Cuibușor de nebunii cu cruce, tramvai și drapelul României

0
1967
Capela Tinerilor are hramul „Buna Vestire şi Sf. Maria Egipteanca”

La hotarul dintre Constanța și Mamaia (zona fostelor stații de taxare și bariere, la stânga podului de la Satul de Vacanță) se află, neștiută de nimeni și frecventată, poate, numai de familia preotului și cunoscuții acestuia, o biserică.

Este un fel de cabană de odihnă, amplasată discret printre copacii și boscheții ce domină peisajul, un loc ce pare mai degrabă rezervat pentru ieșiri la iarbă verde, de făcut grătare, organizări de aniversări, onomastici, distracții sau evadări din decorul și cotidianul stresant de atâtea impozite și taxe al celor dornici de o aventură amoroasă.

20160908_170137Faptul că aici există și un loc de joacă pentru copii este o dovadă că la pensiune vin și familiști, care, până pupă moaștele, își fac rugaciunile și dau acatistele, își lasă odraslele la discreția leagănelor și toboganelor.

20160908_171259În zona de penetrare până la lăcașul de contactare a Cerului și Îngerilor se află un tramvai din fostul patrimoniu al R.A.T. Constanța, un obiect de inventar ce a fost casat și șters din evidențele numitei instituții, donat probabil Arhiepiscopiei pentru satisfacerea scopurilor electorale ale P.S.D.-ului local, în plan fiind amenajarea unui spațiu de servire a mesei de către săraci (pentru că tot suntem o țară eminamente socială și… socialistă).

Imagine din interiorul tramvaiului.
Imagine din interiorul tramvaiului.

Tramvaiul este bine vopsit si îngrijit, dar nu este dotat nici cu stingătoare și cu nimic altceva din care să reiasă scopul prezenței sale în zona de responsabilitate a unei biserici!

?
?

Capela Tinerilor are hramul „Buna Vestire şi Sf. Maria Egipteanca”, piatra de temelie fiind pusă și sfințirea având loc la data de 5 aprilie 2014.

20160908_171232Sursele mele mă informează că acest cuibușor de nebunii cu cruce, tramvai și drapel tricolor nu are autorizație, deci primarul Decebal Făgădău cunoaște problema, dar îi este frică să se atingă de fărădelegile și odăjdiile lui Teodosie Anticanonicul, atât timp cât netrebnicul este un bun propagandist al P.S.D. încă din vremea lui Adrian Nastase.

Preotul Cezar Axinte, unul dintre slujbașii lui ÎPS Teodosie.
Preotul Cezar Axinte, unul dintre slujbașii inculpatului Teodosie.

Slujbaș la această parohie-cabană-pensiune este nimeni altul decât preotul Cezar Axinte, originar din părțile Maramureșului, consilierul pe probleme juridice al lui Teodosie Antihristul, realizatorul unei emisiuni spiritual-religioase la o televiziune locală.

20160908_171206Fost cămătar (a apărut în presa locală ca fiind complice cu rețeaua de cămătărie Aldea), se spune despre Cezar Axinte că a evacuat un om din casă, pentru că acesta nu a mai avut posibilitatea să achite camăta, cauză în urma căreia cetățeanul acela a decedat în urma unui infarct.

20160908_170224Provine din lumea avocățească (membru al Baroului paralel Pompiliu Bota), unde s-a remarcat ca apărător al unor personaje deocheate. Treaba lui.

20160908_171410La hirotonisirea sa de către Teodosie-cel-cu-trena-împărătească, Cezar Axinte nu avea studii teologice (le-a absolvit ulterior), situație în care, conform canoanelor, hirotonia nu este validă.

Capela-cabană-pensiune "Buna Vestire și Sf. Maria Egipteanca".
Capela-cabană-pensiune „Buna Vestire și Sf. Maria Egipteanca”.

Potrivit surselor, Teodosie-cel-care-își-prinde-barba-cu-elasticul a comis această nelegiuire, pentru că a „simțit că Axinte Cezar are har“!!! Altfel spus, este ca și cum Poliția rutieră ar acorda permisul de conducere unei persoane numai pentru că acea persoană „are har“ dacă știe care este volanul mașinii.

20160908_171319Gurile rele îmi dau vestea că, de fapt, aici, la „Buna Vestire și Sf. Maria Egipteanca“, ar fi o mare spălare de bani și… de creiere, ceea ce nu ar mai mira pe nimeni.

20160908_171115Sursa mea recomandă: „Vă rog să mergeți într-o duminică la slujbă ca să vedeți câtă bătaie de joc este acolo!”.

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentTorpilarea crucișătorului auxiliar „Regele Carol I“
Articolul următorSubmarinul „Delfinul“ a torpilat cargoul sovietic „Uralles“
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here