Scandal de pomină în familia muftiului Iusuf Murat

0
3095

În afara numeroaselor fapte penale comise de muftiul Iusuf Murat, rușinea comunității musulmane din România, fapte extrem de grave, care au fost aduse deja la cunoștința autorităților competente, în cele ce urmează ne vom referi la starea de (i)moralitate a acestui individ netrebnic, considerând că aceasta este de interes public.

Se pare că treburile interne din familia muftiului Iusuf Murat sunt departe de a fi rezolvate, astfel că, în urmă cu ceva timp (să fie vreo trei luni), la fostul domiciliu conjugal de pe strada Națiunilor din localitatea Poarta Albă, a avut loc un scandal de pomină între „stareța” Iusuf Murat și fosta sa soție, doamna „G“.

În plină noapte, în jurul orelor două, liniștea comunității locale a fost tulburată de zgomote sinistre de mobilă distrusă, obiecte aruncate și dezmembrate de pereții casei, reproșuri multe și grave susținute cu urlete, completate, în cele din urmă, de sirenele ambulanței și mașinii „mascaților”, forțe de intervenție chemate de urgență la fața locului pentru aplanarea unui conflict ce tindea să se extindă la cote ce ar fi depășit cu mult utilizarea pumnilor, picioarelor și a vocilor ridicate, și tindea să se transforme într-o bătălie generalizată din care nu ar fi lipsit armele albe, obiectele contondente și sângele celor două părți combatante.

received_1955144051389769Potrivit surselor noastre, se pare că doamna „G“, fosta soție musulmană a muftiului Iusuf Murat, mamă a doi copii, realizați de comun acord cu fostul Crai de Poarta Albă, a aflat în acea zi despre relația extraconjugală a soțului cu o doamnă ortodoxă, iubire din care rezultase deja un Făt Frumos pe care muftiul a fost nevoit să-l recunoască… numai în urma unui test de paternitate.

Evident, la aflarea unei asemenea vești, doamna „G“ a fost cuprinsă de o stare de „firească“ isterie, urmată de reproșuri și țipete aproximativ la fel de firești, care au depășit cu mult maximul decibelilor admiși în localitatea constănțeană, destinatarul fiind fostul soț de care se despărțise în fapt, dar sosise „cu treburi“ pe la fostul domiciliu conjugal.

Reproșurile venite din partea doamnei „G“ nu au fost deloc acceptate de „stareța penală” Iusuf Murat, care a găsit de cuviință să-și contrazică vehement fosta parteneră de viață, fără să solicite în prealabil dreptul la replică.

Neprimind acest drept și nemaifiind tolerat în domiciliu, Iusuf Murat și-a dovedit combatanta guralivă cu un tratament în forță, conflictul trecând cu ușurință de la replici turcești la lupte tătărești (küreș).

Probabil că, pentru a se sustrage de orice acuză în cazul apariției unei eventuale plângeri, la care putea fi atașat și un posibil certificat medico-legal, muftiul și-a adus aminte de vechile metode ale predecesorilor săi din istorie (Ștefan cel Mare și Suleiman Pașa la Podul Înalt și Războieni) și a început să aplice „tactica pământului pârjolit“, distrugând tot mobilierul și alte bunuri comune din casă.

received_1955144048056436Sursele noastre nu au vorbit absolut nimic despre otrăvirea vreunei fântâni și nici dacă au fost incendiate casa, acareturile, bunurile și recoltele, dar ne-au mărturisit despre apariția rănirilor prin tăieturi la picioare cu cioburi de la bibelouri, lustre și oglinzi, situație deosebită care a reclamat asistență medicală de specialitate din partea personalului chemat și sosit de urgență la locul confruntării.

În timpul aprigului conflict, doamna „G“ a fost amenințată ca nu cumva să aibă tupeul să depună plângere, căci riscă să fie acționată în instanță pentru distrugerea de bunuri, constând în mobilier și alte obiecte comune, situație extremă în care s-a ajuns la un compromis acceptat: și-a făcut „bocceluța” și, împreună cu cei doi copii realizați de comun acord de foștii soți, a fost nevoită să-și abandoneze locuința conjugală, mutându-se la părinții dintr-o localitate aflată pe DN 22C.

Se spune că, din acea noapte de pomină, doamna „G“ nu a mai fost văzută în Poarta Albă, dar, în schimb, cei doi copii își vizitează consecvent bunicii.

Între timp, ne-au parvenit informații potrivit cărora, în cele trei luni de când și-a alungat familia, Iusuf Murat și-a făcut timp o singură dată să-și scoată copiii la plimbare, el fiind foarte (pre)ocupat cu distrugerea geamiilor și cimitirelor musulmane din Dobrogea.

a18952547_1912446905659484_6546172424552198288_nMai mult, după alungarea familiei sale musulmane, netrebnicul a petrecut sărbătoarea Kurban Bayram în sânul familiei netradiționale din Poarta Albă, împreună cu noua sa „achiziție“ ortodoxă și rodul iubirii din această relație de concubinaj.

Faptele penale și imorale ale fostului pelerin la Mecca, compromit grav moralitatea muftiului Iusuf Murat (despre demnitate și loialitate față de Allah nici nu poate fi vorba!), căci cel ce se pretinde a fi liderul unui cult religios ar trebui să fie un reper pozitiv pentru toți musulmanii din România, și nu numai.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentVești dintre homosexualii din Sinodul B.O.R.
Articolul următorRugăciune de iertare a păcatelor grave comise de unii ierarhi și preoți români
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.