O „stafieˮ bântuie prin cimitirul musulman din Constanța

0
576

Nici nu a apucat muftiul Murat Iusuf să(-și) astupe groapa de oseminte din Cimitirul musulman din Constanța (zona „Intimˮ), că printre mormintele năpădite de buruieni și gunoaie au început să se petreacă fenomene bizare, care ar putea fi plasate la frontiera dintre normal și paranormal.

Pe o placă a unui mormânt a apărut un culcuș ciudat, format dintr-o pătură și o pernă, ceea ce te duce cu gândul că acolo își face veacul o creatură sălbatică misterioasă, care bântuie noaptea printre monumentele funerare sufocate de vegetație la fel de sălbatică și bântuite de creaturi misterioase încă necunoscute, posibil un fel de fantomă, nălucă, stafie, strigoi, moroi, pricolici sau hayalet/ kurtadam (în limba turcă).

Creatura care a procedat la amenajarea acestui culcuș pare să fie dotată cu inteligență, dovezi în acest sens fiind nu numai preferința sa pentru un loc călduț și la umbră, dar și felul în care a asortat culorile așternutului.

Acest mormânt nu este al lui Iusuf Murat!
Acest mormânt nu este al lui Iusuf Murat!

Cei mai mulți bănuiesc că ar fi vorba de un caz social, un om al străzii, aciuat prin zonă din lipsă de spațiu de domiciliu și posibilități financiare.

Alții presupun că ar fi vorba de un excentric, care își petrece concediul la mare și vrea cu orice preț să-și satisfacă devierile de la normalitate.

Nu, creatura nu este muftiul Iusuf Murat!

Această creatură nu este muftiul Iusuf Murat!
Această creatură nu este muftiul Iusuf Murat!

Dar sunt și unii care sunt convinși că acolo și-a făcut culcuș însuși muftiul Murat Iusuf, scopul său fiind să supravegheze lucrările de defrișare, curățenie, amenajare și organizare din incinta cimitirului și aducerea acestuia la standarde de civilizație.

Această variantă cade însă chiar de la început, cunoscut fiind faptul că acest Murat Iusuf este o putoare, un incapabil, un iresponsabil, un incompetent și un nesimțit ce face de rușine comunitatea musulmană din România, deci este exclus să fie capabil de fapte în folosul comunității pe care pretinde că o conduce.

Așadar, rămâne valabilă ipoteza că ar fi vorba de un amărât al străzilor, pentru că nimeni nu mai crede azi în fantome, strigoi, vârcolaci, moroi sau hayalet/ kurtadam.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentAcești nemernici care ne conduc. Adăpostul antiaerian de sub Sala Sporturilor este grav inundat. Nimeni nu știe al cui este!
Articolul următorPenalul Eserghep Gelil și netrebnicul Iusuf Murat sau mafia tătărească
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.