Iusein Ibram, alt trântor parlamentar, altă rușine a comunității turce

0
882
Iusein Ibram, un trântor parlamentar.
Voi începe acest material printr-o descriere pe care o face un cotidian local numitului Iusein Ibram, în vremea când acesta era deputat al Uniunii Democrate Turce din România (U.D.T.R.) în legislatura 2008 – 2012:
„Iusein Ibram este o prezență extrem de discretă. Nu susține conferințe de presă, nu trimite comunicate de presă privind activitatea sa parlamentară. Cu toate acestea, numele său a fost foarte des auzit în contextul desemnării unui candidat la deputăție din partea UDTR. «Lupta» s-a dus între fostul consilier local Ali Nurhan, actual cetățean de onoare al municipiului Constanșa, și Iusein Ibram. Cel dintâi ar fi fost susținut, mai mult sau mai puțin oficial, de echipa PSD Constanța. Aspect nu tocmai surprinzător, dacă ne amintim de numeroasele critici adresate de PSD Constanța actualilor parlamentari ai minorităților, Iusein Ibram și Aledin Amet (UDTTMR). La un moment dat, celui din urmă, președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, i-a spus chiar să nu se mai întoarcă în Dobrogea. Așa că nu e de mirare că PSD și-ar fi dorit un candidat la deputăție, fie el și UDTR, care să-i fie pe plac. (…).
Între prima (12 decembrie 2008) și cea mai recentă (12 iunie 2012) declarație de avere din actualul mandat al deputatului nu există nicio diferență. Iusein Ibram a încasat, în anul fiscal anterior completării declarației de avere, 52.044 de lei. (…).
Iusein Ibram a avut, în perioada 19 decembrie 2008 – 11 octombrie 2012, o prezență la vot de 80,2%, clasându-se astfel pe poziția 105 în clasamentul general de prezență. Chiar dacă sindromul chiulului nu s-a lipit de el, Iusein Ibram nu a avut, în actualul mandat, nicio întrebare și nicio interpelare (vezi aici articolul „Iusein Ibram, deputatul cu zero interpelăriˮ).
Nici în legislatura 2012 – 2016 nu s-au schimbat prea multe în activitatea parlamentară a acestui individ.
20526494_1939695499601291_109050329_nPotrivit „rezultatelor de interogare”, publicate în portalul Camerei Deputaților, numitul Iusein Ibram, de ocupație trântor parlamentar (numărul doi după „bulibașa” Osman Fedbi, membru al PSD Constanța), a „bătut recordulˮ în proiecte legislative: doar  Proiect de Lege pentru instituirea Zilei Limbii Turce în România (devenit Legea nr. 223/ 17 noieembrie 2016, vezi aici).
În ceea ce privește intervențiile deputatului-trântor la tribuna Parlamentului, acestea totalizează fabulosul timp de… 13 minute și 59 de secunde!!!, în toată perioada mandatului 2012 – 2016, în rest, în toate inițiativele, a semnat ca „primarul” la proiectele inițiate… de alții.
Întrucât comunitatea musulmană are rădăcini înfipte adânc în istoria dobrogeană, în prezent există zeci de localități uitate de politicieni și care așteaptă să fie promovate, în aceste cazuri referindu-mă în mod special la agroturism, de pe urma căruia ar avea de câștigat atât întreprinzătorii și turiștii, cât și, implicit, localitățile respective, prin valorificarea potențialului natural și uman al acestora.
Mai mult decât atât, în România activează sute de firme de producție, aparținând cetățenilor turci, însă nici „bulibașa” Osman Fedbi (un individ contestat, vezi aici) și nici aghiotantul acestuia, Iusein Ibram, nu au ridicat problema la nivel de Ambasadă, pentru aflarea unor soluții benefice pentru cetățenii din localitățile populate de comunitatea turco-tătară.
19904623_1929699017267606_1303959195_nAceastă adunătură de „kalaycı[2] și kaçakçı[3], care domină staff-ul U.D.T.R., își amintește de comunitate doar când sosesc ajutoare din țări islamice sau din Turcia cu ocazia sărbătorilor religioase, când „șatra”, împreună cu „bulibașa” Osman Fedbi, merge și împarte pachete în teritoriu celor care-i votează, asigurându-și astfel susținerea/ votul și reînnoirea mandatelor în congrese organizate departe de comunitatea musulmană dobrogeană.
Revenind la acest impostor, trebuie precizat că, în perioada 2004 – 2016, trântorul Iusein Ibram nu a întreprins absolut nimic în folosul comunității, dar, cu toate acestea, a avut obrăznicia să mai candideze pentru încă un mandat, pe care a reușit să-l câștige cu sprijinul „țigănimii” patronate de „bulibașaˮ Osman Fedbi.
Din informații „pe surseˮ am aflat că această rușine a comunității, un „demn reprezentantˮ numai al intereselor proprii și de „șatră” ar fi fost strungar și că, studiile universitare și le-a dobândit prin metoda „săritul pârleazului”, după ce s-a înrolat în cadrul U.D.T.R., respectiv, după 2008, când a devenit vicepreședinte, ca și cum comunitatea turcă România nu mai are intelectuali în afară de acest strungar, șofer pe vidanjă sau ce o mai fi fost.
Ba mai mult, gurile rele vorbesc, în românește, dar și în turcește, că studiile postuniversitare le-a urmat în timpul îndeplinirii mandatului de deputat, nicidecum înainte de a fi ales. Cu această problemă ne vom adresa președintelui Camerei Deputaților ca să-i solicite trântorului să-și completeze CV-ul, astfel ca oamenii să aibă cunoștință, cât de cât, despre trecutul său dubios.
În prezent, CV-ul acestui individ arată doar așa (vezi aici):
Iusein IBRAM
Studii şi specializări
2000 – licenţiat ştiinţe juridice;
2003 – postuniversitare „Managementul instituţiilor publiceˮ.
Activitate profesională
1970 – 2004 – transporturi;
Funcţii, activităţi în alte organizaţii naţionale
1992 – membru U.D.T.R. (Uniunea Democrată Turcă din România)
2008 – vicepreşedinte U.D.T.R.ˮ
După cum este lesne de remarcat din lecturarea notițelor de mai sus, lui Iusein Ibram îi este rușine să facă precizări despre studiile și meseriile/ funcțiile/ activitățile practicate de el înainte de 1989, ceea ce ne întărește bănuiala că individul are mari și întunecate pete în trecutul său.
În final, trebuie să recunoaștem că problemele din cadrul comunității turce, patronate de „bulibașa” Osman Fedbi (și acesta se prezintă cu un CV dubios, vezi aici), nu sunt diferite de cele ale tătărimii, patronate de pretinsul președinte cu statut penal Eserghep Gelil.
În ambele comunități domină nepotismul, sărăcia, hoția, opacitatea, incultura, dictatura, lipsa crasă de respect a conducătorilor față de comunitățile pe care le „reprezintăˮ, acești indivizi malefici, care sfidează legile țării, dar și pe cele divine. Ali IBRAIM
 Nota redacției REZISTENȚA.ro
  • Întreaga responsabilitate a conținutului acestui articol cade în sarcina exclusivă a autorului și nu implică, sub nicio formă, ziarul REZISTENȚA.ro și pe proprietarul acestuia.
  • Sublinierile aparțin redacției.
 Vă mai recomandăm:
♣ „Osman Fedbi, nu fi ticălos, respectă legea!ˮ – https://rezistenta.ro/osman-fedbi-nu-fii-ticalos-respecta-legea/

♣ Penalul Eserghep Gelil și netrebnicul Iusuf Murat sau mafia tătărească″ – https://rezistenta.ro/penalul-eserghep-gelil-si-netrebnicul-iusuf-murat-sau-mafia-tatareasca/

„O „stafieˮ bântuie prin cimitirul musulman din Constanțaˮ – https://rezistenta.ro/o-stafie%CB%AE-bantuie-cimitirul-musulman-din-constanta/
„Ambasadorul Turciei în România și mafia tătarilor turco-musulmani din Constanțaˮ – https://rezistenta.ro/7755-2/
„Muftiul Murat Iusuf și-a astupat groapa din cimitirˮ – https://rezistenta.ro/muftiul-murat-iusuf-si-a-astupat-groapa-din-cimitir/
„Șoc și groază! Crimă, macabru și tragedie în Cimitirul musulman din Constanțaˮ – https://rezistenta.ro/soc-si-groaza-crima-macabru-si-tragedie-in-cimitirul-musulman-din-constanta/
♣ „Muftiul Murat Iusuf, acest netrebnic Teodosie musulmanˮ – https://rezistenta.ro/muftiul-murat-iusuf-acest-teodosie-musulman/
„Plângere penală împotriva muftiului Murat Iusufˮ – https://rezistenta.ro/plangere-penala-impotriva-muftiului-murat-iusuf/

[2] Până în anii ’80, țiganii din satul lui Osman Fedbi se ocupau cu spoitul vaselor din alamă, de unde a provenit și numele localității Făurei – Kalaycı (lb. turcă) – a călăi, a spoi – n.a.

[3] Kaçakçı este sinonim cu toate activitățile ilicite ale unor indivizi, cum ar fi: bișnița, hoția, contrabanda, înșelătoria, etc. – n.a.

 

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentPenalul Eserghep Gelil și netrebnicul Iusuf Murat sau mafia tătărească
Articolul următorLista cu homosexualii din Sf. Sinod al B.O.R.
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.