Nesimțirea, obrăznicia, ipocrizia și nerușinarea unui candidat la Primăria Constanța

0
204

Claudiu-Iorga Palaz, candidatul Mișcării Populare pentru Primăria Constanța, susține o campanie agresivă și sufocantă pe facebook, postările echipei sale de PR fiind insistente și obsedante.

Multe, obositoare și neinteresante clip-uri electorale, care îl arată implicat în toate „sectoarele de activitate” ale județului, muncipiului și constănțenilor, dat cu părerea, numeroase „realizări, succese și depășiri de indicatori de plan” și, evident, nelipsitele promisiuni de mai mulți și mai gustoși covrigi pe cozile maidanezilor ce se hârjonesc nestingheriți pe trotuarele fără borduri, pe lângă care curg puhoaie de lapte și miere, fac parte din „arsenalul” electoral al candidatului amintit.

Unul dintre clip-urile postate se numește „Cinstirea Memoriei Eroilor Neamului” și face referire la implicarea, zice el, fostului subprefect și prefect al Constanței în problemele de cinstire, onorare și comemorare a celor care au fost și zac în morminte, cripte și osuare.

Cu ipocrizia specifică unui politician, Claudiu-Iorga Palaz face caz de cât de „tenace”, „generos” și „patriot” este el, cât de simțitor și de afectat rămâne la gândul sacrificiilor eroilor neamului.

Mișcătorul populist nu este prost și știe că cinstirea memoriei eroilor neamului este o datorie a fiecărui cetățean al acestei țări, iar pentru el, atunci când era subprefect și prefect, deci oficial al Statului, era o obligație, o sarcină de serviciu, dar își intoxică prezumtivii votanți cu sloganuri ieftine, gen „Tenacitate“, „Generozitate“, „Patriotism“.

Claudiu Palaz, acum ai cu ce! Dar unde?
Claudiu Palaz, acum ai cu ce! Dar unde?

În ce constă TENACITATEA „profesionistului în administrație“?  În dorința sa de a-i convinge constănțeni să-l voteze pentru PRIMĂRIE și el să ajungă în pușcărie? Dar GENEROZITATEA sa în ce constă? În oferta stupidă de a „reda Cazinoul constănțenilor“?

În ceea ce privește PATRIOTISMUL,  acesta nu se afișeaza, nu se declamă sforăitor și electoral în speach-uri și făcături propagandistice. Patriotismul se simte și se acționeaza cu acest sentiment, fără sforăieli, floricele, bezele și imagini colorate. „Tenacele”, „generosul” și „patriotul” Palaz știe foarte bine aceste aspecte, dar face pe prostul, crezând că votanții sunt la fel ca el și ca acum 26 de ani, folosindu-se de  PATRIOTISM ca de un machiaj, ca de un ruj, ca de un parfum… ca o curvă de pe Centură.

Făcătura de clip electoral se încheie „apoteotic”, însuși fariseul recunoscând că „Patriotismul se simte, nu se mimează“, deși el chiar asta face în prezentare, etalându-și „patriotismul“ ca chiloții pe o tarabă din târgul de vechituri… Mai mult decât atât, îi reamintesc candidatului populist și fariseu că, în calitatea sa de subprefect și PREFECT de Constanța, a participat la numeroase evenimente cu depuneri de coroane de flori în Cimitirul Eroilor din Constanța, dar niciodată nu a vrut să vadă în ce hal arată obeliscul din cimitir. Nu i-a păsat că monumentul a fost vandalizat, că nu mai are nicio literă de bronz și nici nu a remarcat mizeria de nedescris, neglijența, nesimțirea cu care sunt „cinstiți“ Eroii Neamului din Cimitirul Central din Constanța…

Catargul fără steag.
Catargul fără drapel.

Într-o altă postare electorală nesimțită și ticăloasă, candidatul Claudiu-Iorga Palaz al Mișcării Populare jignește inteligența constănțenilor și afirmă cu obrăznicie: „I-am oprit pe (…) să vândă Cazinoul. În viitor îl voi reda constănțenilor“.

Claudiu-Iorga Palaz, tu realizezi cât de ticălos ești? Cum adică „În viitor“? Ce reprezintă pentru tine „în viitor“, raportându-te la halul de degradare  a clădirii, durata unui mandat de primar, răbdarea și orizontul de așteptare/ speranțe ale constănțenilor? Pe ce se bazează și cum explici promisiunea „îl voi reda constănțenilor“? În prezent, chiar în halul în care se află, Cazinoul nu este al constănțenilor?

Dar al cui este, „profesionistule în administrație”? Adică, vezi Doamne, trebuie să te voteze constănțenii ca să ajungi PRIMAR și, apoi, să le „redai în viitor“ ce de fapt este al orașului, deci al lor?

Cine ești tu, „profesionistule“, „tenaciule“, „patriotule“, „generosule“, fostule subprefect și ex-prefect ca să fii în postura să „redai constănțenilor“ un bun de patrimoniu, care le aparține din anul 1910? Te pricepi cumva, ai fost implicat în… retrocedări?

Dacă tot ești atât de „generos“ cu această clădire istorică și emblematică (pentru Constanța și România), de ce, „patriotule“, nu ai protestat „tenace“ (intrând, de ce nu, chiar în greva foamei, urcându-te pe construcție și amenințând) pe tot parcursul degradării și batjocoririi ei, pentru că, fiind subprefect și prefect, deci reprezentantul Guvernului în teritoriu, ai fost în mijlocul a tot ce mișcă în acest municipiu și județ, iar Cazinoul  se află la doi pași de Prefectură, sub privirile tale de politician ipocrit?

_MG_8729În afară de hârtii inutile, albume și vorbe goale, ai organizat vreo colectă, ai urlat în conferințe de presă, ai fost la proteste, ai sesizat instituțiile abilitate ale Statului, ai mobilizat ong-urile, pe constănțeni, pentru protejarea/ salvarea acestei embleme? Sigur, știu, vei răspunde că da, „am făcut”, „am arătat”, „m-am luptat“, dar… privește cum arată Cazinoul, pentru că nu, nu ai făcut nimic, ai fost complice prin neimplicare, mulțumindu-te să „lucrezi” doar… la imaginea de politician fariseu.

Și vii acum, cu nerușinare, nesimțire, iporizie și obrăznicie, în al 12-lea ceas, în plină campanie electorală, și te dai „cu inima alături de oameni“, „salvatorul“ Cazinoului și „generosul“ constănțenilor!?!

În încheierea micuțelor mele rânduri, nu voi folosi, ca mentorul tău, expresii ca „ești mort din fașă”, nici „țigancă împuțită”, nici „găozare”, dar îți spun „din suflet, pentru suflet“ că ești nerușinat, nesimțit, ipocrit și obraznic, deci un politician român.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentConstanța, un oraș sirian
Articolul următorPetiție împotriva fărădelegilor comise de ÎPS TEODOSIE al Tomisului
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here