APELUL preoților din Arhiepiscopia Tomisului

0
811

Iubiți credincioși, trebuie să știți adevărul, căci ADEVĂRUL ne va elibera!

Pentru a respecta ADEVĂRUL și a fi pe deplin lămuriți despre cum se plătesc salariile la Arhiepiscopia Tomisului,  opinia publica, adică toți credincioșii din Eparhie, trebuie să știe următoarele:

  • Angajații de la Centrul Eparhial, când nu găsesc banii virați direct pe cardurile personale, de mult ori inutile, le ridică pe ochi frumoși și cu țârâita de la casieria instituției.

Trebuie să știți că sunt angajați ai Centrului Eparhial care își iau salariu lună de lună, dar gloata și-l ia din an în Paște sau cum după cum știe fiecare să se „smerească“ la stăpân.

  • Pentru că noi, preoții din Eparhie, avem un mare admirator al folclorului clerical, în persoana lui Tănăsescu Eugen, menționam că el și toți ceilalți știu că Teodosie chiar deturnează salariile angajaților spre Complexul de la Dorna Arini și că îl doare fix în culion de angajații care muncesc mai mult degeaba.

Fotomontaj (5)Schema este după cum urmează: Teodosie are aranjament la bancă, unde sunt virate de către Secretariatul de Stat pentru Culte salariile angajaților Eparhiei. Casiera Arhiepiscopiei se duce la bancă și ridică în numerar toți banii virați. Cine apucă să își ia salariul atunci este un fericit, cine nu… rabdă de foame. Banii merg direct în buzunarul lui Teodosie și, prin urmare, la Dorna Arini!

Toți știu asta, toți cunosc aceste detalii, dar tac DE FRICĂ!

Cât despre Tănăsescu Eugen, acest individ minte așa cum respiră, el știind foarte bine că totul este absolut adevărat. O incursiune și o anchetă a Inspectoratului Teritorial de Muncă ar rezolva și alte ilegalități extrem de grave din Arhiepiscopie!

Să vă mărturisim felul în care se „plătesc” salariile preoților din parohiile din teritoriu.

Vă atragem atenția că nu facem referire la preoții din parohiile așa-numite „cu vad comercial“, cu toate că, și în ceea ce îi privește pe aceștia, sistemul este același descris mai jos.

  • Protoieria, prin protoierul desemnat de Teodosie, este cel care ridică (pe semnatură proprie în bancă), salariile preoților și angajatțlor civili de pe cuprinsul protoieriei respective.

Banii ajung la sediul Protoieriei, unde începe jefuirea, fără ca preoții să fie chestionați.

Dupa ce favoriții protopopului își iau salariile pe șest, ceilalți fiind pur și simplu ignorați, se trece la tăierea chitanțelor.

  • Preoții de la parohiile rurale, căci despre ei este vorba, întocmesc un stat de plată pe care îl ștampilează și îl semnează, document care ajunge la Protoierie, unde este avizat și ștampilat, operațiuni fără de care preotul nu își poate ridica salariul.

Astfel, suma de bani aferentă, care reprezintă 60% din salariul total, atenție  TOTAL!, al preotului ajunge să se transforme în chitanțe pentru cota de lumânări și colportajul de multe  ori de calitate îndoielnică. De altfel, în acești ani, preoții din toată Eparhia au fost obligați să plătească niște albume mult prea costisitoare și pompoase, în care apar ei și descrierea parohiilor lor.

Prețul unui astfel de „OMAGIU“ inutil a fost de 150 de lei/ buc. și parohiile cele mai sărace au fost obligate să „înghită“ cel puțin câte 6 (șase) bucăți și fără număr cele bogate.

  • Ce nu se spune de la Centrul Eparhial, mințindu-se cu buna știință, este că procentul de salarii virat de la stat, ar trebui să acopere, în mod normal, impozitele și retinerile preotului sau angajaților parohiei, astfel încât preotul să nu rămână fără dările către Stat plătite.
  • Trebuie să se știe că banii pe care Arhiepiscopia îi are de returnat ANAF-ului din Constanța, reprezintă tocmai acești bani de impozite și alte dări, care s-au transformat în chitanțe și au ajuns astfel la Centru și, de aici, prin buzunarele lui Teodosie, direct la Dorna Arini sau aiurea.

Acesta este motivul pentru care a fost făcut împrumutul de 1.000.000 (un milion) de euro de la „Garanti Bank“, împrumut girat cu clădirea Arhiepiscopiei!

  • Astfel stând lucrurile, preoții de la țară sunt umiliți și sufocați de datorii, iar cei de la oraș sunt taxați drastic, căci, în caz contrar, riscă să-și piardă postul sau chiar mai rău (sunt exemple destule în acest sens, dar, așa cum am precizat mai sus, oamenilor le este foarte frică, pentru că o caterisire a unui preot este identică cu ratarea existenței acelui preot și a familiei sale, fără nicio exagerare!).
Iisus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine". (Sfânta Evanghelie după Ioan).
Iisus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine”. (Sfânta Evanghelie după Ioan).

Și încă ceva, iubiți credincioși

Este arhicunoscut faptul că, în perioada 2002 – 2008, când Arhiepiscopia avea peste 300 de angajați (care figurau doar pe hârtie, atenție instituții ale Statului), iar Teodosie era Atotputernicul P.S.D. în teritoriu, contribuția de la Stat din salariul total se împărțea la trei, din care doar o treime revenea angajatului-fantomă, care astfel își primea plata… tăcerii! Restul de bani intra în buzunarul lui Teodosie, după ce statele de plată erau semnate de indivizii respectivi! Simplu, finuț și, aparent, legal, nu?!

Aceasta ca să știți ADEVĂRUL, să fiți lămuriți, pentru că sunteți mințiți într-un mod ordinar și sunteți manipulați la fel.

"Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi"(Sfânta Evanghelie după Ioan).
„Şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi”(Sfânta Evanghelie după Ioan).

Adevărul este întocmai celor arătate mai sus.

TOȚI îl știm, dar ne este frică să vorbim!

TOȚI așteptăm sfârșitul lui Teodosie, pentru că nimeni nu vrea să fie nenorocit de acesta!

Treziți-vă și nu mai dormiți!

Adevărul ne va elibera!

Trebuie să luăm atitudine ACUM, altfel o să ne ducem viața de robi pe moșia lui Teodosie și vom fi călcați în picioare de niște indivizi care SLUJESC DOAR LUI MAMONA!

Doamne ajută!

 

Comentează pe Facebook

Articolul precedentTeodosie își culegea viile de la Nazarcea cu minori, elevi de la Seminarul Teologic din Constanța
Articolul următorRapotan, jos labele de pe agentul George Carmocan!
CUMPĂNĂ C. CONSTANTIN - jurnalist • licenţiat al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice „David Ogilvy”; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Am muncit ca să te cresc“ - premiul pentru „Cel mai bun film de anchetă pe anul 1995“; •1995-coautor la realizarea filmului pentru TV „Şi Dumnezeu se odihnește“, despre catastrofa navală din 4/5 ianuarie 1995, filmt selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; •1996-realizator al filmului pentru TV „Oameni pe care numai Iisus îi poate săruta“, despre viaţa oamenilor bolnavi de lepră din Dispensarul din Tichileşti-Tulcea; selectat pentru concursul A.P.T.R.-1996; selectat pentru Festivalul MEDIAFEST-Costineşti-1996, nominalizat pentru Gala Laureaţilor; •1990-2008-autor a numeroase ştiri, anchete, investigaţii, reportaje, interviuri, precum şi realizator de emisiuni pentru televiziune; •2006-autorul cărţii „Tragedia navei «Independența»“; •2007-coautorul cărţii „Catastrofa navei «Unirea»“; •2008-coautorul cărţii „Naufragiul navelor «Paris» şi «You Xiu»“; •2009-autorul cărţii „Terente“ (vol. I şi II); •2011-coautorul cărţii „Amintiri despre o flotă pierdută“ (vol. I şi II); •2011-membru de onoare al Ligii Militarilor Profesioniști; •2011-membru al Ligii Navale Române; • 2017 - "Elena de la Dunăre și Mare" - Film documentar (Elena Roizen), Redactor.