Învățăturile ziarului REZISTENȚA către păcătosul și inculpatul Teodosie

0
678

TEODOSIE, ursulețule!

Atitudinea ta față de creștinii ortodocși, în primul rând, presa și celelalte instituții este una absolut lamentabilă și josnică, de unde se înțelege limpede că ai nu numai mari probleme de comportament, rațiune și educație, ci și grave frustrări cauzate de lipsa de iubire, prea puțini (sau deloc) prieteni sinceri, lăcomie excesivă, prea mulți bani și funcție prea înaltă și prea sfințită pentru un caracter atât de infect.

Teodosie, ești jalnic, ești o rușine! Să fii ditamai ierarhul cu rang de demnitar al Statului român, membru al Sf. Sinod, profesor universitar, doctor, membru al Academiei Oamenilor de Știință, decorat cu „Steaua României în Grad de Cavaler” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Teodosie_Petrescu) şi să comiți fapte atât de mârșave și oribile, să nu ai abilitatea să articulezi câteva sunete în fața presei, mergând ca o javră cu coada între picioare, înconjurat de o ciurdă jalnică de făcături preoțești, îți devoalează nu numai nimicnicia, ci și frica și lașitatea, vinovăția ce ți se citește atât pe chipul transfigurat de ură, cât, mai ales, în dosarele de la D.N.A.

Teodosie, ai devenit atât de mic și neimportant în fața opiniei publice din România, atât de urât și înjurat de oameni, atât de periculos pentru credibilitatea ortodoxiei, încât mă îngrijorează nu nesimțirea, nerușinarea și prostia ta, sperând, probabil, că ce a fost va mai fi și mai mult decât atât, ci lipsa de implicare, toleranța prostească și lașitatea complice a Sf. Sinod al B.O.R., personal a Preafericitului Daniel, entități cu nimic mai presus decât tine (https://rezistenta.ro/).

Teodosie, te înșeli groaznic, dacă încă mai crezi că ești demn pentru jilțul arhiepiscopal de la Tomis, să fii, în continuare, păstorul unei turme atât de mari și valoroase de credincioși cum există la Constanța.

Teodosie, ai devenit o figură jalnică și, crede-mă, toată figura ta, întregul tău comportament, comunicarea ta nonverbală exact asta reflectă: arăți ca un câine jigărit, înfricoșat, flămând, însetat, alungat, nedorit, umilit, foarte mic și neimportant.

Teodosie, pentru numele lui Dumnezeu, înțelege că vremea ta a trecut!

Teodosie, nu mai ești dorit, nu ne meriți, totul s-a sfârșit!

Teodosie, mai ai timp, nu prea mult, să înțelegi că trebuie să te retragi de bunăvoie și nesilit de nimeni. Ar fi onorabil pentru tine, deși tu habar nu ai ce este onoarea, cinstea, corectitudinea, dreptatea, adevărul, iubirea, credința, oamenii, omenia…

Teodosie, ești sclavul banului, agreezi minciuna, urăști oamenii, ești răzbunător, laș, fricos, incapabil de decizii bune, lipsit de abilitatea comunicării… De aceea ești înconjurat numai de indivizi de teapa ta.

Teodosie, ești un antihrist! Ai încheiat pact cu diavolul, ți-ai vândut sufletul lui Mammon și ai făcut numai RĂU, pentru că răul zace în tine și provine de la Satana căruia îi ești sclav.

Teodosie, ești pierdut! Comite un remember al tuturor gândurilor, vorbelor și, mai ales, faptelor grave pe care le-ai comis în existența ta de până acum și îmi vei da dreptate.

Teodosie, nici dacă mai trăiești încă 62 de ani nu vei reuși să te purifici de toate mârșăviile și nenorocirile pe care le-ai comis împotriva oamenilor!

Cine dracul de consiliază, te prostește și tu pui botul ca pelicanul știm și noi, dar, totuși, ne întrebăm cam cât de prost poți să fii să comiți atâtea tâmpenii?

Inculpatul Petrescu Teodosie, unul dintre cei mai ticăloși ierarhi din istoria B.O.R.
Inculpatul Petrescu Teodosie, unul dintre cei mai ticăloși ierarhi din istoria B.O.R., ieșind pe poarta D.N.A. Constanța, unde i-au fost aduse la cunoștință infracțiunile de care este acuzat și a fost pus sub control judiciar.

În ziua prezentării la D.N.A. Constanța ai venit cu un alai de mașini. Ai „survolat“ zona ca să te convingi dacă ești așteptat de presă, apoi mașina în care te aflai a oprit cât mai aproape de poarta instituției, pentru ca jurnaliștii să nu aibă loc și timp să te interpeleze.

Este foarte adevărat că a vorbi cu presa este o chestiune opțională, dar ca întâistătător al unei ditamai eparhii cu autonomie, ditamai înalt ierarh al B.O.R., era aproape o obligație să vorbeşti cu jurnaliștii, deci cu opinia publică, deci cu drept-credincioșii pe care îi păstorești și al căror prim-păstor ești.

Cu atât mai mult cu cât știi foarte bine că, oricum, D.N.A. va emite un Comunicat de presă (https://rezistenta.ro/sfarsitul-unui-ticalos-teodosie-antihristul-rusinea-b-o-r-si-a-ortodoxiei/) despre evenimentul respectiv. Cu atât mai mult cu cât știi foarte bine că deontologia jurnaliștilor ne obligă la respectarea principiului „Audiatur et altera pars“ sau „Audi alteram partem“.

Era extrem de simplu să le vorbeşti jurnaliștilor cu blândețe doar două sau trei fraze, în care, cu calm și cu privirea limpede, să le spui ceva de genul: „Stimați jurnaliști și iubiți credincioși, am fost chemat astăzi la sediul D.N.A. Constanța, unde mi s-au prezentat câteva acuzații. Vom depune și noi documentele pe care le avem și ne bazăm, pentru a se clarifica situația.“ Punct. Scurt si la obiect, după care te retrăgeai în liniște, demn și stăpân pe situație. Presa ar fi fost mulțumită, chiar dacă unii jurnaliști ar mai fi insistat cu câteva întrebări, pentru că așa este presa!

Cum ai procedat tu? Ai făcut pe mortul în păpușoi, ai luat poziția mutului, ne-ai sfidat, ai fugit de noi și ne-ai enervat, pentru că știi foarte bine că șefii noștri ne cer declarații de la personaje aflate ca tine, într-o astfel de situație, pentru că opinia publică vrea la fel. O televiziune nu este Radio-Dobrogea și nu lucrează cu „jurnaliști“ ca speriatul de Tănăsescu, care își bate joc de tine cum vrea, pentru că atât poate și tu nu poți mai mult ca el.

La prima semnare a condicii de prezență la Poliție ai comis o altă golănie, o greșeală imensă, încercând să păcălești presa atunci când ai intrat ca un tâlhar pe poarta din dos a instituției.

Cine te-a învățat asemenea imbecilitate, Rapotan sau Tănăsescu? De fapt, nici nu mai contează. Faptul a fost consumat și tu te-ai făcut, a câta oară?, de rahat! În plus, ai făcut mai și o victimă, un agent de poliție fiind sancționat din cauza ta, inculpatule! (https://rezistenta.ro/rapotan-jos-labele-de-pe-agentul-george-carmocan/).

Eugen Tănăsescu, un susținător fanatic al inculpatului TEODOSIE, un individ care, din slugărnicia sa dusă la extrem, l-a băgat și mai rău în rahat pe stăpânul său!... TEODOSIE: - Încetișor, sluga mea preferată, că se udă Codul penal și mi se prelungește controlul judiciar!
Eugen Tănăsescu, un susținător fanatic al inculpatului TEODOSIE, un individ care, din slugărnicia sa dusă la extrem, l-a băgat și mai rău în rahat pe stăpânul său!…
TEODOSIE: – Încetișor, sluga mea preferată, că se udă Codul penal și mi se prelungește controlul judiciar!

La plecarea din sediul Poliției, în loc să te oprești să vorbești cu presa locală și națională, aceeași care, ani la rândul, ți-a făcut cunoscute opiniei publice show-urile smintite de la Bobotează, Slujba de Înviere printre ruine sau de pe plajă sau aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, „venită“ cu barca pneumatică de după colțul și pe cataroaiele Cazinoului, tu ai preferat, din nou, să faci pe mutul și să te ascunzi în spatele „jurnalistului de noapte“ Tănăsescu (până la urmă, între tine și acest Tănăsescu este ceva, cumva? Că prea des te afișezi cu el).

Nimeni nu s-a găsit să-ți spună că La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul” și că puterea cuvântului scris sau vorbit te ridică sau te coboară  mai ceva că toți banii și toate funcțiile și relațiile pe care te bazezi tu?

La venire și la plecare trebuia să te prezinți ca un adevărat înalt ierarh, membru al Sf. Sinod al B.O.R, purtător al engolpionului cu portretul Maicii Domnului sau al Mântuitorului, decorat cu Ordinul „Steaua României în Grad de Cavaler” și să spui doar atât: „Respect controlul judiciar, pentru că respect legile acestei țări, dar l-am contestat și astept judecarea măsurii controlului juduciar“, după care mergeai liniștit la treburile tale lumești și duhovnicești.

Prezentarea la Curtea de Apel Constanța a fost precedată de adunarea preoțească de la mănăstirea Strunga, prilej cu care ai fost înregistrat audio, când ai debitat tâmpenii de genul – „O să întoarcem lucrurile la instanță în favoarea noastră“ sau – „Sunt nevinovat și mă bucur când cineva mă acuză pe nedrept!“. De fapt, tu bravai și vroiai să-ți impresionezi slugile, care îți sorbeau cuvintele de stăpân al destinelor lor așa cum și ție îți place să le sorbi de la alții.

La prezentarea la judecata Curții de Apel ai comis o altă golănie, o gafă mai mare decât clădirea instituției în care te aflai. Dacă la Poliție ai venit numai cu sluga Tănăsescu, acum ai venit însoțit de vreo 10 derbedei din gașca din „Peștera de tâlhari“, ai fost la fel de mut ca ruinele de lângă Catedrală și l-ai aruncat în „gura presei“ pe același mincinos ordinar Tănăsescu, care nu numai că minte de îngheață apa mării de lângă stabilopozii de la Cazinou și a decredibilizat instituția care vă plătește din banii noștri, dar atitudinea, prostiile și minciunile lui ne enervează la culme și nu îl mai suportăm. (https://rezistenta.ro/3-in-1-teodosie-rambo-si-tomiris-de-constanta/).

Culmea, la ieșirea din sala de judecată, influențat de prostălaii cu care te-ai înconjurat, fiind convins că ți se va ridica controlul judiciar, ai spus o imbecilitate cât complexul de la Dorna Arini: – ,,Acum am avut ocazia să-mi susțin nevinovăția, că cele incriminate, nu există. Atât am de spus. Și-am întrebat cui folosește să umilească Biserica? Pe mine personal nu mă afectează că sunt acuzat pe nedrept. Dar afectează Biserica, pentru că reprezint Biserica. Probele se vor dovedi că de fapt nu s-au găsit”! (http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/ips-teodosie-incearca-sa-i-convinga-pe-judecatorii-curtii-de-apel-constanta-sa-i-ridice-masura-controlului-judiciar.html).

Vezi că nu e bine să fii prost și să nu ai cunoștințe despre semnificația și utilizarea cuvintelor?

În primul rând, dovedești că tu habar nu ai ce este și (pe) cine reprezintă Biserica, ceea ce înseamnă un alt mare păcat pe care îl comiți cu aceeași mârșăvie cu care le-ai comis și pe celelalte de până acum.

În al doilea rând, fiind pus sub control judiciar de către D.N.A., tu ai indus opiniei publice ideea că D.N.A. lovește în Biserică, ceea ce, iată, este o altă ticăloșie specifică personajului Porcu Macedon Petrescu Teodosie!

Ei bine, află, ursulețule, că atunci când vei fi condamnat pentru fraudarea fondurilor europene, nu Biserica va fi condamnată, cetățene Petrescu Teodosie, ci tu, infractorule! Și, dacă va fi să fie, nu Biserica va intra în pușcărie, ci tu, cetățeanul Petrescu Macedon, fost Porcu.

Maria Vasii (avocat al inculpatului Teodosie): - ,,Înaltul are hainele de pe dânsul: nu are familie pe care s-o-mbogățească, nu are pe nimeni. Tot ce are dumnelaui sunt aceste straie pe care vrea să le poarte cu cinste”!
Maria Vasii (avocat al inculpatului Teodosie): – ,,Înaltul are hainele de pe dânsul: nu are familie pe care s-o-mbogățească, nu are pe nimeni. Tot ce are dumnelaui sunt aceste straie pe care vrea să le poarte cu cinste”!

În aceeași împrejurare, arătarea feminină care te însoțea, îmbrăcată tot în negru de am crezut că e preoteasa ta, a gângurit cu o voce la fel de enervantă ca a ta: – ,,Înaltul are hainele de pe dânsul: nu are familie pe care s-o-mbogățească, nu are pe nimeni. Tot ce are dumnelaui sunt aceste straie pe care vrea să le poarte cu cinste”!

Nici vrăbiuța nu a ciripit și nici tu, mincinosule, nesimțitule și nerușinatule, nu ai râgâit un sunet măcar despre Complexul balneo-climateric de la Dorna Arini, care valorează peste 6 (șase) milioane de euro, trecut pe numele fundației în care sunt băgate neamurile tale, îmbogățite de tine din banii furați de la constănțeni!

Episodul din 10 noiembrie a.c., cu prezentarea ta la cea de-a patra ediție a semnării condicii de prezență la Poliție (https://www.facebook.com/shares/view?id=1147624871979775&overlay=1&notif_t=story_reshare&notif_id=1478861317158403), când a venit ciurda de 28 de preoți convocați de protopopul Mihai Jean (el nu s-a prezentat, ci s-a fofilat!) ca să-și „susțină ierarhul“ infractor și „să apere Biserica Ortodoxă Română“ (!!!) a fost un spectacol absolut grotesc, o prostie în stare pură și un lichelism specific celor cu care te-ai înconjurat (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=183862388740906&set=a.134003900393422.1073741828.100013514387262&type=3&theater&notif_t=like&notif_id=1478846588553926).

14344362_1184979994858512_52206242944853888_nPrezența voastră în sutane pe trotuarul din fața Poliției a oripilat o țară întreagă. Erați ca niște „centuriste“ care făceau trotuarul! Nu numai că v-ați făcut de râsul porcilor și al babelor care se târâie pe genunchi și coate prin jurul bisericilor, dar ați lovit din nou în credibilitatea instituției din Dealul Mitropoliei – http://www.mediafax.ro/social/arhiepiscopul-tomisului-inconjurat-de-un-sobor-de-preoti-la-controlul-judiciar-pentru-a-l-feri-de-intrebari-video-foto-15937841) – (bănuiesc că, de furie, lui Daniel i-a trecut Preafericirea, s-a făcut mangă ca pe vremuri și te-a înjurat de toți sfinții, după literele alfabetului).

De aceea am urlat eu la voi. Ca să nu se audă hohotul de râs al românilor care vă priveau la televizor! Până și cei de la Patriarhie te-au sunat, Teodosie, și le-ai răspuns prostește ca ai fost… prost sfătuit! (https://www.facebook.com/ziarul.rezistenta/videos/vb.100013514387262/182952742165204/?type=2&theater&notif_t=feedback_reaction_generic&notif_id=1478934350272572).

Măi, Teodosie, ești de o viclenie și o ticăloșie rare, nesimțitule! Mereu arunci vina pe alții, iresponsabilule! La fel a spus avocata ta despre fondurile A.P.I.A. deturnate, că nu tu ai semnat, ca să-i bagi pe nefericiții ăia la înaintare și în pușcărie!

În procesul cu mine, declini calitatea procesuală, afirmând că nu tu ai dat comunicatul defăimător la  adresa mea, ci biroul de presă al Arhiepiscopiei! Tu ești întreg la minte? Ești în Lumea asta? Sau ne crezi proști pe toți?

14408960_1129891820406412_607358015_nDar când ai caterisit atâția și atâția preoți, la fel ai fost „ sfătuit prost “?

Dar când ai vărsat Potirul Sfânt în altarul bisericii?

Dar când ai semnat angajamentul cu Securitatea?

Dar când ai jefuit ferma și crama Nazarcea?

Dar când ai acoperit siturile arheologice cu garaje si biserici?

Dar când ai jefuit preoții de mii și mii și zeci de mii de euro?

Dar când ai construit biserici fără autorizații?

Dar când ai amplasat două biserici una lângă cealaltă?

Dar când câte și mai câte nemernicii, tot „prost ai fost sfătuit“? (https://rezistenta.ro/petitie-impotriva-faradelegilor-comise-de-ips-teodosie-al-tomisului/).

Să admitem, ca studiu de caz patologic, că ești sfătuit prost, că tu nu ești un factor de decizie și, deci, nu ai niciun cuvânt de spus. De ce nu îi dai afară pe toți cei care te „sfătuiesc prost“? Ce mama dracului mai cauți în jilțul arhiepiscopal? Ce competențe ai tu ca profesor universitar, doctor și academician, membru al Academiei Oamenilor de Știință, dacă nu deții responsabilitatea deciziilor și faptelor tale?

13933548_163333497409056_1039617774_nDu-te, dispari din Constanța, lasă-ne pe noi cu Domnul și du-te la dracul cu care ai semnat angajamentul cu Securitatea și care te-a împins să comiți toate ticăloșiile de până acum!

Constanța are nevoie de un ierarh responsabil, competent, blând, evlavios, credincios, care să decidă în spiritul Credinței, al Adevărului, al Dreptății, al Iubirii, al Luminii învățăturilor lui Iisus, ale Sf. Părinți și ale Sf. Apostoli, nu de tine, antihristule!

P.S. – Pe 17 noiembrie va fi episodul cinci din serialul de control judiciar și semnarea condicii la Poliția județeană. Se anunță că cei din „Peștera de tâlhari“, vor creea alte evenimente pe placul presei, pentru că se știe deja că nepotul lui Teodosie, preot și el, face mobilizarea hoardelor de spălați pe creiere împotriva „jurnaliștilor-sectanți“! (https://rezistenta.ro/ziarul-rezistenta-se-delimiteaza-categoric-de-instigarile-la-violente/).

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentCaz grav de CENZURARE a presei
Articolul următorCum fac unii preoți averi
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.