Patriarhul Daniel Ciobotea este homosexual?

0
4606

Nota redacției REZISTENȚA: Cititorii ziarului REZISTENȚA și numeroși credincioși ortodocși români au așteptat cu deosebit interes întrunirea Sfântului Sinod al B.O.R., din zilele de 28 și 29 octombrie 2016, pentru a afla care vor fi măsurile luate împotriva arhiepiscopului Teodosie al Tomisului, cercetat ca învinuit și pus sub control judiciar de D.N.A. Constanța.

Era de așteptat ca Patriarhul Daniel – Mitropolitul Munteniei și al Dobrogei să propună pentru ordinea de zi și analizarea cazului Teodosie în Sfântul Sinod, conform Regulamentului de Disciplină și Statutului B.O.R., însă nu s-a întâmplat nimic în acest sens.

Tăcerea complice a Patriarhului naște o întrebare legitimă: „Cu ce este șantajat Patriarhul Daniel?“. Un posibil răspuns îl veți găsi în articolul de mai jos.

Preotul Constantin Țuțuianu știe multe, dar vorbește puțin.
Preotul Constantin Țuțuianu știe multe despre PF Daniel, dar nu vorbește.

Un preot misterios

Un secret bine ascuns, inclusiv prin diversiuni de presă, apasă trecutul și, poate, prezentul patriarhului B.O.R., Daniel Ciobotea. Ne-a atras atenția documentarul «ÎN NUMELE BANULUI, AMIN», prezentat în cadrul emisiunii «În Premieră» de Carmen Avram, de la TV Antena 3 (https://www.youtube.com/watch?v=eWK1L0RHxLo).

În acest documentar, ca și în alte reportaje anterioare, apare un preot îmbrăcat în reverendă deschisă la culoare, atipică clerului din B.O.R. Acest preot s-a remarcat prin modul deschis în care critică, pe bună dreptate, atitudinile derapante ale clerului ortodox  și ale ierarhiei B.O.R. Preotul cu pricina se numește Constantin Țuțuianu.

O întrebare firească derivă din această constatare, căci oricare alt preot din B.O.R. care ar ieși pe un post TV sau într-un interviu, fără binecuvântarea ierarhului locului, ar fi aspru sancționat. Au fost cazuri de preoți excluși din cler și caterisiți, pentru delicte mai puțin grave ca acelea pe care le săvârșește în formă continuată preotul Țuțuianu: critică fățișă la adresa practicilor neortodoxe ale ierarhiei B.O.R.

O documentare din presă în cazul părintelui Constantin Țuțuianu ne relevă un român cu mult curaj. Poate și pentru că, în anii ‘70 ai dictaturii ceaușisto-comuniste, l-a cunoscut pe preotul dizident Nicolae Grebenea. Acesta făcuse închisoare timp de 23 de ani și jumătate sub trei dictaturi: carlistă, antonesciană și comunistă. Desigur că, un asemenea om, care trecuse prin atât de  multă suferință, a avut o influență decisivă asupra personalității părintelui Constantin Țuțuianu.

În cazul preotului Țuțuianu nimeni nu a mișcat un deget, nici măcar actualul mitropolit Teofan, succesor al lui Daniel la scaunul mitropolitan de la Iași, nu a întreprins nimic împotriva lui, de la înscăunarea din 2008 și până în prezent.
În cazul preotului Țuțuianu nimeni nu a mișcat un deget, nici măcar actualul mitropolit Teofan, succesor al lui Daniel la scaunul mitropolitan de la Iași, nu a întreprins nimic împotriva lui, de la înscăunarea din 2008 și până în prezent.

Așa se explică faptul că, în decembrie 1989, preotul Țuțuianu se afla printre adevărații revoluționari din Piatra Neamț, unul din fiefurile Securității comuniste.

Tot din presă am aflat că preotul Țuțuianu a participat la o televiziune locală din Piatra Neamț, unde a făcut o serie de acuze publice. Iată ce se afirma într-un material din ziarul «Adevărul»: «(…) Scandalurile din Parohia Sfinţii Voievozi au început în 1998, când preotul Ţuţuianu l-a acuzat public pe mitropolitul Moldovei de atunci, ÎPS Daniel, acum Patriarh, că este homosexual şi mason (…)» (http://adevarul.ro/locale/piatra-neamt/neamt-preotul-blesteama-afuriseste-1_50aec66a7c42d5a663a03fdc/index.html).

Patriarhul Daniel Ciobotea este homosexual?

O afirmație foarte gravă despre actualul Patriarh al B.O.R., care s-a autointitulat Patriarhul României. Cum este posibil, în Biserica Ortodoxă Română, ca un homosexual să ajungă călugăr, episcop, mitropolit și apoi să se cocoațe pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei ortodoxe: cea de patriarh?

O acuză consemnată în scris încă din anul 2010, dar nedezbătută de nimeni. În lumina acestei dezvăluiri, se naște întrebarea firească: Cine apără familia creștină română?

Recent a fost emis un comunicat al Biroului de Presă al Patriarhiei, intitulat «Precizări cu privire la interpretările demersului Coaliție pentru Familie», în care erau «taxate» afirmațiile președintelui României despre «fanatismul religios» (http://basilica.ro/precizari-cu-privire-la-interpretarile-demersului-coalitiei-pentru-familie/).

Comunicatul Patriarhiei încerca crearea unei false campanii politice, pe o temă sensibilă în societatea românească, împotriva președintelui Klaus Iohannis, care a fost nevoit să vină cu explicații suplimentare.

Patriarhul, care nu a fost căsătorit niciodată, apără familia. Foarte frumos, deși este puțin ciudat. Ce poate cunoaște un călugăr necăsătorit despre ce înseamnă o familie și care sunt greutățile cu care se confruntă o familie de români în vremurile actuale. Cu atât mai mult, în contextul acuzelor din presă, că ar fi homosexual. Sau tocmai aceasta vrea să acopere comunicatul Patriarhiei?

Cum un patriarh creștin, nefamilist și acuzat de practici homosexuale, apără familia tradițională? Familia tradiională trebuie apărată prin exemple vii de conviețuire în familie, prin creșterea efectivă, cu trudă, a unor copii zămisliți în cadrul acesteia. Familia tradițională pleacă de la iubirea unei femei de către un bărbat. Despre toleranța, îngăduința creștină, și înțelegerea unor minorități a vorbit președintele Iohannis  și nu comunicatul Biroului de Presă al Patriarhiei.

ȘANTAJ LA PATRIARHUL DANIEL?

Deține preotul Constantin Țuțuianu dovezi compromițătoare despre PF Daniel?
Deține preotul Constantin Țuțuianu dovezi compromițătoare despre PF Daniel?

Să revenim la părintele Constantin Țuțuianu. Se zvonea din anii 2000 că acest părinte nu poate fi dat afară din cler, deși s-a declarat fățiș și critic împotriva mitropolitului Daniel. Motivul ar fi fost faptul că acest preot ar fi avut în posesie niște declarații olografe ale unor elevi de seminar teologic care ar fi fost abuzați sexual. Așa era zvonul!

Așa s-ar explica de ce s-au întors val-vârtej și cu coada între picioare niște consilieri trimiși de mitropolitul Daniel, pentru a-l evacua pe preotul Țuțuianu.

Potrivit presei, mitropolitul ar fi emis un edict de oprire de la cele sfinte a preotului îndrăzneț. Coroborat cu faptul că nimeni nu se leagă nici acum de părintele Țuțuianu, zvonul capătă un sâmbure de adevăr. Numai părintele Țuțuianu sau niște procurori curajoși ar putea dezlega misterul.

Cine a abuzat sexual niște elevi seminariști și din ce motive mitropolitul Daniel nu l-a caterisit pe părintele Țuțuianu? Desigur că oameni din servicii știu despre ce este vorba! Dar credem că este de folos, ca și în cazul altor funcții importante, un patriarh șantajabil (!?) decât unul «curat».

Afişe anti-ÎPS Daniel Ciobotea şi ÎPS Nicolae Corneanu lipite pe gardurile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei în anul 2007 (afişul este rupt în dreptul numelui ÎPS Daniel Ciobotea).
Afişe anti-ÎPS Daniel Ciobotea şi ÎPS Nicolae Corneanu, lipite pe gardurile Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei în anul 2007 (afişul este rupt în dreptul numelui ÎPS Daniel Ciobotea).

Menționăm faptul că părintele Țuțuianu a rămas într-o biserică aparținând patrimoniului B.O.R. și slujește și acum nestingherit în acea biserică. Biserica este cea de lângă cel mai mare cimitir din Piatra Neamț și nicidecum o biserică retrasă dintr-un cătun din munți.

De unde atâta bunăvoință și înțelegere din partea mitropolitului Daniel, care l-a tolerat, în aceste   condiții, timp de 10 ani pe părintele revoluționar Țuțuianu? Căci, din anul 1998, anul consemnat în presă, și până în anul 2007, când a plecat la Patriarhie, la București, Daniel Ciobotea a fost șeful preotului «calomniator». Mai mult decât atât, preotul Țuțuianu a îndrăznit să se declare independent[1] de Mitropolia Moldovei și Bucovinei… într-o biserică aparținând B.O.R.!!!

Au fost cazuri similare când Poliția și Jandarmeria, la cererea ierarhilor și B.O.R., au intervenit în forță și au evacuat preoți, familii și credincioși din biserici aparținând B.O.R. De asemenea, cunoaștem cazurile unor oameni târâți prin instanțe și evacuați cu forța din casele și de pe terenurile aparținând B.O.R.

În cazul preotului Țuțuianu nimeni nu a mișcat un deget, nici măcar actualul mitropolit Teofan, succesor al lui Daniel la scaunul mitropolitan de la Iași, nu a întreprins nimic împotriva lui, de la înscăunarea din 2008 și până în prezent.

Și să nu uităm că biserica în care slujește este considerată o biserică «cu vad», aducătoare de profit, fiind arondată cimitirului mare din Piatra Neamț.

Este șantajabil Patriarhul Daniel?
Este șantajabil Patriarhul Daniel?

O aluzie la faptele imorale ale patriarhului Daniel a fost formulată  și de un grup de  monahi și credincioși: «Cunoaștem faptele dvs. imorale, cunoaștem apartenența dvs. la această organizație criminal, numită masonerie, unde ați ajuns până la gradul 33!» Semnează: monah Teodot, schimonah Ieremia și un grup de preoți și credincioși. 17 septembrie 2015.

Este arhicunoscut faptul că, în uzanța ortodoxă, apartenența la masonerie este catalogată drept «erezie» și nicidecum șă «faptă imorală». Subliniem faptul că nu avem nici o problemă legată de practicile sexuale ale unei persoane, chiar și homosexuale.

Ca creștini, noi nu suntem în măsură să judecăm aceste fapte, ci numai Bunul Dumnezeu, Judecătorul tuturor oamenilor, dar când vorbim despre persoana care ocupă funcția de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române lucrurile se schimbă radical.

Astfel de practici intră în contradicție dublă cu statutul de Patriarh, căci, conform cutumei, Patriarhul, ca orice ierarh ortodox, este recrutat din rândul călugărilor. Candidatul la călugărie intră în rândurile călugărilor fiind supus unui ritual de primire în monahism (există Rânduiala schimei mici, adică o slujbă specială de primire în monahism).

În cadrul acestui ritual, candidatul la călugărie, chiar dacă nu este fecior, făgăduiește în fața lui Dumnezeu abstinență sexual până la moarte. Desigur că a greși este omenește și nimeni nu judecă eventualele căderi de la jurământ ale unor călugări obișnuiți. Este problema conștiinței lor față de Dumnezeu, dar când vorbim despre o persoană publică, un episcop, un arhiepiscop, un patriarh din fruntea unui cult majoritar în România, este cu totul altceva.

Aici aspectele neclare trebuie cunoscute și lămurite. Ierarhii BOR sunt asimilați funcției de demnitari de stat. Primesc salariu integral de la Bugetul de Stat. Ei reprezintă instituția Bisericii Ortodoxe Române. În cazul lor, nici Codul Penal, nici Codul Civil nu îi obligă să se justifice. Pe ierarhii Bisericii ar trebui să-i oblige demnitatea pe care o reprezintă aceștia în Biserică. Ar trebui să-i oblige conștiința.

În fața credincioșilor, ierarhul îl reprezintă pe Dumnezeu. De aceea ni se pare firesc ca noi, credincioșii simpli, să discutăm și aceste probleme delicate. Așteptăm, ca și în alte cazuri, să ni se răspundă la aceste nelămuriri și nouă, oamenilor obișnuiți, pentru că pretindem că Biserica creștină  trebuie/ ar trebui să fie cea mai democratică instituție a unui Stat.

În încheiere, vrem să vă prezentăm un gând testamentar al vrednicului de pomenire părinte Nicolae Grebenea:

«La planurile întunecate care se pot țese în diferite oficine ascunse, neamul meu poate găsi singurul sprijin, statornic și nedezmințit, numai la Dumnezeu.

Întoarce-te la El cu toată inima  și puterea, slăvite Neam Românesc!

Lipește-te de El, căci El este viața ta!

Caută-te pe tine  și fii ce ai fost!

Privește drept în sus spre lumină, fără a lua seama de zarva din jur!

Și vei fi mântuit!

Și vei fi lumină»!

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

Emanuel POPA


[1] Ziarul   «Ziua   de   Iași»  afirma într-un   articol   din   anul   2006:   «Sprijinit de enoriași, acesta (preotul  Țuțuianu – n.n.) a declarat însă independența bisericii sale față de Mitropolie».

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentRapotan, jos labele de pe agentul George Carmocan!
Articolul următorAPELUL ziarului REZISTENȚA către preoții suspecți în dosarul Teodosie
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.