ÎPS Teodosie este căzut în dizgrația Sfântului Sinod al B.O.R. și a Patriarhului Daniel

0
721

La data de 18 iulie 2016, P.F. Daniel a fost pe meleaguri apostolice, adică la mănăstirea „Sf. Maria“ din Techirghiol, cu ocazia oficierii slujbei de pomenire la cinci ani de la ridicarea la Ceruri a celui care a fost părintele arhimandrit Arsenie Papacioc, starețul mănăstiririi.

Cu aceasta ocazie, a văzut cineva mantia netrebnicului și satanicului Teodosie Sodomicul? A văzut cineva vreun fir de barbă sau mătreață a penalului ierarh de la malul mării? A simțit cineva privirile pline de răutate, ură și dorință de răzbunare ale acestui individ care, prin toate faptele sale păcătoase, a compromis Arhiepiscopia Tomisului și, implicit, ortodoxia română?

Faptul este cu atât mai grav și demn de reținut cu cât, la întronarea lui Teodosie ca arhiepiscop al Tomisului (2001), părintele Arsenie Papacioc a avut o rostire istorică, bietul de el neștiind că sub odăjdiile călugărești ale fostului Snagoveanu se ascunde un nelegiuit, un păcătos dedat minciunii, hoției, preacurviei, desfrâului, trădării, urii, răzbunarii, mândriei și altor păcate grave ce cu greu pot fi uitate și iertate.

Spunea atunci preacuviosul Arsenie Papacioc, duhovnicul de la Techirghiol, adresându-i-se lui Teodosie: „Părinte, Dobrogea vă aşteaptă de 2000 de ani!“. Cuvinte prea mari pentru un Teodosie atât de mic, pe care netrebnicul nu le-a onorat niciodată cu fapte vrednice de înalt ierarh al B.O.R. Dacă la acestea, mai adaug faptul că ierarhul ajuns – prin măsluirea voturilor – arhiepiscop al Tomisului, nu a fost ales să facă parte din delegația B.O.R. la Sinodul Pan-Ortodox (Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe din perioada 16 iunie – 27 iunie 2016 în insula Creta) este evident că netrebnicia sa a căzut definitiv în dizgrația Sf. Sinod și a Patriarhului Daniel și că zilele rămase până la detronarea și scoaterea de sub mantia sa „împărătească“ se împuținează. Doamne, ajută!

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentPreotul prof. Ion Buga: „Teodosie – un dement amărât, pripășit la Constanța“
Articolul următorAmintiri despre Ioana Radu
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here