Facultatea de Teologie din Constanța – cloaca divorțaților

0
1710

Autoritatea supremă a Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Sinod, a stabilit, prin Hotărârea nr. 1092/ 2010 din 11 februarie 2010 (vezi aici), statutul pe care îl vor avea, de la acea dată, toți preoții divorțați sau divorțați și recăsătoriți. Documentul cu pricina prezintă o serie de interdicții pentru toate persoanele aflate în această situație.

Dacă eparhiile subordonate Patriarhiei Române s-au aliniat la cele stipulate în acest document, la Constanța, unde zace însuși antihristul Teodosie, inculpatul trimis în judecată încalcă grosolan și batjocorește cu bună ştiinţă această hotărâre, pentru că atâta îl duce mintea și așa vor mușchii lui fleşcăiţi.

Sunt de notorietate acțiunile sale ticăloase, care funcționează după model „brevetat“ de mintea sa diabolică și caracterul infect: se folosește de oameni doar cât îi sunt utili interesului propriu, îi jefuiește de ce tot ce are nevoie (bani, în special!), după care le dă cu șutul în dos.

Sunt celebre cazurile multor preoți, care au fost folosiți mișelește pentru ridicarea imperiului de la Dorna Arini (jud. Suceava), după care au fost mătrășiți atunci când ipochimenul a considerat că bieții oameni nu îi mai sunt de folos sau aceștia au refuzat să mai contribuie la ticăloșiile lui.

Inculpatul Teodosie susține, de câte ori are ocazia, că respectă întocmai canoanele bisericești – nu știm cine îl mai crede -, dar fariseul minte cu nerușinare și nu se sfiește să comită faptele tocmai pe invers cu ceea ce promovează.

sigla-ovidiusAruncând o privire în ograda Facultății de Teologie, entitate din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța (instituție de Stat, deci susținută din bani publici), constatăm că și aceasta se află tot la cheremul ticăloșiei lui Teodosie, pentru că, și aici, netrebnicul își impune propriile ifose de înalt ierarh, speculând în mod ordinar faptul că îi stă în putere și trebuie să acorde sau nu binecuvântarea sa, de la cele mai neînsemnate lucruri, până la dreptul unui student/ profesor/ inspector școlar de specialitate de a-și continua activitatea.

Cu alte cuvinte, dacă netrebnicului i se pune pata pe cineva, îi retrage imediat binecuvântarea, iar studentul sau profesorul este dat afară, fără nicio șansă de reabilitare/ revenire. De ce? Pentru că așa vor mușchii atrofiați ai chiriarhului! Și vă dăm ca exemple doar cazul profesorului Cristina Jinga și pe cel al studentului  Daniel-Sebastian Leabu (exmatriculat recent din anul III al facultății!).

O astfel de soartă îl așteaptă și pe preotul prof. univ. dr. Vasile Nechita, care a avut curajul de a fi demn și corect în situația plagiatului ordinar al numitului Bogdan – Florin Chiriluță (vezi aici – ), astfel că profesorul Nechita a întocmit un raport corect, bazat pe documente și susțineri logice și irefutabile, în timp ce ceilalți doi membri ai comisiei, preotul lector univ. dr. Adrian Vasile – slujbaș la biserica cu hramul „Sf. Gheorghe“ (situață pe str. Nicolae Iorga, nr. 21 din Constanța) și preotul lector univ. dr. Stelian Manolache, știindu-se cu musca pe căciulă, au refuzat corectitudinea, demnitatea și onorabilitatea și, în mod abject și deplorabil, au trecut de partea stăpânului lor, Teodosie, adică de partea minciunii, a nesimțirii, a ipocriziei și a nemerniciei, întocmind un raport mincinos și înjositor pentru imaginea acestei instituții de învățământ universitar.

În tot acest timp, prof. univ. dr. Sorin Rugină – rectorul Universității, acceptă, tace și se complace, pierzând imens din respect, imagine și, cine știe, poate chiar funcția.

Revenind la divorțuri și divorțați. Este de notorietate faptul că Teodosie nu are niciun scrupul când este vorba de interesul său personal, lăcomia fiind unul dintre multele şi gravele sale defecte, o caracteristică a educației sale precare.

Dorind să dețină controlul total asupra Facultății de Teologie și să aibă la dispoziție nu numai pupincuriști, ci și un aparat agresiv/ represiv și de propagandă în folos propriu, precum înaintașii săi cu steagurile roșii în frunte, Teodosie nu s-a sfiit să promoveze în conducerea facultății doi preoți divorțați, ceea ce contravine flagrant cu prevederile Hotărârii sinodale nr. 1092/ 11 februarie 2010.

Așadar, în anul 2012, cu vrerea mușchilor flasci arhiepiscopali s-a dat binecuvântare prodecanilor Nechita Runcan și Dănuț – Dumitru Popovici.

Dar, pentru o mai bună înțelegere a faptelor, să-i luăm la rând, ca la spovedanie, pe cei ce completează cu mârșăvie „trupele de elită“ ale mârșavului ierarh:

Nechita Runcan (2)Preot Nechita Runcan – divorțat și recăsătorit

Strâns cu ușa de Teodosie, Nechita Runcan (vezi aici) s-a dat după vremurile tranziţiei și pe lângă poala stăpânului său antihrist, devenind o slugă de încredere a netrebnicului. Pe lângă fitilele pe care le bagă despre unii dintre colegii săi, divorțatul nu are limite când este vorba de bani.

Individul divorțat bagă nu numai strâmbe și fitile, dar și cărți cu nemiluita pe gâtul studenților, toate contra unor sume enorme, notându-i pe amărâți numai pe baza listelor cu cei care i-au achiziționat „capodoperele“, evident numai contra cost.

Sursele noastre ne asigură că netrebnicul mai câștigă „un ban cinstit“ din vânzarea de licențe, care nu sunt altceva decât fragmente importante din altele mai vechi, pe care un ucenic sau altul le „remixează” până ies altele noi! Aceste copy-paste-uri ordinare se vând la fel de profitabil ca pe vremuri pâinea caldă și mare de Mangalia.

An de an, la ușa lui largă a fost busculadă, căci, fiind mereu preferat și numit de Teodosie în toate comisiile, Nechita Runcan asigura, totodată, și o protecție a clienților ce îi cumpărau licențele.

Acest „distins“ preot divorțat este și îndrumător de doctorat. Nu are rost să mai pomenim că își demonstrează „talentele de marketing“ și în această zonă de activitate, dar ne întrebăm cum poate îndruma doctorate pe domeniul „Teologie“, când el este doctor în „Istorie“ (laică).

Ambițios din fire, nu zicem nu, nu s-a lăsat până nu a devenit Director al Școlii Doctorale de Teologie, astfel că, printr-un puci realizat cu binecuvântarea inculpatului Teodosie, a reușit să-l înlăture – în lipsa ascestuia! -, pe profesorul Vasile Nechita, pentru a-i lua locul. Motivul pentru care s-a executat această manevră mârșavă a fost simplu: profesorul Vasile Nechita, din dorința de a face ordine, strict necesară şi urgentă în cadrul acestei facultăţi, propunea spre exmatriculare pe cei care încălcaseră grav regulamentele, mulți dintre aceștia fiind contribuabili ai ticălosului inculpat pentru hoţie de fonduri europene.

Odată ajuns în poziția de Director al Școlii Doctorale de Teologie, divorțatul și specialistul în copy/paste Nechita Runcan a devenit scut de nădejde pentru ilegalitățile lui Teodosie pe acest sector de interes.

Nu-l vom lăsa la mama dracului pe acest individ până nu vă reamintim că el este un pârât ordinar în dosarul nr. 9727/ 212/ 2016, aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa (vezi aici), fiind reclamat de fosta soţie şi fiul lor, întrucât, în ticăloşia sa, imoralul Nechita Runcan s-a lepădat de fiul său și nu l-a declarat la dezbaterea moștenirii (vezi aici). ?
Preot Dănuţ-Dumitru POPOVICI zis „Limbovici“ sau „Bănuţ“ –  divorţat şi recăsătorit

După ce a comis-o ca Păcală, divorţând de soţie şi recăsătorindu-se apoi tot cu ea, „perversul şpăgar“ (poreclit de studenţi „Bănuţ“; alții îi zic „Limbovici“!) a mai divorţat o dată de aceeaşi femeie.

Se pare că, recent, şi-a (re)găsit fericirea, căsătorindu-se, fără vâlvă, cu altă duduie.  Îi urăm casă de piatră şi copii mulţi şi sănătoşi, dar îl atenţionăm în modul cel mai serios să îşi vadă numai de urarea noastră şi să renunţe cât mai urgent şi hotărât la ilegalităţile la care se dedă cu neruşinare, căci, dacă şi anul acesta se va preta la vânzarea de licenţe (1.000 lei/ bucată) şi examene, este foarte posibil să nu (mai) apuce să stea prea mult pe acasă şi să îşi găsească copiii mari (poate nu toţi ai săi)!

Marele prodecan este expert şi în alte găinarii. De exemplu, de când s-a privit în oglindă şi s-a văzut prodecan şi cu puterea în mână, îşi somează studenţii să îi procure bilete de trecere la podul de peste Dunăre, dar şi bonuri de benzină sau motorină. Astfel, îşi decontează, uneori şi de două ori pe săptămână, drumul dus-întors pe ruta Suceava – Constanţa, chiar dacă vine la cursuri din două în două săptămâni, escrocând astfel universitatea, deci pe cetăţeni, de sume considerabile.

Josnicia sa este campion absolut la vânzarea de licenţe şi, contra unor sume consistente, asigură candidaţilor câte o notă foarte mare, fapt ce îi facilitează plătitorului intrarea pe un loc bun la masterat, fără taxă, chiar şi cu bursă! Toți știu, nimeni nu vorbește!

Prin aceste mecanisme, preferaţii lui Teodosie, Dănuț Popovici şi Nechita Runcan, au asigurate locuri foarte bune la master. Dacă, Doamne, fereşte!, apare vreo scăpare, aceasta se corectează foarte uşor cu ajutorul Domnului, dar şi cu cel al comisiei de licenţă, care lucrează pe întuneric, cu perdelele trase, într-o sală încuiată şi cu concursul secretarei-şef Alina Ştefan (soţia preotului-scandalagiu Aurelian Ştefan – slujbaş la şandramaua „Izvorul Tămăduirii“ de pe bd. Tomis (zona Macul Roşu), partener de sală de instanță cu stăpânul său, Teodosie, ambii agăţaţi de D.N.A. în dosarul furtului de fonduri europene).

Cand si microfonul este o tentatie - preotul Ioan - Valentin IstratiPreot Ioan-Valentin ISTRATI – divorţat

Huiduit şi alungat de la Iaşi, unde îl păştea o caterisire meritată, căci soţia sa l-a acuzat de  abuzarea sexuală a propriilor copii (vezi aici),  pe care „i-a mângâiat şi le-a arătat organul“, după cum se relatează în presă (vezi aici).

Acest personaj josnic s-a trezit adus de Teodosie preot paroh în mijlocul Constanţei la biserica cu hramul „Sf. Nicolae“, situată pe str. Răzoare, nr. 68 din cartierul Coiciu – Constanța.

Unde mai pui că, de vreo doi ani, i se tot dau ore la universitate, nesimțirea și ticăloșia culminând cu ordinul lui Teodosie către decan ca să (i) se scoată un post de lector la concurs, pentru a-l titulariza, ceea ce naște întrebarea: posturile de titular în universitate se scot cu dedicație? Sorin Rugină/ Senatul Universității închide ochii la asemenea ilegalități? Constatăm că da.

Sunt oameni care au în spate o operă teologică imensă, de incontestabilă valoare, care muncesc enorm și din greu, deci nu plagiază precum Bogdan-Florin M. Chiriluță, cel despre care numitul C.S. scrie în plângerea penală din data de 23 noiembrie 2011, adresată către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție:

„(…) Între timp am constatat că foarte mulți minori, elevi seminariști, erau ademeniți să întrețină relații sexuale cu Petrescu Teodosie, până când în patul acestuia a venit numitul Bogdan Chiriluță, cu care m-a schimbat și care manifesta tot timpul gelozie față de mine, pentru că arhiepiscopul mă aprecia sub aspectul mărimii organului genital și al virilității. (…).“

În treacăt amintesc: se pare că aceste fapte reclamate se îmbină perfect și de aceea se vorbește în mediul preoțesc că Teodosie a participat și a plâns ca un copil… la nunta plagiatorului Bogdan-Florin M. Chiriluță, ursulețul său drag și scump!

Ei bine, revenind, acești oameni au interzis la avansare, pentru că ei nu au acceptat să fie călcati în picioare de aceste otrepe, asemenea ierarhului tomitan, și, după cum se vede treaba, sunt degrabă înlocuiți cu specimene ca Dănuț Popovici si Ioan Istrati, întâmplător foști colegi de facultate.

În același document, extrem de important pentru curățenia și limpezirea apelor mizerabile din B.O.R., Sfântul Sinod interzice mutarea în altă eparhie a preoților divorțați sau cu probleme de integritate familială. Conform acestei hotărâri sinodale, nemernicului Teodosie nu doar că îi era interzis să-l primească pe Istrati în învățământul universitar, dar nici măcar nu îi putea permite intrarea în eparhia Tomisului. Și totuși, aceste specimene nu numai că mănâncă banii Statului, deci ai cetățenilor, dar au acces la a fi mentori ai unor viitori preoți!

Nici pe acest pupincurist nu îl vom lăsa la mama dracului, până nu vă reamintim de replica dură pe care a primit-o de la Grupul de Rezistenţă „Pitirim Călugărul“ (vezi aici), în urma unui laudatio ticălos şi infect, pe care acest individ l-a făcut la adresa stăpânului său, Teodosie.

Teodosie si Iulian Dumitru - dirijor cor ARMONIAArhidiaconul Ion-Iulian DUMITRU – divorţat şi recăsătorit

Membru activ (vezi aici) al camarilei teodosiene, diaconașul cel divorțat este proaspătul beneficiar al unei gradații de merit din partea Universității „Ovidius“ (vezi aici), mijlocită, firește, tot de netrebnicul inculpat Teodosie.

În cazul acestui individ se încalcă mai multe reguli, chiar ca la imoralul preot Ioan Istrati: Ion-Iulian Dumitru predă și la Seminarul Teologic din Constanța, deci și în învățământul preuniversitar, ca să-i poată sminti și pe cei mai mici și mai necopți.

Aceste jalnice și malefice personaje și exemple, însoțite de încă pe atâtea care sunt în pragul divorțului și de câteva amantlâcuri din cadrul Facultății de Teologie sunt o pată mizerabilă și rușinoasă pe imaginea învățământul teologic tomitan, deci și pentru emblema Universității „Ovidius“ Constanța.

Mascaradă și încălcare grosolană a hotărârii sinodare se fac cu binecuvântarea inculpatului Teodosie, un individ perfid, lipsit de scrupule, care băloșește tot ce atinge, care sfidează și batjocorește canoanele bisericești ortodoxe și regulamentele B.O.R., pentru că satana i-a luat sufletul și chipul.

În încheiere mai pot fi amintite două cazuri

Nicușor Drancă – preot DIVORȚAT (secretar la Facultatea de Teologie până în anul 2012). Folosit de Teodosie pentru a-și șterge toate mârșăviile, inclusiv cea cu reporterul sub acoperire de la „România liberă“, care l-a dovedit cu șpagă în anul 2009 și pe el, și pe Bogdan Chiriluță – plagiatorul (vezi aici), dar pe care, după ce l-a folosit și i-a pus pielea în saramură, l-a aruncat ca pe o măsea stricată.

Mariana IVAN (fostă Ivan) – DIVORȚATA. A fost numită de Teodosie secretară la doctorate la Teologie, când doctoratul era departament al facultății. Și în cazul ei, aceeași metodă: folosită pentru mârșăviile de la doctorate, după care, sub un pretext pueril, a fost dată afară prin ridicarea binecuvântării.

În schimb, specimene ca Dănuț Popovici și Iulian Dumitru primesc distincții (Crucea Sfântului Andrei), deși hotărârea Sfântului Sinod precizează că divorțaților nu li se pot acorda ranguri bisericești sau funcții de conducere.

Ne dorim ca faptele prezentate mai sus să constituie motive de reflecție nu numai pentru cititorii noștri, ci, mai ales, pentru Senatul Universității „Ovidius“ (vezi aici), mai puțin prof. univ. dr. Dănuț-Dumitru Popovici și prof. univ. dr. Răzvan-Gabriel Ionescu, ambii din partea Facultății de Teologie, căci de la rectorul Sorin Rugină, decanul Bogdan Moise, inculpatul Teodosie și alte specimene de aceeași teapă nu (mai) avem nicio pretenție.

***

Vă mai recomandăm, pe aceeași temă și de același autor:
Desființați Facultatea de Teologie din Constanța!https://rezistenta.ro/desfiintati-facultatea-de-teologie-din-constanta/
Mafia și dezastrul de la Facultatea de Teologiehttps://rezistenta.ro/mafia-doctoratelor-de-la-facultatea-de-teologie-din-constanta/
– Cum se dau gradațiile la Facultatea de Teologiehttps://rezistenta.ro/cum-se-dau-gradatiile-la-facultatea-de-teologie/
– Cum și de cine sunt jecmăniți studenții de la Facultatea de Teologiehttps://rezistenta.ro/cum-sunt-jecmaniti-studentii-de-la-facultatea-de-teologie/
 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentNetrebnicul TEODOSIE, cercetat într-un nou dosar penal
Articolul următorTeodosie și-a numit maseurul și cosașul, profesori la Facultatea de Teologie!
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.