Șandramaua din parcul Gării nu va fi niciodată biserică

0
1515

Inițial, lucrările pentru construirea bisericii cu hramul „Sf. Arhidiacon Ștefan“, amplasată în parcul de la gară, au fost demarate în anul 2003, dar au fost sistate la scurt timp, întrucât era strict necesară rezolvarea unor probleme ce țineau de obținerea autorizației de construcție cu avizul D.J.C.C.P.N.C. – Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național Constanța.

Se avea în vedere faptul că viitoarea construcție urma să fie ridicată în așa-numita „zonă extramurală a vechii cetăți Tomis“, atestată documentar ca fiind zonă de necropolă de o valoare documentară inestimabilă (cuprinde straturi arheologice suprapuse din epoca greacă, elenistică, romană, romano-bizantină, morminte din epoca paleocreștină)._MG_9185 - Copy

Numele acestei bisericii a fost murdărit de numeroase scandaluri cauzate, pe de o parte, de ticăloșiile unor preoți și, pe de altă parte, de modul în care au fost gestionate materialele și proiectul construcției începută în anul 2005.

Lucrările trebuiau să fie reluate de la 1 iulie 2005, după declarația dată presei de preotul Tănase Caraiane, care susținea că „au fost cumpărate materiale, însă biserica nu a avut fonduri, aproximativ 200-300 de milioane, pentru manopera lucrărilor“ (vezi aici).

Încă o dovadă a complicității lui Teodosie la compromiterea imaginii orașului Constanța
Încă o dovadă a complicității lui Teodosie la compromiterea imaginii orașului Constanța.

Toate bune și lumești și în folosul celor sfinte, dar, ce să vezi?, Satana veghează, are coada lungă și și-a băgat-o adânc până și în treburile bisericești de la șandramaua lui Teodosie din parcul de la gară.

Cherestea de bună calitate a început să sosească în incinta bisericii. Nu mai contează că materialul lemnos venea de la Suceava, unde ÎPS Teodosie are relații, influențe și Complexul turistico-monahal din Dorna Arini. Nici faptul că lemnul urma să fie folosit la ridicarea schelelor pentru construcție nu mai contează. Contează, însă, că „meșterul Manole“ își face simțită prezența aici, căci ce cherestea ziua sosea, noaptea toată dispărea și două pensiuni la Dunavăț în Deltă se construia (n-am găsit altă rimă, dar, după finalizare, cele două pensiuni au fost vândute cu circa 500.000 euro!).

Dovezi de incompetență, iresponsabilitate, nesimțire și dezinteres.
Dovezi de incompetență, iresponsabilitate, nesimțire și dezinteres.

Evident că o biserică nu se construiește numai cu cherestea, așa cum nici cele două pensiuni din Deltă nu au fost făcute numai din lemn de la Suceava. La fel de evident (pot vedea chiar și chiorii din Arhiepsicopia Tomisului) este faptul că biserica din parcul Gării a rămas în stadiu de șandrama (are  numai demisol + parter) și nu va mai fi finalizată nici până la dezarmarea generală și totală, având în vedere faptul că NU a fost respectat proiectul (cel de construcție a fost evaluat la cca 10.000 dolari) în privința structurii de rezistență și izolație, fapt ce l-a determinat pe proiectant să interzică ridicarea nivelurilor superioare ale clădirii (la demisol sunt infiltrații grave din pânza freatică, fapt ce a provocat igrasie, iar în spațiul de la parter au fost depozitate materiale și alte chestii!).

Acestea sunt Credința, Iubirea, Smerenia, Adevărul ale unui "înalt ierarh" al B.O.R!
Acestea sunt Credința, Iubirea, Smerenia, Adevărul ale unui „înalt ierarh” al B.O.R!

Cazul este oarecum asemănător cu cel al bisericii construită de preotul Nicu Mihăilă în parcarea de la „Meconst“ (Constanța), construcție care, tot din cauza nerespectării proiectului și a condițiilor de rezistență a materialelor, a fost demolată din temelii (ulterior, construirea bisericii a fost reluată din stadiul zero de preotul Marinel Pădure, care a preluat lucrarea de la preotul Enache Drăguș (fost inspector bisericesc la Arhiepiscopia Tomisului).

Fecioara Maria și Fiul - batjocoriți de antihristul Teodosie.
Fecioara Maria și Fiul – batjocoriți de antihristul Teodosie.

Drept recompensă pentru inestimabila contribuție la cele două pensiuni de la Dunavăț, preotul Tănase Caraiane a fost transferat, cu acceptul lui Teodosie (prieteni încă din vremea când Tănase era student și Teodosie era asistent) la biserica cu hramul „Sf. Împărați Constantin și Elena“ (str. Mihăileanu nr. 104, Constanța), fără ca individul să suporte vreo consecință a gestionării frauduloase a materialelor de construcții și nerespectarea standardelor de  disciplină în construcții.

Casa Domnului transformată de tâlhari în Casă de negustorie.
Casa Domnului transformată de tâlhari în Casă de negustorie.

În prezent, biserica din parcul de la gară funcționează la demisol și, aflu din presă, a fost transformată în „casă de negustorie“ (vezi aici), aici fiind sediul unei societăți comerciale specializată în organizarea de excursii în străinătate! Aici slujesc preoții Comănică-Cornel Popescu, Adrian Jugănaru, Mihai Grigore și Gheorghe Raftu.

Această șandrama nu va fi niciodată Biserică!
Această șandrama nu va fi niciodată Biserică!

Așadar, construcția acestei șandramale a fost, este și va rămâne un fiasco total, zona arheologică și pământul apostolic al Constanței nesuportând fărădelegile Arhiepiscopiei și nici pe antihristul Teodosie.

P.S. 1 – Preotul Tănase Caraiane este fratele conf. univ. dr. Aureliana Caraiane – medic stomatolog, decanul Facultății de Medicină Dentară a Universității „Ovidius“ Constanța, divorțată, care se spovedește cu preotul Gheorghe Raftu, și el divorțat, dar necaterisit de Teodosie, slujitor al lui Teodosie la biserica „Sf. Ștefan“ din parcul Gării, promovat (de Aureliana Caraiane?) consilier pe probleme psihologice la Universitatea „Ovidius“ Constanța.

P.S. 2 – despre preotul Nicu Mihăilă, ctitor de biserică dărâmată în parcarea de la „Meconst“ (http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/social/nevinovatul-duhovnic-nicu-mihaila-222280.html) sau (http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/investigatii/613-afacerile-popii-mihaila-demoleaza-casele-domnului).

 

 

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentAntihristul ÎPS TEODOSIE vrea 100 de milioane lei de la un ziarist și un preot
Articolul următor„Medea“, „Meteor“ şi „Cobra“ – primele nave de pasageri intrate în dotarea S.M.R.
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here