Patriarhul Daniel este ofițer acoperit?

0
1336

Nota redacției. Lipsa totală de reacție a Patriarhului Daniel în cazul Petrescu Teodosie Macedon zis Snagoveanul, sau Tomitanul, sau Șpagoveanul, sursa „Mache“ a Securității, nu ne surprinde absolut deloc, pentru că, de la opincă până la vlădică, se știe că membrii Sf. Sinod al B.O.R. sunt, majoritatea lor, o apă și un pământ în toate cele, începând de la caractere și ajungând până la homosexualitate, pedofilie, hoție și alte ticăloșii neortodoxe.

Din materialul de mai jos, aflăm, deloc surprinși, că Patriarhul Daniel Ciobotea, șeful lui Mache-Teodosie, nu a fost un simplu „sifonar“, ci ditamai colonelul de Securitate.

Daniel, proaspătul Mitropolit al Moldovei, pe 1 Decembrie 1990 la Alba Iulia, la sărbătorirea primei Zile Naţionale, alături de geneneralul Victor Athansie Stănculescu şi Dan Marţian, politrucul comunist.
Daniel Ciobotea, proaspătul Mitropolit al Moldovei, pe 1 Decembrie 1990, la Alba Iulia, la sărbătorirea primei Zile Naţionale, alături de generalul Victor Athanasie Stănculescu şi Dan Marţian, politrucul comunist.

Patriarhul Daniel este ofițer acoperit?

Am văzut în ultimile săptămâni cum trei ierarhi ai Sfântului Sinod al BOR au fost în sfârșit «deranjați» din cele sfinte de către D.N.A.: Teodosie de la Constanța, Sofronie de la Oradea și Irineu de la Craiova (sună ca numele unor maneliști, dar asta e!).

Toată lumea ortodoxă din România așteaptă cu gura căscată ca, onor, patriarhul Daniel să ia măsuri. Într-un dispreț total față de marea masă de credincioși ortodocși, așa cum a procedat dintotdeauna, patriarhul nu a făcut absolut nimic. Ba da, a făcut: a pus patrafirul pe țambal!

Și totuși, Patriarhul a luat cea mai tare măsură, dar și controversată: l-a decorat (în lipsă!) pe șeful S.R.I. Eduard Raul Hellvig (http://bn24.ro/o-culme-a-pupincurismului-patriarhul-daniel-l-a-decorat-in-lipsa-pe-directorul-sri-chiar-de-ziua-acestuia/), pentru activitatea acestuia din timpul mandatului de 7 luni de ministru al dezvoltării în guvernul Ponta, motivarea fiind „semnarea contractului de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de consolidare, reabilitare și restaurare a Palatului Patriarhiei“.

La «mâna bună» a patriarhului, care a decorat foarte mulți politicieni ce au fost dovediți ulterior ca penalii României (detalii aici), ne îngrijorăm de soarta bietului fost ministru Hellvig.

Ce poate fi mai tare în România decât să te pui bine cu șeful S.R.I.? Așa să fie oare? O să vedem!

Unde este dosarul de Securitate al lui Daniel Ciobotea?
Unde este dosarul de Securitate al lui Daniel Ciobotea?

Dosarul de Securitate al lui Daniel Ciobotea a fost ars

Nu știm ce părere au reprezentanții S.U.A. despre activitatea de fost ofițer D.I.E. a Preafericitului Daniel, pentru că, dacă acuzele ce vor fi analizate mai jos sunt reale, și mulți știu că sunt, atunci capul bisericii române nu putea face decât spionaj împotriva țărilor occidentale și împotriva N.A.T.O.!

Surse demne de încredere indicau că dosarul lui Daniel Ciobotea să fie căutat în arhivele D.G.I.A. (Direcția Generală de Informații a Apărării – (detalii aici). Cert este că dosarul său de la Securitate a fost ars în decembrie 1989!

Oricum, domnul Hellvig, ca șef al Serviciului Român de Informații, are acces la microfilmul dosarului ars al lui Dan Ilie Ciobotea. Se știe foarte bine că toate dosarele erau microfilmate, iar microfilmele nu au fost arse!

Foto din 6 august 1987, cu Dan Ilie Ciobotea la intrarea în viaţa monahală, alături de naşul său de călugărie, părintele arhimandrit Ilie Cleopa.
Foto din 6 august 1987 cu Dan Ilie Ciobotea la intrarea în viaţa monahală, alături de naşul său de călugărie, părintele arhimandrit Ilie Cleopa.

Oficial, problema este rezolvată. Verdictul C.N.S.A.S. este că, din lipsă de dosar, nu s-a putut stabili dacă Patriarhul Daniel a făcut poliție politică. Și nu vorbim despre o lipsă reală de dosar, ci despre distrugerea cu intenție a dosarului acestuia.

Iată ce titra presa din anul 2007, sub titlul: «Colegiul Naţional s-a întrunit, luni, pentru a verifica mai multe dosare ale înalţilor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Colegiul a dat verdict de necolaborare cu Securitatea pentru Patriarhul Daniel.»

«Conform legii, neavând dosarele respective, trebuie să votăm că nu a făcut poliţie politică. Neavând la dosar decât o hârtie în care se menţionează că, alături de alţi câţiva prelaţi importanţi, i s-a ars dosarul pe 23 decembrie, nu am putut să votăm decât că nu a colaborat» – a declarat Mircea Dinescu, membru al C.N.S.A.S.

«Potrivit domnului Dinescu, C.N.S.A.S. avea o listă cu 25 de dosare, care au fost arse în decembrie 1989, dintre care 16 ar fi fost ale prelaţilor Bisericii Ortodoxe Române. Ar fi tragic, spunea atunci unul dintre membrii colegiului, să fie ales noul patriarh şi apoi să descoperim că a fost colonel de Securitate.»

Deducem de aici că cel puțin unul dintre membrii C.N.S.A.S., citați de presă, cunoștea și gradul viitorului patriarh: colonel de Securitate.

Mitropolit Daniel al Moldovei alături de Patriarhul Teoctist, cu care a avut o relaţie extrem de tensionată (foto din 1992).
Mitropolitul Daniel al Moldovei alături de Patriarhul Teoctist, cu care a avut o relaţie extrem de tensionată (foto din 1992).

Ca și în zilele noastre, ierarhii B.O.R. tratau cu dispreț instituțiile Statului. Mircea Dinescu, membru C.N.S.A.S., se plângea că aceștia, deși erau citați, nu se prezentau la audieri. «Este de necrezut, de exemplu, ca un om care a lucrat în străinătate pe vremea lui Ceauşescu, să nu se fi ciocnit cu Securitatea. Este imposibil. A fost trimis de autorităţile române zece ani în străinătate. Dar poţi să spui, dom’le, uitaţi în ce condiţii am plecat eu: am avut o bursă la Heidelberg şi am stat acolo 10 ani, şi m-am întors, n-am făcut carieră. Era foarte important, fiindcă oricum rămâne un semn de întrebare» – a mai declarat Mircea Dinescu.  (detalii aici).

Aceste amănunte dezvăluite de Mircea Dinescu adâncesc misterul relațiilor patriarhului Daniel cu Securitatea comunistă.

Mitropolitul Daniel, într-unul dintre drumurile în străinătate.
Mitropolitul Daniel, într-unul dintre drumurile în străinătate.

De ce a fost distrus dosarul lui Daniel?

În acele zile complicate ale căderii unui regim comunist, singura grijă a Securității să fi fost arderea unor dosare nesemnificative? De ce să fi fost ars dosarul unui anonim în ziua în care nici nu se știa sigur dacă Ceaușescu va cădea?

În anul 1989, viitorul ierarh Daniel Ciobotea era un personaj total necunoscut (detalii aici), fără vreo funcție oficială importantă. Nu avea decât un post de conferențiar la Institutul Teologic din București, dar trecutul, trecutul lui Dan Ilie Ciobotea era mai interesant.

Iată trecutul prezentat de basilica.ro (detalii aici): 1976-1978 – studiază la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța); 1978-1980 – studiază la Facultatea de Teologie Catolică a Universității „Albert Ludwig” din Freiburg im Breisgau (Germania); 1980-1988 – lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, Elveția; îndeplinind şi funcţia de director adjunct al Institutului în perioada 1986-1988.

Ziarul online Top Iași, publica în 03 martie 2013 articolul intitulat sugestiv «Cel mai puternic ieșean» (detalii aici):

«(…) PF Daniel a fost acuzat de mai multe ori că e ofițer de Securitate sub acoperire. Contestatarii săi susțin că doar așa se poate justifica de ce Daniel Ciobotea a ajuns mitropolit la nici 40 de ani în condițiile în care promovarea în structurile Bisericii Ortodoxe este cumplit de anevoioasă.

Faptul că, în tinerețe, pe vremea comunismului, Daniel Ciobotea a primit o bursă în Occident și a fost lăsat de regimul Ceaușescu să plece 8 ani la Institutul Ecumenic de la Bossey (Elveția), unde a fost și director adjunct între 1986 și 1988, a alimentat și mai mult bănuiala că e „securist“. Surse chiar din interiorul B.O.R. ne-au povestit că traiectoria de dinainte de 1989 a actualului Patriarh arată clare legături cu Securitatea: în Elveția a fost găzduit de un preot ce era chiar șeful rezidenței Securității românești din acea țară, apoi, după un scandal sexual, nu a fost retras în țară, ci mutat în Franța, după care în Italia (…)».

orizonturi-rosii-reeditare_131602_1_1332246381Ioan Mihai Pacepa și preoții ca ofițeri acoperiți

Este evident faptul că vigilenta Securitate comunistă nu putea lăsa un tânăr teolog să «zburde» liniștit prin Europa Occidentală. Se cunosc cazuri de reputați oameni de știință români, invitați la conferințe științifice internaționale, care nu au primit viza aceleeași Securități.

Afirmațiile de mai sus capătă contur prin dezvăluirile generalului Ioan Mihai Pacepa din cartea «Orizonturi Roșii».

Iată ce spunea Pacepa despre folosirea preoților ca ofițeri acoperiți D.I.E., la pagina 217.

«Când Ceaușescu mi-a dat instrucțiunile pentru întâlnirea sa cu românii americani, a ordonat ca nici un efort sau cheltuială să nu fie precupețite, pentru a o face o ocazie „grandioasă“.

– «Să fie acolo toți agenții tăi, mai ales preoții. Scrie cuvântările pentru ei și învață-i cum să le citească».

Redăm dialogul de la pagina 218:

– «Clericul a arătat bine în costumul său de maimuță. Ce fel de muncă face el? – a început Ceaușescu deschizând jocul.

El se referea la arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Române din Statele Unite și Canada, ce fusese trimis din România ca să preia controlul bisericilor emigranților din Statele Unite și Canada. În raportul scris de mână de stația din Washington, pe care l-am predat lui Ceaușescu în acea dimineață, exista un capitol substanțial despre contactele prolifice ale arhiepiscopului cu DIE-ul, ca agent vechi, ce fusese folosit cu succes de-a lungul anilor, în care a trăit la Misiunea română de Ierusalim și în Mănăstirea Sf. Tihon din South Canaan, Pennsylvania.

– Activă și productivă, în conformitate cu Florea.

– Avem nevoie să-l facem agent secret cu acoperire bună, la fel cum am procedat cu predecesorul său, înțeles?

– Da, tovarășe.

«Predecesorul» era arhimandritul Bartolomeu Anania, un vechi agent al D.I.E., care a fost trimis cu ani în urmă ca să preia un ziar religios numit «Credința»…

Trebuie să-l facem pe episcop colonel sau chiar general. Și pompează în el cât mai mulți bani posibil. Cu bani poți cumpăra orice în America, inclusiv bisericile».

Ioan Mihai Pacepa a fost șef adjunctul D.I.E. din 1966 până în anul 1972. Apoi, până la defectarea din 1978, a fost prim adjunct al șefului D.I.E. și consilier personal al lui Ceaușescu.

Afirmațiile unui om cu asemenea funcții nu pot fi trecute cu vederea. Exemplele lui Pacepa confirmă faptul că Securitatea a folosit fructuos Biserica în activitatea de spionaj extern și de spionare internă a propriilor cetățeni români.

"Noi, locuitorii municipiului Bârlad, reuniţi în Piaţa Civică alături de reprezentanţi ai cetăţenilor din celelalte localităţi ale judeţului Vaslui protestăm împotriva explorării/exploatării gazului de şist prin metoda fracturării hidraulice a rocilor, metodă neconvenţională şi poluantă" (fragment din Proclamația de la Bârlad).
„Noi, locuitorii municipiului Bârlad, reuniţi în Piaţa Civică alături de reprezentanţi ai cetăţenilor din celelalte localităţi ale judeţului Vaslui protestăm împotriva explorării/exploatării gazului de şist prin metoda fracturării hidraulice a rocilor, metodă neconvenţională şi poluantă” (fragment din Proclamația de la Bârlad).

Exploatarea gazelor de șist și Biserica Română

În acest context nu ne miră faptul că Biserica Ortodoxă Română este folosită și astăzi, de oameni cu influență din România, în scopuri oculte de manipulare publică.

Lăsăm serviciile secrete românești, eventual domnul Hellvig, să ne explice dacă oamenii cu influență sunt foști securiști, actuali securiști sau agenți secreți străini de interesele României.

«Cea mai clară dovadă de putere a Patriarhului Daniel o reprezintă, însă, evenimentele de săptămâna trecută de la Bârlad (detalii aici). 8.000 de locuitori din zonă au ieşit pe străzi să protesteze împotriva cercetărilor firmei americane CHEVRON ce căuta în zonă gaze de şist (detalii aici).

În fruntea protestatarilor era reprezentantul local al B.O.R., care i-a afurisit pe americani în gura mare. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a confirmat că Biserica Ortodoxă susţine acele proteste. Evident, acea manipulare a maselor nu se putea face fără acordul patriarhului Daniel

Astfel, au fost atinse grav interesele României şi apărate interesele Rusiei – ţară din care importăm în prezent, la preţuri foarte mari, gazele naturale, gaze ce pot fi oferite de americani mult mai ieftin, dacă ar fi extrase chiar din solul nostru.

Această grosolană implicare a Bisericii în chestiuni de siguranţa naţională n-a fost criticată în nici un fel de preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta ori ministerul Propagandei U.S.L., adică Antena 3. Nimeni nu a dorit să-l supere pe PF Daniel, chiar dacă e mai mult decât clar pentru oricine că România pierde enorm prin această acţiune a şefului B.O.R.» (detalii aici)

Daniel, păstorul unei turme de oi.
Daniel, păstorul unei turme de oi.

Este evident faptul că ofițerul acoperit Daniel a făcut niște jocuri securistice în acel caz. Subliniem faptul că jandarmii i-au bătut și amendat pe bieții săteni localnici protestatari, dar nu i-au amendat și nu i-au bătut nici pe protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu, și nici pe călugării de la Mănăstirea Petru Vodă, care au instigat sătenii la acțiunile de protest. Deși clericii B.O.R. au participat activ și personal la proteste, nimeni nu s-a legat de aceștia. Oare de ce?

Rămâne un mister acest fapt sau acceptăm adevărul că acei «băieți în sutane negre» jucau rolul de instigatori profesioniști și agenți de influență ai unor servicii secrete autohtone sau străine. Iar șeful lor era… ofițerul acoperit Daniel Ciobotea! Emanuel POPA

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedent„Teodosie a pupat un elev pe gură, altul s-a mutat cu el în vilă” (din amintirile unui seminarist la Teologie)
Articolul următorLa biserica „Sf. Mina”, preotul Claudiu Banu își spionează enoriașii
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.