Harry Michelle Boiagian sau incompetența, iresponsabilitatea, nesimțirea, nerușinarea, ignoranța și sfidarea de la Inspectoratul Județean în Construcții

0
820

Harry Michelle Boiagian este provenit din gașca UNPR[1] a penalului Gabriel Oprea-Girofar, în general fost candidat la Primăria Constanța, fost candidat la șefia Consiliului Județean, în prezent fiind biciclistul de serviciu de la Inspectoratul Județean de Construcții Constanța: „(…) Sunt un pasionat al ciclismului, am echipament şi tot ce îmi trebuie, chiar şi un baston electric pentru câinii comunitari agresivi. Merg la serviciu cu bicicleta, la firma mea, chiar dacă anumiţi colegi râd de mine. Sunt un practicant. (…) Nu sunt de acord cu cei care îşi cumpără jeep-uri pentru a se plimba cu ele prin oraş. Sunt adeptul ciclismului (…)“, una și aceeași persoană care a promis piste pentru biciclete la tot județul: „(…) Dacă voi fi votat şi dacă voi ajunge (șef – n.r.) la C.J.C., voi face piste pentru biciclete interjudeţene ca în ţările civilizate, adică pe drumurile care oferă acces şi utilajelor agricole. (…).“ (detalii aici).

Adresa către Inspectoratul Județean în Construcții.
Adresa către Inspectoratul Județean în Construcții Constanța.

Evident, amatorul de biciclism, apăsând cu forță pe pedala promisiunilor, oferă și calea de rezolvare: „Singura soluţie pentru construirea pistelor este de exproprieri în masă“.

Numai din aceste frazări emanate în public îți poți da seama de stadiul capacității politicianiste a acestui individ, dar și cât îl duce mintea de „specialist în construcții“, atât de specialist încât habar nu are cu ce se ocupă și, mai ales, cam ce trebuie să facă Inspectoratul Județean de Construcții Constanța al cărui inspector-șef este.

La data de 29 noiembrie 2016, în calitate de „trecător pe zebră“, m-am adresat (atât prin e-mail, cât și prin scrisoare poștală) către Inspectoratul Județean în Construcții – Constanța (adresă înregistrată cu nr. 51870/ 29.11.2016), solicitând următoarele:

Biserica Sf. Muceniță Filofteia (zona Doraly)
Biserica „Sf. Muceniță Filofteia” (zona mall Dorally).

„(…) 1. Efectuarea de controale privind autorizarea construcției unor lăcașe de cult de pe raza municipiului Constanța, aflate în proprietatea Arhiepiscopiei Tomisului, după cum urmează: 

 1. Biserica cu hramul „Sf. Filofteia“, amplasată în zona mall „Dorally“;
 2. Biserica cu hramul „Sf. Ștefan“, amplasată în parcul de la Gara C.F.R.;
 3. Biserica cu hramul „Izvorul Tămăduirii“, amplasată pe bd. Tomis (zona „Macul Roșu“);

  Biserica "Sf. Arhid. Ștefan" (parcul gării C.F.R.).
  Biserica „Sf. Arhid. Ștefan” (parcul gării C.F.R.).
 4. Biserica cu hramul „Sf. Haralambie“, amplasată pe bd. Tomis nr. 105A (zona stații OMV – Petrom);
 5. Biserica cu hramul „Buna Vestire şi Sf. Maria Egipteanca”, amplasată la intrarea în stațiunea Mamaia (zona terenurilor de tenis).
 6. Deoarece am cunoștință că mai există lăcașuri de cult aflate în construcție, care nu dețin autorizație în acest sens, vă solicit să extindeți controalele pe întreaga zonă administrativă a Arhiepiscopiei Tomisului. 

  Biserica "Izvorul Tămăduirii" (zona "Macul Roșu", bd. Tomis).
  Biserica „Izvorul Tămăduirii” (zona „Macul Roșu”, bd. Tomis).
 7. Vă rog să îmi comunicați situația bisericilor care nu dețin autorizație de construcție (…)“.

Solicitarea nu a fost întâmplătoare, ci am avut în vedere mulțimea de șandramale fără autorizație ale inculpatului Teodosie, aceste făcături hidoase care batjocoresc arhitectura și imaginea Constanței și jignesc privirile constănțenilor și ale vizitatorilor orașului nostru.

Biserica "Sf. Haralambie" (zona stații OMV - Petrom, Tomis Nord).
Biserica „Sf. Haralambie” (zona stații OMV – Petrom, Tomis Nord).

De asemenea, am mai avut în vedere faptul că, prin alte părți, respectiv județul Argeș, Inspecția de Stat în Construcții a efectuat controale la mai multe biserici, finalizate cu o amendă de 40.000 lei (maximă dispusă de lege) în sarcina Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. (detalii aici).

Deci, dacă prin alte părți se poate, de ce nu s-ar putea și în Constanța?

Capela tinerilor "Buna Vestire și Cuvioasa Maria Egipteanca" (intrarea în Mamaia, zona terenurilor de tenis).
Capela tinerilor „Buna Vestire și Cuvioasa Maria Egipteanca” (intrarea în Mamaia, zona terenurilor de tenis).

În Constanța nu se poate, pentru că la Inspectoratul Județean în Construcții din Constanța zac incompetența, iresponsabilitatea, nesimțirea, nerușinarea, ignoranța și sfidarea, posibil și altele, care poartă un singur nume: Harry Michelle Boiagian.

Puteți lectura (în facsimil) răspunsul absolut halucinant al acestei instituții (adresa nr. 53379/ 28.12.2016), o mostră de incompetență, iresponsabilitate, nesimțire, nerușinare, ignoranță și sfidare la adresa unui cetățean.

În timp ce Inspectoratul în Construcții Argeș efectuează controale și aplică amenzi, la Inspectoratul în Construcții Constanța o solicitare "necesită o cercetare amănunțită", pentru că aceasta înseamnă "un volum mare de lucrări".
În timp ce Inspectoratul în Construcții Argeș efectuează controale și aplică amenzi, la Inspectoratul în Construcții Constanța o solicitare „necesită o cercetare amănunțită”, pentru că aceasta înseamnă „un volum mare de lucrări”.

Paragraful nr. 1 (sunt convins că textul este copy/ paste și nu lipsește din cadrul niciunui răspuns adresat oamenilor muncii de la orașe și sate) face parte din tehnica impresionării petentului și datului acestuia pe spate, adică, vezi, Doamne: „Băăăăi, cetățene-petent, noi funcționăm în baza unei legi cu modificări și completări, pe care o coroborăm cu alte prevederi legale și știm foarte bine că avem obligația să urmărim respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții, chiar mai mult decât atât, putem să aplicăm și sancțiuni sau să-i acționăm în instanță pe cei care încalcă prevederile legale. Sâc!“

După lecturarea acestui paragraf, puternic impresionat, chiar căzut pe spate, cetățeanul-petent ajunge chiar să regrete că a îndrăznit să deranjeze competența, responsabilitatea, bunul simț și inteligența instituției, personal ale lui Harry Michelle Boiagian, dacă nu ar urma, apoteotic, paragraful  nr. 2, adică chintesența capacităților instituției și ale conducătorului acesteia:

„Având în vedere că solicitarea dumneavoastră necesită o cercetare amănunțită și un volum mare de lucru, vă informăm că răspunsul la adresa dumneavoastră va fi transmis la finalizarea verificărilor“.

Să disecăm, să analizăm, să interogăm despre punctele esențiale ale răspunsului de mai sus:

Articolul "Amendă record luată de Arhiepiscopie. Opt biserici de sub pulpana lui Caliopie, găsite în neregulă de Inspecția în Construcții ("Jurnalul de Argeș").
În județul Argeș se poate. Articolul „Amendă record luată de Arhiepiscopie. Opt biserici de sub pulpana lui Caliopie, găsite în neregulă de Inspecția în Construcții („Jurnalul de Argeș” din 24 noiembrie 2016).
 • „necesită o cercetare amănunțită“ – De ce „amănunțită“, când se vede cu ochiul liber și de la mare distanță (și Harry Michelle Boiagian știe foarte bine) că șandramalele nominalizate NU corespund standardelor de construcție?
 • „un volum mare de lucru“ – Vă trebuie echipamente NASA ca să constatați ceea ce cunoașteți foarte bine, și anume că ați autorizat construirea unor șandramale, care trebuie rase de pe suprafața pământului, întrucât nu corespund standardelor de construcție, deci sunteți complici cu inculpatul Teodosie? Ce fac, de ani de zile, instituția și „specialiștii“ plătiți din bani publici, deci și ai cetățenilor-petenți? Trebuie să se întâmple o tragedie ca să vă apucați (serios) de treabă?
 • „finalizarea verificărilor“ – Când încep(eți) și când se finalizează verificările, în situația în care acestea ar fi necesare?

În esența sa, răspunsul, redactat „la mișto“, este nu numai batjocoritor, dar și sfidător prin ceea ce reiese din și dintre rândurile sale.

În plus, din același răspuns mai reiese că instituția nu deține evidențe ale autorizațiilor eliberate, întrucât a ignorat total solicitarea să îmi comunicați situația bisericilor care nu dețin autorizație de construcție“.

Evident, prin această epistolă, Harry Michelle Boiagian face pe prostul și încearcă să-i prostească și pe alții, el încadrându-se în gașca de autorități, politicieni, oameni de afaceri, magistrați și alți ticăloși, care   l-au susținut și îl susțin în continuare pe inculpatul Teodosie Petrescu.

P.S. – Propun fanfarei Marinei Militare ca, pe data de 23 iulie a.c., cu ocazia aniversării zilei de naștere a lui Harry M. Boiagian, să se deplaseze în fața sediului Inspectoratului Județean în Construcții Constanța, pentru a susține un show de alămuri și mișcări sincron și, așa cum s-a făcut de râs și la aniversarea zilei de naștere a infractorului Teodosie, să-i cânte acestui speriat de toiagul, odăjdiile și vocea tremolată ale antihristului tomitan.


[1] https://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_Na%C8%9Bional%C4%83_pentru_Progresul_Rom%C3%A2niei

 

Comentează pe Facebook