, «șoferul penal» al Vrancei“, vezi aici),

– MONITORUL de VRANCEA (16 mai 2015, „Dezvăluirile lui Cristinel Ibriș! Om de afaceri din Focșani implicat în dosarul falsificării de adeverințe“, vezi aici),

– MONITORUL de VRANCEA (15 ianuarie 2016, „«Șoferul penal» al Vrancei a murit. Ce l-a răpus și unde a fost înmormântat nu se știe“, vezi aici),

– LIBERTATEA (27 iunie 2016, „Un infractor din Vrancea și-a înscenat moartea ca să scape de pușcărie“, vezi aici),

– MONITORUL de VRANCEA (28 iunie 2016, „«Șoferul penal» al Vrancei și-a înscenat propria moarte, pe care a anunțat-o într-un e-mail trimis redacției noastre“, vezi aici),

– MONITORUL de VRANCEA (22 august 2016, „Dosarul lui Ibriș, «șoferul penal» al Vrancei, și al mamei lui, amânat pentru câteva zile“, vezi aici).


[1] https://termene.ro/detalii_dosar/17718725

[2] http://www.jurisprudenta.com/dosare-procese/2016/9558q212q2016-212/

http://www.jurisprudenta.com/dosare-procese/2016/9558q212q2016qa2-212/

 

Comentează pe Facebook