Doi preoți au „violat” un arhiepiscop!

0
5791
ÎPS Ciprian (Spiridon) Câmpineanul.
Motto: „Și curvele dau bani la biserică, pentru că banii trebuie să ajungă la adevăratele curve!” (preluare din emisiunea iUMOR[1]).
 Magazinul bisericesc și vânzarea de indulgențe
Despre Ciprian (Spiridon) Câmpineanul[2], Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, vlăstar al mănăstirii de homosexuali de la Crasna (implicat în numeroase scandaluri, acuzat că a întreținut relații sexuale[3] și cu Sebastian Pașcanu  – Episcopul Slatinei și Romanaților (vezi aici), ziarul nostru a mai scris, individul fiind unul dintre cei mai controversați ierarhi din cadrul B.O.R.
În materie de ură, răzbunare, lăcomie[4], orgoliu și alte numeroase păcate[5] grave, doar infractorul Teodosie de la Constanța îl întrece, dar ambii ar trebui caterisiți și șterși din evidențele ierarhilor B.O.R. Dar cine să o facă? Daniel și gașca sinodală, în niciun caz!
Preotul Giorgică Vatră.
Preotul Giorgică Vatră.
Vă prezentăm cazul a doi preoți din Focșani, care nu sunt iertați de ierarhul lor, Ciprian (Spiridon) Câmpineanul, și nici de foștii lor colegi, preoții lași și farisei din „Peștera de tâlhari” a Buzăului și Vrancei.
Totul a pornit de la un magazin cu obiecte bisericești, deschis în orașul Focșani de preotul Giorgică Vatră. După ce a ridicat o biserică pe o fostă groapă de gunoi a orașului, preotul Vatră s-a gândit să facă și un magazin de profil religios. Totodată, cu banii obținuți, organiza și o masă caldă pentru nevoiașii din parohie.
Evident, „Peștera de tâlhari” nu l-a ajutat cu vreun leu, motiv pentru care preotul întreprinzător s-a împrumutat la o bancă și, pe cont propriu, a achiziționat un apartament la parterul unui bloc, unde a amenajat magazinul bisericesc.
Când Ciprian (Spiridon) Câmpineanul s-a tolănit în tronul arhiepiscopal (februarie 2013), popii, invidioși și pizmuitori din fire, l-au reclamat pe confratele lor.
53023857_1581308165346357_3986170395936948224_n - CopieAtitudinea Arhiepiscopiei – mizerabilă și revoltătoare
Potrivit adresei nr. 5573 din 22 octombrie 2014, „Peștera de tâlhari” nu se lasă înduplecată de cererea de iertare a preotului, o consideră tardivă și îi atrage atenția preotului Vatră că „împreună cu soția ați continuat să sfidați pe Chiriah și Eparhia, încălcând Statutul B.O.R. și Hotărârile Sfântului Sinod, prin faptul că ați transferat magazinul pe numele unei rude.”
Ticăloșia atinge apogeul când i se atrage atenția asupra condițiilor unui posibil troc, nerealizat din cauza relei credințe a preotului: „Dacă ați fi fost de bună credință, ați fi cerut consultarea persoanelor competente de la Centrul Eparhial, care ar fi putut prelua magazinul, în condiții de legalitate, răscumpărând astfel o parte din faptele dvs reprobabile.”
Finalul făcăturii este ca al unui text imbecil de stand-up comedy, dar, în cele din urmă, s-a dovedit a fi bomboana de pe coliva profesională a preotului: „Meritele pe care le-ați enunțat în memoriu pălesc în fața comportamentului dvs din ultimul an. Permanența Consiliului Eparhial (…) a hotărât deja trimiterea dvs în judecata Consistoriului eparhial.”
Numai Papii destrăbălați s-au mai dedat la vânzarea unor astfel de indulgențe: iertarea oricărui păcat contra unei sume consistente de bani.
Nela Panaite, Elena Daniela Baneş şi Romică Gavrilă au fost excomunicați din B.O.R.
Romică Gavrilă, Elena Daniela Baneș şi Nela Panaite au fost excomunicați din B.O.R.
Cum Ciprian a vrut gratis locația magazinului, iar preotul Giorgică Vatră dorea să își recupereze banii (pentru a plăti datoriile la bancă), caterisirea a venit degrabă și ca un bonus al refuzului.
Totodată, chiriahul-dictator a excomunicat, pentru prima dată în istoria Bisericii Ortodoxe Române, trei credincioși (Nela Panaite, Elena Daniela Baneş şi Romică Gavrilă) care îl susțineau pe preotul Vatră! (vezi aici) și aici).
Caterisirea preotului Neculai Goleșteanu a fost mai simplă. Omul, ieșit la pensie după 30 de ani de preoție, a fost aruncat din biserica satului natal, după ce o construise cu propria trudă și cu ajutorul unui bun prieten din America. Arhiepiscopia nu i-a dat niciun leu pentru construcție, ci doar un brânci pe întortocheatele căi ale B.O.R.!
Sătul de mizeriile din sistem, preotul Goleșteanu a hotărât să renunțe la statutul de preot în B.O.R. și, la cerere, a plecat, înființându-și legal o grupare religioasă. Bineînțeles că Ciprian l-a dat pe mâna Consistoriului, un fel de stabor preoțesc sau abator din care nu scapă nepedepsit niciun preot, și l-a caterisit imediat.
Preoții Neculai Goleșteanu și Giorgică Vatră.
Preoții Neculai Goleșteanu și Giorgică Vatră.
Legea talionului și păcătosul și nevrednicul chiriarh Ciprian
Ura viscerală și patima de putere l-au împins la acte inumane pe călugărul Ciprian, devenit ierarh înainte de vreme. Ierarhul cu mari și grave frustrări, uitând de făgăduințele date la călugărie în fața lui Dumnezeu, a pornit o hărțuire mediatică și penală împotriva celor doi preoți.
Pentru că doar atât poate, țelul vieții sale a fost și este să-i vadă condamnați și aruncați după gratii pe preoții Giorgică Vatră (vezi aici) și Neculai Goleșteanu.
„Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte” este simbolistica rezultată din legea talionului și apare în Vechiul Testament: dezideratele urii și răzbunării specifice triburilor sălbatice din Vechiul Testament, Cartea Exodului (21:23-25), când Moise le-a poruncit israeliților„Iar de va fi și altă vătămare, atunci să plătească suflet pentru suflet, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mână pentru mână, picior pentru picior, arsură pentru arsură, rană pentru rană, vânatăie pentru vânătaie.”, dar este practicată și în Biserica Ortodoxă din România cu o ferocitate animalică primitivă.
Cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos au fost uitate cu desăvârșire de această tagmă de sutane negre, fremătândă parcă să sfâșie carnea vie, să zdrobească oasele și să sugă sângele proaspăt al victimei inocente, asemenea unei haite sălbatice și înfometate.
„Întoarce și celălalt obraz, dacă-ți dă cineva o palmă”, „Dă-ți și cămașa celui care-ți cere haina de pe tine” și „Capul plecat, sabia nu-l taie” sunt numai câteva dintre frazele imbecile, repetate obsesiv și mincinos în predicile ținute credincioșilor, menite să-i prostească și să-i țină pe aceștia în sclavia ierarhilor din B.O.R.
Există numeroase și revoltătoare dovezi despre faptele mârșave și vorbele pline de dispreț și sfidare ale acestor iude, față de confrații lor și credincioșii care îi susțin.
Iisus Hristos a venit, într-o lume a sclavagismului, pentru eliberarea sufletelor înlănțuite de ura unei credințe iudaice într-un Dumnezeu criminal. El îi numea „fii ai lui Dumnezeu” pe evreii care respingeau dogmele și canoanele aberante, fluturate de niște arhierei lacomi și ipocriți asemenea iudelor din zilele noastre. Nu întâmplător, acești arhierei fățarnici și trădători erau numiți „morminte văruite pe dinafară și pline de putreziciune pe dinăuntru”.
Ciprian și Vatră, în vremea când comunicau.
Ciprian și Vatră, în vremea când comunicau.
Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Să se înveţe minte escrocul, ticălosul, debilul!”
Întoarsă la învățătura Vechiului Testament, Biserica folosește, în toate rugăciunile ortodoxe, sintagma „robul lui Dumnezeu”. Ciprian Câmpineanul, un dumnezeu pigmeu și jalnic al Buzăului și Vrancei, îi tratează pe toți credincioșii ca pe propriii săi robi.
Practic, frustările ierarhului ortodox au plecat de la magazinul bisericesc al preotului Vatră. Încălcând porunca divină „Să nu râvnești la casa aproapelui tău”, Ciprian (Spiridon) Câmpineanul a (de)căzut din credința creștin-ortodoxă și, în vara anului 2016, îi instiga pe robii săi habotnici la violențe criminale împotriva preoților Vatră și Goleșteanu:
„Daţi-l de cruce, trântiţi-l de perete! Ca să se înveţe minte escrocul, ticălosul, debilul! A mâncat pâine din sfatul Bisericii atâţia ani de zile şi acum vrea să inducă în eroare în continuare.” (vezi aici și aici).
Nesatisfăcut de incitările la violențe, arhiepiscopul Ciprian le-a făcut plângere penală, motivând că au purtat haine preoțești, fără a avea „binecuvântarea” Înaltpreasfințitului Stăpân, așa cum le place episcopilor să li se spună.
Dealtfel, în înregistrarea audio publicată, Ciprian (Spiridon) Câmpineanul își anunța robii că va lua legătura cu prim-procurorul Parchetului și le va face plângere penală preoților dizidenți. Exact ca și arhiereul Caiafa, care l-a dat pe Iisus Hristos pe mâna autorităților romane, celebrul Pilat din Pont. (vezi aici).
Vasilică Militaru.
Vasilică Militaru.
Ciprian Câmpineanul – „apostat, nostalgic comunist, necanonic, cu idei agresive și banditești, fariseu, antihrist”
Iată reacția teologului Vasilică Militaru (vezi aici), președintele Asociației NEAMUL ROMÂNESC (vezi aici), referitoare la atitudinea ticăloasă a ierarhului ortodox:
„(…) Fundamentalismul anticreștin s-a instaurat deja în B.O.R. Ne așteptăm să vedem cum vor fi înarmați preoții ortodocși cu puști-mitraliere și aruncătoare de grenade. Ne așteptăm ca zeloșii credincioși (…) să se constituie în gărzi patriotice revoluționare pentru apărarea noilor idealuri. (…) Antihristul Câmpineanul, apostat de la dreapta credință creștină, își îndeamnă prozeliții să zdrobească capul vrăjmașilor de bordurile din cimitir și să-i trântească de pereți pe cei care nu i se supun. Într-un profund dispreț față de legile României, pe care le respectă după bunul său plac, Antihristul Ciprian Câmpineanul amenință că el stă de vorbă cu Prim-procurori și le face dosare penale tuturor preoților nesupuși. Nostalgic comunist, Câmpineanul reclamă «dezmățul» libertății religioase din România de după 1989. A fost educat și obișnuit de pe timpul comuniștilor, când unii ierarhi ai B.O.R. mergeau direct la Partid și la Securitate ca să ordone arestarea opozanților religioși. Așa a ajuns și bietul Părinte Arsenie Boca dat pe mâna comuniștilor de frații lui clerici ortodocși. (…) Hirotonit înainte de vârsta de 30 de ani, Ciprian Câmpineanul este necanonic conform Ortodoxiei Sfinților Părinți. Învățător de idei agresive și banditești, Ciprian Câmpineanul a apostaziat de la adevărata credință a Domnului, Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care este iubire și pace. (…) Călugăr cu votul sărăciei depus în fața lui Iisus Hristos, Ciprian Câmpineanul vrea să ia cu japca cimitirul (…) din Buzău, în timp ce pe supușii preoți îi îndeamnă să trăiască în sărăcie cu un salariu de mizerie. (…) Fariseul Câmpineanul, coborâtor din Toyota și afișând haine luxoase cu butoni de aur, și-a arătat toată goliciunea lăuntrică la Focșani.” (vezi aici).
Ciprian Câmpineanul și mantia sa penibilă din colecția Casei de modă B.O.R.
Ca și infractorul Teodosie de la Constanța, Ciprian Câmpineanul se afișează cu o mantie penibilă.
Planul diabolic al arhiereului Ciprian era întemnițarea celor doi preoți
Prin ceea ce a făcut, acesta s-a înscris blestemului lui Dumnezeu din Evanghelia după Matei: „Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau; Străin am fost şi nu M-aţi primit; gol, şi nu M-aţi îmbrăcat; bolnav şi în temniţă, şi nu M-aţi cercetat.”
Iisus Hristos îi trimite, diavolului și îngerilor acestuia, pe cei ca arhiereul Ciprian Câmpineanul, pentru că „am fost în temniță și nu M-ați cercetat”. Oare ce pedeapsă i-ar da Hristos pentru că a vrut să-i trimită în temniță pe cei doi preoți? Dar până la Dumnezeu, te mănâncă satanele aciuate prin B.O.R.
Beneficiind de indulgența unui procuror de Parchet, care a ignorat total dovezile nevinovăției celor doi preoți, arhiereul Ciprian Câmpineanul a reușit să-i târască în instanță ca inculpați pe baza unor probe inventate în laboratoarele diabolice ale Arhiepiscopiei. Martori mincinoși au fost preoți delatori, slugile lui Ciprian.
În mod misterios, dosarele celor doi preoți au fost instrumentate de același procuror acuzator și apoi de același judecător. Despre presiunile asupra Justiției, vom vorbi în alt episod. (vezi aici) și aici).
Conform Rechizitoriului din 24 octombrie 2017, procurorul de caz a ignorat toate aspectele privind temeiul legal al funcționării unei Grupări religioase: „Argumentele invocate de inculpat, în apărare, urmează a fi înlăturate…” (pag. 3, Rechizitoriu).
Arghirofilul Teodosie Petrescu la o prezentare de modă din colecția Casei B.O.R.
Arghirofilul Teodosie Petrescu la o prezentare de modă din colecția Casei B.O.R.
Legea strâmbă  a Bisericii ortodoxe
Deși s-a folosit de toate tertipurile demne de Inchiziția din Evul Mediu, arhiepiscopul urii și al răzbunării a fost învins, prin hotărârea unei judecătoare, într-o instanță din Focșani:
„În baza art. 396, alin. 1 și 5 Cod procedură penală, cu referire la art. 16, alin.1, lit. b, teza a II-a – Cod procedură penală, achită pe inculpatul Goleșteanu Neculai, pentru săvârșirea infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, prev. de art. 23, alin.4 din Legea 489 /2006, raportat la art. 348 Cod penal.”
Răutatea fără măsură, setea de răzbunare, lăcomia, dar și dracul l-au împins pe Arhiepiscopul Ciprian Câmpineanul să ceară fiecărui preot și câte 50.000 lei, reprezentând prejudicii materiale. Oare ce prejudiciu a fost adus Arhiepiscopului, pentru ca acesta să aibă nevoia unei despăgubiri?
Din câte cunoaștem, numai nefericitele victime ale unor violuri mai solicită astfel de sume în instanțe. S-o fi simțit violat acest nevrednic? Nu credem că onoarea „nereperată” l-a împins la acest gest, dacă ne gândim că prietenul său de facultate teologică, Corneliu Onilă – fost episcop de Huși, s-a preacurvit, prin practici homosexuale, cu elevii de seminar.
Așadar, pe bună creptate, instanța i-a stopat tentativa de jefuire a unui preot cu patru copii în întreținere și a altuia pensionar cu o pensie de 1.200 lei/ lună, după 30 de ani de preoție: „În baza art. 20 – Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiate pretențiile civile formulate de partea civilă Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.”
cedoC.E.D.O. pune la punct pe nevrednicii din B.O.R.
Pigmeii ce se pretind dumnezei ai Bisericii au aflat că poate exista un Dumnezeu mai tare, mai puternic și mai drept decât nesimțirea, lăcomia și ticăloșia lor.
După publicarea sentințelor de achitare în cazul celor doi preoți din Focșani, o nouă lovitură a căzut peste Arhiepiscopul Ciprian. Parcă blestemat de propriile fapte necanonice, individul a primit o un pumn în gură și un șut în cur și de la Justiția europeană.
Contrar practicilor lui dictatoriale și a modului aiuristic de interpretare a Legii nr. 489/ 2006 privind libertatea religioasă și regimul general al cultelor, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a întărit jurisdicția care diferă de aberațiile celor din Biserica Ortodoxă Română.
În data de 19 februarie 2019 a fost publicată Decizia definitivă a Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, în cauza „Tothpal și Szabo împotriva României” (dosar nr. 28617/ 13, respectiv dosar 50919/ 13). Din completul de trei judecători (Paulo Pinto de Albuquerque, președinte) a făcut parte și judecătoarea Iulia Antoanella Motoc. (vezi aici)[6].
cedo-3-660x330Redăm mai jos câteva extrase dintre cele mai importante ale Deciziei instanței Curții Europene de la Strasbourg, care nu au nevoie de niciun comentariu suplimentar:
♦ „Curtea notează că ambii reclamanți au fost condamnați în procesul penal pentru că au exercitat fără drept funcția de preot (a se vedea paragrafele 16 și 27 de mai sus). Consideră această convingere drept o ingerință în dreptul lor la libertatea religioasă, așa cum este recunoscut în articolul 9 al Convenției.”
♦ „Curtea reamintește ceea ce deja a spus, că pedepsirea unei persoane, doar pentru că a acționat ca lider religios al unui grup, care îl urmează în mod voluntar, nu poate fi considerată compatibil cu cerințele pluralismului religios într-o societate democratică.”
♦ „Măsurile de stat care favorizează un lider al unei comunități religioase divizate sau obligă comunitatea, împotriva propriilor dorințe, să se supună unei conduceri unice, constituie o încălcare a libertății religioase, condamnând reclamanții pentru activitățile lor religioase, autoritățile române au pus o parte de facto a comunităților religioase ale orașelor Arad și Băița sub auspiciile Bisericilor Luterane și Reformate, excluzând, pentru credincioșii care doresc, posibilitatea de a urma ritualurile oficiale ale reclamanților.”
media-149268064061391900♦ „În consecință, Curtea consideră că sentințele impuse reclamanților nu au fost justificate în circumstanțele spețelor de o necesitate socială imperioasă și că ingerința în dreptul lor de a-și manifesta religia în mod colectiv, în public, prin închinare și educație nu erau necesare într-o societate democratică. Prin urmare a fost încălcat articolul 9 al Convenției.”
Deși pastorii M. Bela Tothpal (Biserica Evanghelică Lutherană din România[7]) și Csongor Szabo (Biserica Reformată din România[8]) aparțin altor culte religioase, sutanele negre din cadrul Bisericii Ortodoxe Române și „dinozaurii” comuniști din oficina acesteia, Secretariatul de Stat pentru Culte, ar trebui, în mod normal, să ia act cu maximă seriozitate de Decizia Curții Europene, dar nu este exclus să-și asmută javrele dresate și interesate din politica dâmbovițeană… pentru a lătra despre „amestecul lui Soros, #rezist și al agenturilor străine în treburile interne”.

[1] https://www.youtube.com/watch?v=HAAvlIck1xc (min. 3:30).

[2] https://ro.wikipedia.org/wiki/Ciprian_Spiridon

[3] http://gazetaoltului.ro/2017/08/07/preasfintitul-sebastian-acuzat-de-homosexualitate/

[4] http://www.puterea.ro/dezvaluiri/ips-ciprian-acuzat-de-camatarie-143408.html

[5] http://costintanasescu.com/Social/IPS-Ciprian-Campineanul,-2,5-milioane-de-euro-pe-constructii_10598

[6] Decizia C.E.D.O. (în limba franceză) este publicată aici: https://hudoc.echr.coe.int/eng#{%22itemid%22:[%22001-191069%22]}

[7] https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Evanghelic%C4%83-Luteran%C4%83_din_Rom%C3%A2nia

[8] https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_Reformat%C4%83_din_Rom%C3%A2nia

 

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentMasacru în zori: torpilarea navei STRUMA – cea mai mare tragedie din Marea Neagră
Articolul următorDoctoratul agramatei Anamaria Ciobotaru – o lucrare mediocră, de nivel SUFICIENT
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.