Evident, analizând articolele de presa locală, numita Zoia-Gabriela Bucovală este unul dintre cei mai slabi și mai detestați/ huliți inspectori-generali din istoria Inspectoratului Școlar Județean Constanța.
Totul i se trage de la incompetență[1], iresponsabilitate, superficialitate, lipsă de comunicare, încăpățânare și relații dubioase pe care le cultivă la diferite niveluri fie de administrație, fie de partid.
Nici hulita și terminatoarea Ecaterina Andronescu – de 4 x ministru în aceeași muiere – nu este încântată de existența acestei entități din fruntea I.S.J. Constanța, dar, în cazul Zoiei, Tipperary nu este departe și nici mult nu mai e… până în această toamnă.
Precizez că, într-o comunicare către redacția REZISTENTA.ro (adresa nr. 4/18.02.2019) – cu referire la modul în care a pus în aplicare sentința (definitivă) a Curții de Apel Constanța (dosar nr. 8596/118/2016 – Secția de contecios administrativ și fiscal) de anulare a concursului respectiv -, aceeași Zoia ne-a asigurat că „hotărârea instanței va fi pusă în aplicare după comunicarea acesteia”.
Hotărârea instanței a fost comunicată către I.S.J. pe 13 martie a.c., dar, după tergiversări[2] prostești și jenante, a fost pusă în aplicare abia pe 10 mai 2019, dar într-o manieră revoltătoare: Zoia a anulat contractul de management educațional al agramatei-doctor Anamaria Ciobotaru de la Colegiul Pedagogic și, în aceeaşi întrunire a Consiliului de Administraţie al I.S.J., o numește director (cu delegaţie) al aceleiași instituții de învățământ!!!
Contactată de cei de la adevărul.ro, în privința modului revoltător și cu accente penale al acestei măsuri, Zoia a răspuns că «directoarei Anamaria Ciobotaru „nu i se poate reproşa nimic”, de aceea a fost numită tot ea interimar».
Cu alte cuvinte, Zoia a numit-o director tot pe cea care, prin escrocherie și impostură, a beneficiat de fraudarea concursului viciat de I.S.J.[3] și care, timp de trei ani, a zăcut/ zace în această funcție.
De menționat că tot Zoia a fost cea care, într-un răspuns adresat Ministerului Educației, și-a permis obrăznicia, nu afirmăm că e proastă, să comenteze decizia (definitivă) instanței Curții de Apel Constanța, considerând că aceasta „este excesivă în raport cu ilegalitatea constatată de instanță” și motivând că agramata de la Colegiul Pedagogic „nu a avut posibilitatea să se apere[4], nefiind parte în procesul respectiv”!
În loc de lecitină, îi recomandăm Zoiei să (re)citească articolele din REZISTENTA.ro și să nu mai afirme că escroacei și impostoarei Anamaria Ciobotaru „nu i se poate reproşa nimic”.
Faptele/ comportamentele numitei Ciobotaru Anamaria,
așa cum reies din articolele din publicația REZISTENTA.ro:
-
«Promovează și se concentrează îndeosebi pe aspectele birocratice, în detrimentul calității predării și educației elevilor, motiv pentru care, în acest sens, își sufocă subordonații cu sarcini birocratice absurde și, de cele mai multe ori, inutile, uitând sau neștiind că rolul principal al dascălilor este de a sprijini elevii şi de a facilita pregătirea acestora (componentă esențială în procesul educațional), numita fiind cea dintâi care habar nu are să redacteze o simplă situație, dovadă că, din cauza acestei incompetențe crase, a suportat consecințele demiterii din vara anului 2013.
-
În luna iulie 2013 a fost demisă pentru grave lipsuri în gestionarea/ întârzierea unei situații ce trebuia întocmită și prezentată pentru Ministerul Educației Naționale via Inspectoratul Școlar Județean Constanța, ceea ce confirmă, a câta oară?, incompetența, superficialitatea și iresponsabilitatea acestui personaj.
-
Ani de zile și-a parcat autoturismul personal în incinta instituției, sfidându-și și umilindu-și propriii colegi.
-
A abuzat în interes personal de personalul auxiliar, folosind unele femei de serviciu la curățenia de la domiciliul personal, dar și al surorii sale, și spălarea autoturismului propriu.
-
A impus alegerea liderului de sindicat/ Colegiu a preferatei sale Camelia Sima și imixtiunile grosolane în problemele de sindicat.
● În cursul anului 2016 a intrat în atenția I.S.U. „Dobrogea”, fiind verificată și sancționată cu numeroase AVERTISMENTE pentru grave deficiențe, dar și pentru gestionarea iresponsabilă a situației grave de la Grădinița de Aplicație din incinta Colegiului (clădirea nu dispune decât de o scară de evacuare, copiii și personalul didactic de aici fiind în real pericol, în caz de calamitate). Nici la data prezentă nu a rezolvat problema existentă la Grădinița de Aplicație!
● Lucrarea de DOCTOR în FILOLOGIE este suspectă de plagiat și autoplagiat, fiind contestată de publicația REZISTENTA.ro atât la Universitatea „Ovidius”, instituția care i-a eliberat DIPLOMA, cât și la C.N.A.T.D.C.U. (Ministerul Educației și Cercetării).
-
Prin Decizia nr. 16939/ 21 decembrie 2018, C.N.A.T.D.C.U. a validat, în ședința din 17.12.2018 (din totalul de 51 voturi) cu 38 voturi „pentru” și 13 „împotrivă”) menținerea titlui de DOCTOR în FILOLOGIE a numitei (la data prezentă, publicația REZISTENTA.ro a formulat CONTESTAȚIE la această decizie).
De reținut faptul că în Raportul Comisiei de lucru a C.N.A.T.D.C.U. – Secțiunea III – „Concluzii” s-a propus declasarea calificativului doctoral al numitei Ciobotaru Anamaria (Peftiți-Dobre) de la „Foarte bine” la „SUFICIENT”, precum și atenționarea școlii doctorale (Universitatea „Ovidius” Constanța) și a conducătorului de doctorat (prof. univ. dr. Paul Dugneanu) cu privire la eventuala repetare a unor asemenea practici și, implicit, suportarea consecințelor negative!
● Dovedește mari și grave lipsuri în cunoașterea gramaticii/ limbii române, felul în care aceasta scrie și se exprimă fiind intolerabil pentru pregătirea pe care o pretinde că o posedă și funcția de director pe care o ocupă. Erorile și ororile gramaticale ale prof. asist. univ. doctor Anamaria Ciobotaru sunt de notorietate și provoacă nu numai consternare, ci și hohote de râs printre cadrele didactice, elevi și părinți.
● Gestionarea iresponsabilă și incompetentă a fondurilor alocate de Primăria Constanța. Toate așa-zisele investiții (extrem de puține) realizate în ultimii 12 ani, în timpul directoratului Anamariei Ciobotaru, au fost făcute numai din fondurile Comitetelor de părinți.
● Așa-zisa „Școală Europeană“ (de cinci ori!!!) nu dispune de infrastructura specifică/ necesară pentru funcționarea în condiții optime a internetului, dar nici nu ar fi nevoie de așa ceva, întrucât instituția de învățământ nici măcar nu deține calculatoare la care profesorii/ elevii să poată lucra/ studia în timpul cursurilor sau în afara acestora.
-
În clădirea numită „de patrimoniu“ (veche de peste 120 de ani) – terenurile și clădirile sunt primite în administrare de la Primăria Constanța (proprietarul acestora) – domină mizeria și degradarea la grupurile sanitare, mai ales la toaleta băieților, deși, prin septembrie 2007, Anamaria Ciobotaru raporta realizarea indicatorului „lucrări demarate în 2006 la clădirea patrimoniu“, de fapt o cârpăceală de ochii opiniei publice.
-
Clasele pentru învățământului primar – alternativa step by step -, funcționează în condiții improprii (număr mare de copii în spațiu foarte restrâns!
-
În timpul iernii, în localul Grădiniței de Aplicație, frigul este mai cumplit decât afară, justificările conducerii Colegiului fiind că țevile/ conductele sunt foarte vechi.
-
Acoperișul clădirii este foarte deteriorat, cauză care se manifestă prin umezeală/ igrasie/ mucegai, efectele suportându-le copiii.
-
În privința deratizării, doctorița Anamaria Ciobotaru a rezolvat problema șoarecilor și șobolanilor prin creșterea și întreținerea unui „comando“ de 10 – 15 pisici, dar rămâne total nerezolvată problema gândacilor.
-
În acest sens, există reclamație (nr. 1019/ 16.01.2019) la Direcția de Sănătate Publică Constanța și reclamația nr. 3461/ 16.01.2019 la Consiliul Local Municipal Constanța.
-
Faptul că în grupele de grădiniță nu sunt colective omogene, cu copii de aceeași vârstă (se știe că nu se lucrează deloc ușor cu o grupă de copii cu vârste diferite), deși directorul grădiniței, Gabriela Perșoiu, a comunicat doleanțele și propunerile educatoarelor în Consiliul Profesoral, lasă în nesimțire și indolență conducerea instituției, care le-a ignorat cu desăvârșire.
-
Întrunirile/ ședințele Consiliului Profesoral sunt ocazii în plus, speculate cu obstinență, pentru a se face văzută, auzităși simțităca să-și justifice funcția și (in)competența. Este atât de mândră de ceea ce (nu) face, încât nici nu observă că nimeni nu îi dă atenție și nu îi bagă în seamă prostiile pe care le debitează, toți cei prezenți fiind nerăbdători și în așteptarea „clopoțelului“.
-
Nu se implică și nu dezbate problemele reale din Colegiu, inclusiv cele ale salariaților, orice situație sesizată rămânând doar pe hârtie, la stadiul de cerere/ sesizare/ informare/ notă explicativă/ raport, pentru nu se știe cine, pentru nu se știe când, căci adevărurile din documentele existente în arhiva instituției ar putea fi descoperite și cercetate peste foarte mulți ani sau niciodată.
-
Așa-zisul „profesor de serviciu“ este o aberație, rămânând la stadiul de sintagmă, pentru că nimeni și nicicând nu are cum să își îndeplinească această responsabilitate, cei nominalizați conform „planificării“având, în același timp, obligații strict profesionale (susținerea propriilor cursuri) și nicidecum de patrulare/ observare/ implicare prin toate cotloanele Colegiului, de aceste responsabilități trebuind să se ocupe, de fapt, agenții de pază, care au consemn de a păzi doar poarta instituției.
-
Clădirea de patrimoniu, amfiteatrul și grădinița nu dispun de profesor de serviciu.
-
Deși portarul/ agenții de pază ai instituției sunt angajații unei firme de pază și protecție, salariul acestora este plătit din banii părinților (30 lei/ elev/ an).
-
În plus, la poarta Colegiului mai fac „de serviciu“și elevi, obligați să stea în frig ca să păzească intrarea, împărțind spațiul „gheretei“, și așa foarte mic, cu agentul de pază.
● În curtea din spatele clădirii de patrimoniu nu există iluminat în timpul nopții.
● Acuzată de delapidare și deturnare de fonduri pentru acordarea burselor la elevi în anul școlar 2015/ 2016 (Dosar nr. 2775/ P/ 2016 de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța).
● Este propusă spre audiere în plângerea penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța (Dosar nr. 12688/P/ 2017) pe numele numitei Stan Coralia (prof. de limba și literature română la Colegiul Național Pedagogic) – sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. și pedepsită de art. 297 – Cod penal, urmare a faptei de falsificare a notelor/ situației școlare din catalogul clasei a XI-a C (anul școlar 2017/ 2018).
● Plângerea penală (Dosar nr. 12720/ P/ 2018, art. 297 – Cod penal, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța), referitoare la punerea la dispoziția unei persoane fizice/ asociație a spațiului unei clase din cadrul Colegiului, fără forme legale și fără informarea Consiliului Local Constanța.
-
Decizia civilă (definitivă) nr. 105/ 28 ianuarie 2019 a Curții de Apel Constanța – Secția de contecios administrativ și fiscal (Dosar nr. 8596/118/20.XII.2016) privind fraudarea concursului pentru ocuparea funcției de director al Colegiului Național Pedagogic Constanța.
-
spolierea părinților de bani pentru lucrări de reparații și dotări din unele clase.
-
infatuare și limbaj agresiv în relațiile cu propriii colegi.
-
lipsa de comunicare cu unii dintre colegi.
-
refuzul de a răspunde la solicitările scrise ale propriilor colegi.
-
încălcarea prevederilor Legii nr. 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public și ale Legii nr. 554/ 2004 a Conteciosului administrativ și fiscal (nu a răspuns niciodată la solicitările scrise ale publicației REZISTENTA.ro!).»
Precizare: în prezent, la Colegiul Pedagogic din Constanța, I.S.J. Constanța efectuează așa-zise inspecții care, în realitate, au ca scop nu numai sfidarea și discreditarea cadrelor didactice care contestă acțiunile lipsite de un management real ale escroacei și impostoarei Anamaria Ciobotaru, dar și să demonstreze tuturor că nimic nu s-a schimbat prin sentința definitivă a instanței.
ZOIA, netrebnico, singură te acoperi de penibil, ridicol… și zoaie!
Marș de la conducerea Inspectoratului Școlar!
[1] În urma evaluării anuale a activității din anul colar 2017/ 2018 (efectuată de Ministerul Educației), Zoia-Gabriela Bucovală a fost cotată cu calificativul „SUFICIENT”.
[2] La data de 15 aprilie 2019, instanța Curții de Apel Constanța a respins ca nefondată cererea de lămurire a dispozitivului Deciziei civile nr.105 din data de 28.01.2019 (dosar 8596/ 118/ 2016) formulată de intimatul I.S.J. Constanța (http://portal.just.ro/36/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000154459&id_inst=36).
[3] Comisia de examinare de la Colegiul Pedagogic din Constanța a fost formată din următorii:
- Adriana Popescu – șef Comisie, inspector școlar de specialitate (Biologie) din partea I.S.J. Constanța;
- Cristina Gîlă, prof. de Istorie, membru al Consiliului de Administrație al Colegiului;
- Gabriela Perșoiu, educatoare, conducător al Grădiniței de Aplicație, membru în C.A. al Colegiului;
- Mihaela Caterinci, învățătoare, reprezentant al Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța (observator).
[4] Dacă reclamanta Mădălina Belcin ar fi chemat în instanță pe Anamaria Ciobotaru, aceasta ar fi motivat că I.S.J. Constanța a organizat concursul, deci nu se justifică prezența ei ca parte în dosar.