S-a dus dracului „lada cu pâineˮ a lui Nadoleanu!

0
1142
În prima decadă a lunii februarie, când Constanța și țara erau sufocate de viscol și nămeți, dar și de impotența autorităților de a rezolva problema deszăpezirii, presa constănțeană și națională a „explodatˮ cu o știre (scrisă și televizată) de „senzație″, aranjată parcă să dea pe spate pe cei cu aplecare spre pupatul de oase putrezite și târâtul pe coate și genunchi: pe gardul bisericii „Sf. Gheorgheˮ din cartierul Palazu Mare (str. Năvodului nr. 1 A) a fost amplasat un cufăr din lemn, în care săracii și, mai ales, asistații social, puteau găsi, la vreme de foame(te), „pâinea noastră cea de toate zileleˮ.
Ideea făcăturii, botezată „Lada cu pâineˮ (nu se știe dacă a fost sfințită!), a aparținut parohului Gh. Nadoleanu, inculpat și sub control judiciar în dosarul fraudării de fonduri europene (vezi aici comunicatul D.N.A. nr. 1278/ VIII/ 3 din 17 octombrie 2016 ), în care cel dintâi ticălos este fostul strungar Teodosie Petrescu, ajuns înalt ierarh și rușinea ortodoxiei românești.
Făcătură pentru presă și prosteală pentru... credincioși.
„Lada cu pâine, salam și alte produse” – o făcătură pentru presă și prosteală pentru… credincioși.
În articolul intitulat Ticăloșia unui preot-inculpat, complice cu Teodosie la furtul de fonduri europeneˮ, REZISTENTA.ro scria atunci: „(…) Chestia cu «Lada de pâine» este o jignire a celor mulți și săraci, o altă umilire și batjocorire a acestora, o dovadă în plus a nivelului de sărăcie în care se zbat cei mai mulți dintre cetățenii țării, o altă atestare a modului cinic în care Biserica crede și se laudă că se „implică“ în ajutorarea și salvarea celor aflați la limita supraviețuirii, în fapt fiind complice cu politică dezastruoasă a binomului PSD – ALDE de încurajare a nemuncii și a asistenței sociale (…)ˮ. (vezi aici).
Inculpatul Gh. Nadoleanu, de ocupație divorțat, curvar, mincinos, hoț și ipocrit) este unul și același individ care, în urmă cu ceva ani, la ceas și loc de taină, se destrăbăla cu o muiere (Mirela O.) prin boscheții din zona Isaccea, pe care, după „spovedanieˮ, a ascuns-o în portbagajul mașinii personale, fiind depistat de Poliția de frontieră.
Abandonată de săraci, noptiera lui Nadoleanu zace atârnată pe gardul biseriici sale, în timp ce buruienile năpădesc zona.
07 iulie 2017, ora 13:32 – Abandonată de săraci, noptiera lui Nadoleanu zace lângă gardul bisericii „Sf. Gheorghe”, în timp ce buruienile năpădesc zona.
Văzând că gestul său cu „lada de pâineˮ nu impresionează și procurorii continuă să-l mențină sub control judiciar, Gh. Nadoleanu s-a gândit că la „minuneaˮ cu pâinea să mai adauge și niște salam și alte produse alimentare („ouă, ulei, zahăr, mezeluri, chiar și îmbrăcăminteˮ – după spusele mincinosului), fapt ce ne-a pus în situația să-l consemnăm în articolul intitulat „Preotul Nadoleanu dă salam la tot cartierulˮ (vezi aici).
Pe data de 07 iulie a.c., constatând că au trecut demult cele trei zile aferente unei minuni de pe plaiurile carpato-danubiano-pontice, ne-am deplasat (de trei ori și la ore diferite) la sediul bisericesc al parohului Gh. Nadoleanu, dorind să constatăm stadiul în care se află „lada cu pâine și salamˮ, dar și caracterul și apucăturile unui preot din gașca numitului Teodosie, șef peste „Peștera de tâlhariˮ și „Casa de negustori(e)ˮ din Arhiepiscopiei nr. 23.
"Lada cu pâine" a lui Nadoleanu - o făcătură ordinară, o dovada caracterului infect al unui inculpat.
„Lada cu pâine” a lui Nadoleanu – o făcătură ordinară, dovada caracterului infect al unui inculpat.
Evident că nu ne așteptam la nicio minune, dimpotrivă, dar trebuia să vă convingem că o fotografie spune cât o mie de cuvinte: lângă gardul bisericii zăcea aceeași noptieră pentru „pâine, salam și alte produse”, dar complet goală, semn că săracii din zonă fie s-au îmbogățit, fie sunt sătui și nu mai au nevoie nici măcar de mila Bisericii și nici de ajutorul social de la Stat, fie și-au luat lumea în cap și au fugit spre locuri fără popi ticăloși, dar cu lapte, miere și câini cu covrigi în coadă.
Altă noutate ar fi aceea că „lada de pâineˮ conține acum niște resturi vegetale sau fân (iarbă cosită și uscată), probabil pentru turmele de boi și vaci ce se întorc de la păscut, ca într-un tablou idilic, dând zonei acel puternic aspect mioritic de care nu ne putem debarasa din vremuri imemoriale.
 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentAverea lui TEODOSIE provine și din crima organizată
Articolul următorOsman Fedbi, nu fi ticălos, respectă legea!
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.