Patriarhul eretic Daniel refuză să-și recunoască fiica

0
4994

Apartenența la masonerie este un subiect mult discutat în mediul bisericesc. Faima că este mason i-a asigurat lui Daniel Ilie Ciobotea aura unui personaj temut și misterios. Așa se explică de ce nimeni nu l-a întrebat pe tânărul Daniel Ciobotea despre obrăznicia de a suspenda activitatea Sfântului Sinod și de a-l ține retras timp de patru luni pe răposatul Patriarh Teoctist.

Se știa că la ședințele Sfântului Sinod, Mitropolitul Daniel Ciobotea bătea cu pumnul în masă în fața tuturor celorlalți ierarhi și a patriarhului până când impunea ceea ce dorea el.

Nu există dovezi directe privind apartenența acestuia la masonerie. Dar este relevantă prezența acestuia într-o „masonerie națională de tip securist“ numită umanitar: Fundația Internațională Omenia (mai multe aici).

Minodora Ilie patronează o „masonerie națională de tip securist“ numită umanitar: Fundația Internațională Omenia.
Minodora Ilie patronează o „masonerie națională de tip securist“ numită umanitar: Fundația Internațională Omenia.

Fundația este condusă de Minodora Ilie,  „O femeie foarte influentă pe vremea CDR și a lui Emil Constantinescu (căruia i-a fost chiar consilier prezidențial), dar care s-a menținut până astăzi în sfere înalte de putere.“  (mai multe aici).

Anonima Fundație se ocupa la nivelul anului 2012 cu îngrijirea câinilor fără stăpân. Surprinzător este că în această Fundație coabitează foarte multe persoane influente ale României, amestecate nejustificat la prima vedere, cu fețe bisericești controversate.

Membru de onoare al Fundației este și IPS Teodosie Petrescu – arhiepiscopul de Constanța.

Patriarhul Daniel este prezentat pompos Președinte de Onoare al Fundației.

Cum spuneam la început, doamna Minodora (mai multe aici) a fost o femeie influentă încă din anii ‘90, atunci când a fost consilier prezidențial la Emil Constantinescu, consilieră la alți patru prim-miniștri, ba și-a făcut relații de top și printre alte elite ale țării, inclusiv la vârful Bisericii. Dovada cea mai puternică vine din actuala componență a Fundației Internaționale Omenia, pe care Minodora Ilie o conduce în calitate de președintă-directoare generală. N-o să credeți ce nume sonore sunt reunite în conducerea, ori în componența fundației.

Patriarhul-eretic Daniel Ilie Ciobotea.
Patriarhul-eretic Daniel Ilie Ciobotea.

Legătura cu PF Daniel este chiar la vârf, pentru că patriarhul este însuși președintele de onoare la Omenia. Pe cale de consecință, devine limpede de ce Minodora Ilie se bucură de un statut privilegiat față de conducătorul Bisericii. De unde și explicația celor de mai sus.

Fundația Omenia are însă în conducere și alte nume mari din Biserică, semn clar al relațiilor strânse dintre cele două instituții. Tot în conducere îi mai regăsim, de pildă, pe ÎPS Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS mitropolit Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei sau arhimandritul Irineu Dogaru, parohul Bisericii Palatului Cotroceni.

În ce privește lumea laică, nume și mai sonore se regăsesc în Fundația Omenia. De la Regele Mihai și Regina Ana, continuând cu foștii șefi de stat Ion Iliescu și Emil Constantinescu, iar cel actual, reprezentat de soția sa, Maria Băsescu, plus foștii prim-miniștri Radu Vasile (care și-a făcut chiar o casă la Godeni, tot la invitația Minodorei Ilie) și Adrian Năstase.

În plus, lucru care spune multe despre influența Minodorei Ilie și a fundației sale, mai regăsim în aceasta și foști sau actuali șefi de servicii secrete. Ioan Talpeș, fostul șef SIE, este chiar prim-vicepreședinte, dar afiliat este și actualul șef SIE, Teodor Meleșcanu, plus fostul șef SRI, Virgil Măgureanu. Este deja destul ca să vedem în ce cerc relațional de elită evoluează Minodora Ilie.” (mai multe aici).

Noi știm că Biserica alege Patriarhul. Surprinzător este faptul că Patriarhul a fost ajutat de „necunoscuta“ Minodora Ilie. Aceasta a declarat că: De fapt, noi, prin fundaţie, i-am dat o mare mână de ajutor Patriarhului ca să fie ales în această funcţie. Să se înţeleagă: noi l-am ajutat pe Patriarh, nu el pe noi! (mai multe aici).

Trebuie s-o credem pe cuvânt pe Minodora Ilie, întrucât însuși proaspătul Patriarh Daniel Ciobotea a participat la o recepție dată cu prilejul învestirii în înalta funcție bisericească. (mai multe aici).

“Nu exclud ca unchiul meu sa fie in realitate tatal meu! Ce motiv ar fi avut Patriarhul sa aiba atata grija de mine? De cand eram mica ma vizita, il vizitam, imi cumpara tot felul de lucruri”, a spus tanara. De altfel, ea a anuntat in urma cu cateva luni ca “Dupa ce voi termina procesul cu parintii, vreau sa-i cer Patriarhului sa faca testul ADN. Sunt constienta ca in acest fel ii voi face mult rau, dar asta este singura solutie care poate sa confirme ca sunt fiica lui”.
“Nu exclud ca unchiul meu să fie în realitate tatăl meu! Ce motiv ar fi avut Patriarhul să aibă atâta grijă de mine? De când eram mică mă vizita, îl vizitam, îmi cumpăra tot felul de lucruri. (…) Vreau să-i cer Patriarhului să facă testul ADN. Sunt conștientă că în acest fel îi voi face mult rău, dar asta este singura soluție care poate să confirme că sunt fiica lui”.

Această Fundație a intrat în atenția opiniei odată cu declanșarea scandalului mediatic privind o nepoată a patriarhului Daniel, declarată de Minodora Ilie drept fiica acestuia. Iată ce declara Minodora Ilie în presa anului 2012 despre nepoata – fiica Patriarhului:

„Este o fată superbă, frumoasă, educată și sufletistă. Când o vezi, este imposibil să n-o îndrăgești. Este fata surorii Prea Fericitului, dar seamănă perfect cu acesta. Și dacă ar fi fata dânsului, n-ar fi însă nicio problemă, pentru că la data nașterii, nu intrase în monahism. Dumneavoastră sunteți băiat inteligent și înțelegeți…”. (mai multe aici).

Corneliu Vadim Tudor prezenta la acea vreme, în stilul caracacteristic, interesele afacerii Fiica Patriarhului Daniel. El declara adevăratele intenții ale provocării scandalului: „Pentru a lovi în Patriarh, care o ţine la distanţă şi nu îi mai permite să facă, ea, ordine în Sfîntul Sinod… Dar, Minodora Ilie mai are un scop, în afară de răzbunarea propriu-zisă: ea încearcă şantajarea Patriarhului, pentru a-i forţa mîna să fie de partea lui Paul Lambrino în tentativa acestui fost fotograf de a deveni… Regele României, după moartea unchiului său, Mihai de Hohenzollern. Care Paul Lambrino a cununat-o pe Stela Ciobotea cu fiul grăjdarului.“ (mai multe aici).

„Steluța Vișan Ciobotea  este rodul unei relații avute de actualul patriarh în tinerețe, cu o nemțoaică, pe vremea când tocmai își desăvârșise studiile teologice și abia își susținuse doctoratul la Strasbourg. Fata a venit pe lume în anul 1978, exact în perioada când tânărul profesor de teologie Dan Ilie Ciobotea (intrat în  monahie zece ani mai târziu, în 1987, sub numele de Daniel) se pregătea să plece lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, în Elveția. De atunci, actualul patriarh s-a ocupat într-o discreție totală de Steluța Ciobotea, care nu numai că-i poartă numele de mirean, ceea ce însemnă că a fost recunoscută de tatăl său, dar are același prenume, Steluța, cu cel al mamei înaltului ierarh.”

„În ceea ce o privește pe mama naturală a Steluței, am aflat că aceasta este o nemțoaică  bine poziționată la vârful societății germane, chiar în anturajul cancelarului Angela Merkel.“ (mai multe aici).

Nepoata – fiica Patriarhului Daniel a fost crescută de sora acestuia. Într-un mod ciudat, aceasta a ajuns în îngrijirea Minodorei Ilie. Fata s-a îndrăgostit de un băiat cu care a zămislit un copil. Practic botezul și nunta au avut loc odată. Tot ciudat este că la nuntă nu a participat cea care oficial era mama și bunica, sora Patriarhului Daniel, Floarea Vișan Ciobotea.

Anastasia Daniela Ispas, strănepoata patriarhului Daniel – rodul iubirii dintre Stela, fiica surorii înaltului prelat, şi Costel. Tinerii îşi cresc micuţa în localitatea Coteşti (Arges).
Anastasia Daniela Ispas, strănepoata patriarhului Daniel – rodul iubirii dintre Stela, fiica surorii înaltului prelat, şi Costel. Tinerii îşi cresc micuţa în localitatea Coteşti (Arges).

„În ciuda unui handicap neuromotor sever, Steluța Ciobotea are o sensibilitate aparte, o minte excepțională (mai multe aici) și a dat naștere unei fetițe sănătoase și frumoase, care l-a făcut pe Patriarhul Daniel un bunic fericit. Micuța a fost botezată sâmbătă, la Godeni, imediat după ce mama ei s-a cununat religios cu Costel Ispas, un tânăr din satul Cotești. Nașii celor doi tineri au fost Prințul Paul și Prințesa Lia, iar amfitrioana evenimentului – Minodora Ilie, președinta fundației Omenia. (mai multe aici).

(…) Legătura celor doi este consfinţită oficial şi de Gabriela Spirea, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, în rol de martor al tinerilor căsătoriți.”

„Însă persoana pe care invitații au căutat-o îndelung cu privirea a fost sora Preafericitului Daniel, Florica Ciobotea, cea pe numele căreia și-a trecut patriarhul fata în anii regimului Ceaușescu, ca să nu dea de bănuit Securității. Acum, Florica Ciobotea  n-a mai venit la nunta Steluței, ba, din câte am aflat, relațiile dintre ea și patriarh s-au răcit. Iar acest lucru s-a întâmplat după ce femeia ar fi cerut în instanță custodia nepoatei abia născute pentru a pune mâna pe averea fratelui ei. În acest sens, sora Preafericitului ar fi înaintat acțiune la instanțele din București spre a demonstra că Steluța, proaspăta mămică, se află în imposibilitatea de a-și crește fetița, și asta din cauza unui handicap fizic dobândit în copilărie.“ (mai multe aici).

Scandalul mediatic provocat de Minodora Ilie a determinat reacția Patriarhiei. A fost emis atunci un comunicat prin care Patriarhia se dezicea de relația cu Minodora Ilie și de afirmațiile acesteia. Suspect este faptul că acel comunicat a dispărut de pe site-ul Basilica.ro (mai multe aici).

O referire la Comunicatul de presă se păstrează în arhiva ziarului „Curierul zilei“ (mai multe aici).

Ruperea legăturilor cu Fundația lui Minodora Ilie a fost confirmată de Corneliu Vadim Tudor: „Ca atare, într-o singură zi, şi eu şi Patriarhul ne-am retras din cloaca ei, prin care filtrează şi spală banii.“ (mai multe aici).

În anul 2012, când a pornit scandalul, a dispărut poza patriarhului Daniel din poziția de Președinte de Onoare al Fundației Omenia. Acum a fost repusă.

Revenind la nepoata – fata Patriarhului, iată ce declara aceasta despre relația cu cea care oficial i-a fost mamă:  „Familia mea m-a dat în judecată, dorind să o pună pe sora cea mică curator pentru mine, pe motiv că aş fi nebună. Din luna a şaptea de sarcină au început să mă tot cheme în judecată pe acest motiv, însă scopul lor este altul. Vor să pună mâna pe averea mea, deoarece Patriarhul mi-a lăsat mie tot ceea ce are. Ştiu că şi casele din Bucureşti sunt, în proporţie de 80%, pe numele meu.”, spune Steluţa.

Steluța Ciobotea vorbește despre o mică avere pe care Patriarhul i-ar fi lăsat-o deja ei. „Vor să îmi ia totul: averea şi chiar pe Anastasia. Vor să mă declare incapabilă şi intenţionează să o pună pe sora mea mai mică să îmi fie tutore.”

De unde a avut bani Patriarhul să achiziționeze această avere? Canoanele Ortodoxiei, încălcate de nenumărate ori de Patriarh, interzic ca un monah să aibă avere. Iar dacă acesta ar avea avere, este obligat să o doneze Bisericii. De ce Daniel nu a donat Bisericii casele din București?

Presa a făcut dezvăluiri despre o vilă construită după anul 2012 de Patriarhul Daniel. (mai multe aici).

Tot Steluța Vișan afirma într-un interviu: Se ştia de mult că sunt fata lui… încă de pe vremea lui Ceauşescu. În plus, ce motiv ar fi avut Patriarhul să aibă atâta grijă de mine? De când eram mică mă vizita, îl vizitam, îmi cumpăra tot felul de lucruri… De cele mai multe ori îmi lua cărţi, dar îmi aducea şi tot felul de suveniruri sau chiar bijuterii din străinătate, atunci când pleca”. (mai multe aici).

Iată un nou subiect controversat, care l-a avut ca protagonist pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Se nasc noi semne de întrebare și apar noi suspiciuni… nelămurite de Patriarh. Emanuel POPA

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentDesființați Facultatea de Teologie din Constanța!
Articolul următorTeodosie, infractorule, vedea-te-aș brad la Poarta Albă!
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.