La biserica „Sf. Maria” din Constanța, „contribuția benevolă” este obligatorie!

0
1441
Nu știu cum mama dracului se face, dar majoritatea bisericilor trebuie reparate și, de fiecare dată, ACOPERIȘUL este cel mai des afectat și trebuie supus renovării.
Probabil din cauza mulțimii de rugăciuni de tot felul ce se înalță de la credincioși prin acoperiș spre Împărăția Cerurilor, dar și de la răspunsurile din Ceruri ce se pogoară asupra pupătorilor de oase putrezite și icoane înlăcrimate.
De parcă nu ar fi suficiente sumele anuale uriașe pe care Statul român le alocă ca o pomană în favoarea Bisericii Ortodoxe Române, preoții, pe lângă alte activități specifice, multe evazioniste, tot nu sunt mulțumiți și se dedau la cerșit de la plătitorii de taxe și impozite, credincioși săraci și onești, dar proști.
Iată un exemplu practicat la biserica cu hramul „Sf. Maria” din Constanța, bd. 1 Mai, nr. 21, unde slujesc: Preot paroh Codreanu George Constantin, – Preot Munteanu Emil, – Preot Apostol Florinel și Preot Popescu Nicolae.
Pe afișul din imagine este scris:
„CONTRIBUTIE BENEVOLĂ SPECIALĂ
pentru reparațiile bisericii
200 LEI
Se depune suma la pangarul bisericii și se eliberează chitanță”.
IMG-20170716-WA0007Precizez ca așa-numita „chitanță” nu are absolut nicio valoare, întrucât nicio instituție a Statului român nu ar îndrăzni să controleze vreo biserică, bucata de hârtie fiind doar o modalitate de control intern, spre convingerea lui Teodosie că banii ajung, cei mai mulți, în „bugetul″ său și foarte puțini sau deloc în buzunarele preoților.
De remarcat și sintagma „Contribuție benevolă specială″!
Adica, vezi, Doamne, cât de „special” trebuie să se simtă idiotul care contribuie benevol la reparații, cât de „speciale” sunt acestea și ce „special” se va simți preotul care taie o chitanță pentru suma respectivă, evident toate sub ochiul vigilent și Atotcuprinzător al Celui de Sus.
În realitate, „contribuția specială” nu este deloc benevolă, suma de plată fiind obligatorie în cazul unei slujbe de cununie, botez sau înmormântare.
Vrednici sunt ticăloșii care ne păstoresc!
 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentMuftiul Murat Iusuf, acest netrebnic Teodosie musulman
Articolul următorȘoc și groază! Crimă, macabru și tragedie în Cimitirul musulman din Constanța
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.