În Colegiul Pedagogic, părinții sunt spoliați de bani pentru lucrări și dotări

0
1480
Este intolerabil halul în care agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru conduce Colegiul Pedagogic (a cărui elevă a fost!).
Motto: „Definiția prostiei: să cunoști adevărul, să vezi adevărul, dar să crezi în continuare minciunile.” (Morgan Freeman, actor)
În corespondența dintre publicația REZISTENȚA.ro și Primăria Constanța, am primit (08.10.2018), printre alte documente, și un Raport de activitate al cărui semnatari sunt consilierii municipali Rezeanu Romeo și Popescu Andrei (reprezentanții Consiliului Local Municipal Constanța în Consiliul de Administrație al Colegiului).
Documentul se referă, printre altele, la o constatare pe care aceștia au făcut-o în incinta Colegiului Național Pedagogic, „Constantin Brătescu‟ din Constanța, al cărui director, agramata-doctor Anamaria Ciobotaru, își face de cap cu de la sine putere și cu îngăduința și complicitatea primarului Decebal Făgădău, zis și Dorel de Constanța (vezi aici), dar și a Inspectoratului Școlar Județean.
Adriana-Teodora Câmpeanu.
Adriana-Teodora Câmpeanu, penelista care confundă ștampila Prefecturii cu… parafa de medic stomatolog.
Camelia Sima, liderul de sindicat al Colegiului, sluga nevrednică a Anamariei Ciobotaru.
Camelia Sima (prof. de învățământ primar, liderul de sindicat al Colegiului, sluga nevrednică a Anamariei Ciobotaru.
Precizez că, deși face parte din Consiliul de Administrație al Colegiului Pedagogic, penelista-stomatolog AdrianaTeodora Câmpeanu a refuzat să semneze Raportul de activitate, motivând că „domnul Cumpănă se află în acest moment într-un proces civil cu doamna director al Colegiului‟. Altfel spus, muierea confundă grav dantura cu gingia.

Realitatea este cu totul alta, și anume că penelista este o aprigă și interesată susținătoare a agramatei, pe motiv că unul dintre cei doi copii ai săi își satisface ciclul primar (clasa a III-a) în Colegiu, ale cărui cursuri sunt coordonate de învățătoarea Camelia Sima.

Din relația ticăloasă a tripletei Ciobotaru – Sima – Câmpeanu a ieșit o măgărie penală, adică punerea la dispoziției consilierei peneliste a sălii respective de clasă, fără acordul Primăriei Constanța (proprietarul imobilelor și terenurilor din Colegiu), pentru susținerea unor cursuri de tehnician de aparatură electro-medicală! (vezi aici).
Veronica Mate (prof. învățământ primar), fiica Elenei Mate, fosta contabil-șef al Colegiului (dacă ar vorbi, multe s-ar ști)
Veronica Mate (prof. învățământ primar), fiica Elenei Mate, fostă contabil-șef al Colegiului (dacă ar vorbi, multe s-ar mai ști).
Harabagiu Andreea-Mădălina (prof. de învățământ primar).
Harabagiu Andreea-Mădălina (prof. de învățământ primar).
În raportul de activitate amintit se precizează:
„(…) Câțiva părinți au reclamat faptul că învățătoarele clasei zero [d-na Harabagiu Mădălina și d-na Mate Veronica] le-au solicitat să colecteze o sumă de bani [500 de lei] de la fiecare părinte pentru a renova sala de clasă, începând cu zugrăvit, montat parchet, achiziționare de bănci, scaune, tablă, etc.
Răspunsul doamnei director a fost că nu știe despre ce este vorba, dar că le-a cerut în antecedente tuturor profesorilor și învățătorilor să nu recurgă la astfel de mijloace pentru dotarea claselor.
Cu toate acestea, deși lucrurile s-au întâmplat la o asemenea dimensiune la o școală cu calificativ de «Școală europeană», doamna director a declarat că nu va face anchetă internă decât dacă îi înmânez memoriul de la părinți, părând astfel mai degraba interesată de numele celor care au reclamat, decât de analiza fenomenului care a frustrat părinții din acea clasă.
Menționez că, ulterior, am vizitat această clasă, împreună cu consilierul Andrei Popescu, și lucurile se confirmă… clasa este renovată complet pe banii părinților.
Sugerez doamnei director organizarea unei ședințe comune cu părinții, la care să participe și membrii C.L., și membrii C.A., și cele două învățătoare [pentru lămurirea cu transparență și fără echivoc a situației create]. (…).‟
Da3Da4
În acest hal arăta clasa 0 din Colegiul Pedagogic (învățătoare: Mădălina Harabagiu și Mădălina Mate) , înainte de a fi renovată și dotată din banii părinților.
În acest hal arăta clasa 0 din Colegiul Pedagogic (învățătoare: Mădălina Harabagiu și Mădălina Mate), înainte de a fi renovată și dotată din banii părinților elevilor.
Într-un Punct de vedere, exprimat separat de raportul de activitate al colegilor săi, consiliera P.N.L. Adriana-Teodora Câmpeanu recunoaște:
Fragment din Punctul de vedere al consilierei Câmpeanu Teodora-Adriana.
Fragment din Punctul de vedere al consilierei Câmpeanu Teodora-Adriana.
„(…) În anul 2017, Primăria municipiului Constanța a acordat Colegiului Național «Constantin Brătescu» banii necesari pentru: reparații și zugrăveli, integral pentru clădirea patrimoniu, reparație gard, expertiza la Clădirea Grădiniție de Aplicație. (…).‟
6.Referindu-se la același aspect, Direcția Tehnic-Administrativ, Compartimentul Gestionarea Bazei Materiale a Unităților de Învățământ Preuniversitar din cadrul Primăriei Constanța precizează următoarele:
„(…) În cursul anului 2017, unitatea de învățământ a avut următoarele solicitări:
  • 27.000 lei cu TVA-expertiză clădire grădiniță;
  • 75.000 lei cu TVA-reparații acoperiș grădiniță (sumă necheltuită de către unitatea de învățământ, datorită dificultăților tehnice întâmpinate-necesitate întocmire expertiză tehnică, obținere avize, acorduri, autorizații) și
  • 118.400 lei cu TVA-lucrări reparații-zugrăveli Corp A, zugrăveli grupuri sanitare Corp B, tencuieli și hidroizolații Corp D).[1]

Așadar, Primăria Constanța a virat banii necesari Colegiului, dar părinții au achitat, din propriile buzunare, nu numai reparațiile și zugrăvelile clasei, ci și dotarea acesteia cu parchet, bănci, scaune, tablă etc!!!

 Factură și bon fiscal cu valoarea de 868,14 lei, dovezile achitării contravalorii parchetului laminat și a altor materiale auxiliare.
Factură și bon fiscal cu valoarea de 868,14 lei, dovezile achitării contravalorii parchetului laminat și a altor materiale auxiliare, pentru renovarea clasei din banii părinților.

Luni, 19 noiembrie 2018, primarul Decebal Făgădău – Dorel de Constanța (vezi aici) a fost prezent la Colegiul Pedagogic, una dintre cele mai prost manageriate instituții din învățământul constănțean (vezi aici), cu ocazia festivistă a aniversării a 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România.

Bon fiscal, în valoare de 513,69, pentru plata altor materiale necesare renovării clasei, bani achitați de părinții elevilor.
Bon fiscal, în valoare de 513,69 lei, pentru plata altor materiale necesare renovării clasei, bani achitați de părinții elevilor.
Ar fi fost un bun prilej ca Dorel al P.S.D. să se abată de la traseul de protocol și să constate dezastrul existent în acest stabiliment condus de agramata-doctor Anamaria Ciobotaru (vezi aici și aici), care, de peste 12 ani, își dovedește incompetența, iresponsabilitatea și superficialitatea. Mai ales că:
♦ agramatei-doctor-director Anamaria Ciobotaru, puțin îi pasă că Grădinița de Aplicație nu dispune de scară de evacuare și, în caz de calamitate (incendiu, cutremur), peste 100 de suflete (elevi și cadre didactice) sunt într-un real pericol de moarte!
♦agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru știe și încurajează spolierea părinților de banii necesari pentru întreținerea și dotarea unor săli de curs din instituția declarată (!!!) „cinci ori școală europeană‟ (???), deși Primăria Constanța pompează bani publici în acest stabiliment!
♦agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru se laudă că instituția este de „5 x școală europeană‟, dar arată și este dotată de un nivel jenant… de comunal!
♦agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru are dureri dorsale din cauză că garajul și magazia de materiale din incinta stabilimentului sunt reale focare de infecție!
♦agramatei-doctor-director Anamaria Ciobotaru, puțin îi pasă că femeile de serviciu nu dispun de materiale consumabile specifice (mături, lavete, hârtie igienică, dezinfectanți, detergenți etc.) și sunt folosite la manipularea mobilierului școlar (scaune, bănci, dulapuri) dintr-o clădire în alta!
♦agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru (nu) știe că instituția dispune de grupuri sanitare atât de infecte, încât elevilor le este teamă să le folosească!
♦agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru are gașca ei de pupincuriști preferați și se comportă execrabil cu unii dintre „colegii‟ săi, care nu îi mai suportă limbajul și comportamentul infatuat, umilitor și revoltător!

Situații verificabile și grave, motive suficiente pentru ca 

agramata-doctor-director Anamaria Ciobotaru

să fie demisă și alungată din învățământul constănțean!

Secvență din incinta Colegiului Pedagogic, declarat „de cinci ori școală europeană” de gașca agramatei-doctor-director Anamaria Ciobotaru.
Secvență din incinta Colegiului Pedagogic, declarat „de cinci ori școală europeană” de gașca agramatei-doctor-director Anamaria Ciobotaru.

[1]  Lucrările au fost solicitate prin adresele nr. 41896/ 29.03.2017, 60297/ 09.05.2017, 106358/ 21.08.2017 și au fost finanțate prin următoarele Note de fundamentare:  nr. 87511/ 07.07.2017, în valoare de 75.000 lei cu TVA, nr. 87514/ 07.07.2017, în valoare de 27.000 lei cu TVA și nr. 106065/ 21.08.2017, în valoare de 118.400 lei cu TVA. Unitatea de învățământ a solicitat și lucrări de reparații și igienizare hol parter și casa scării, reparații hidroizolație cantină și zugrăvit sală de mese, reparații hidroizolației cabină poartă – lucrări nefinanțate de Primăria Constanța.
 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentÎn Colegiul Național Pedagogic, șoarecii și șobolanii miaună!
Articolul următorCum a vrut infractorul TEODOSIE să distrugă viața unui preot
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.